Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky chtěla bych jsem se zeptat jaké triky znáte na prasknutí cysty? včera jsem byla na gynekologii a tam mi dr řekl, že mám cystu 4cm na levé straně. min cyklus jsem měla cystu na pravé straně 5,5cm. včera jsem byla i v gyncentrum a tam nám docent poradil, že máme mít tak 4 dny v kuse tvrdý sex, že cysta takto praskne a dojde ms. nevíte ještě nějaké triky na prasknutí cysty? ani jeden dr mi nedal žádnou injekci na prasknutí cysty děkuji moc za rady a zkušenosti ![]()
@Melanie1 Neblbni mam zkušenost s prasknutim cysty mimo ms a je to šilena bolest!
@Envie děkuji moc
mno pán docent nám právě říkal o tom sexu, ale slyšela jsem to prvně tak jsem se tu zeptala
![]()
no o polycystických vaječnících mi nic neříkali, ale snažíme se 3 roky o třetí dítko a vůbec se nedaří
ale v gyncentrum nám vzali všelijaké testy takže na ty polycystické vaječníky by mohli přes ty testy přijít ne? vůbec se v tom nevyznám
a máš pravdu mě taky sex bolí a ještě jak máme ty 2 dny tvrdý sex tak to je krutá bolest ![]()
@Melaniii děkuji tak raději nebudu nic zkoušet aby mi praskla a snad co nejdřív praskne sama
jinak mám jít na kontrolu za 3 týdny tak jsem zvědavá.
@Melanie1 Zkušenost? Čekat, až odejde s MS sama. Někdy odejde s první, někdy až s třetí. Cysty mám každou chvíli, ty na levo bolí a tlačí, na pravo o nich nevím
Prasknutí mimo MS jsem zažila dvakrát a potřetí už to zažít ani nechci. Takže když vím, že jí mám, tak fakt nedělám žádné kraviny (po druhé mi praskla, když jsem zvedla bednu s bramborami
).
Naschvál praskat cystu je kravina, která většinou dost bolí a taky může být dost nebezpečná, protože se při tom může objevit nějaká hezká infekce případně vnitřní krvácení. Nechala bych tělo, ať se s ní vypořádá v klidu a moc bych jí nedráždila.
A jestli tou cystou myslel rostoucí folikul, tak tomu je tvrdý sex ukradený.
Ja o zadny cyste nevedela a byla jsem diky tomu na laparoskopii. Tu bolest nikomu nepreji, je to fakt hnus. Mela jsem ji na prave strane a vzali mi i slepe strevo.
Cysta mi praskla na přednášce ve škole. Bolest příšerná, zvracela jsem a nakonec jsem omdlela na chodbě. Vyučující mi zavolala záchranku a skončila jsem v nemocnici. Po druhé se mi to stalo doma, to už jsem usoudila, že je to cysta a přetrpěla si to. Nikomu to nepřeji a rozhodně bych nedělala nic proto, aby mi cysta praskla mým přičiněním. Doporučení doktora docela nechápu.
Ahoj, trpím na cysty hodně a často. 2× jsem byla ve spitalu a 2× se vstrebala v den zákroku… Co mužu doporučit je nasadit si vitaminy. Nemohu si za žádnou cenu ted vzpomenout jestli to byl vit. B nebo D… Zatim mi to vždy pomohlo. Kazdopadne záleží také jaky typ cysty mas a cim je plnena…
Na cysty trpím stále. Nedovedu si představit mít při tom tvrdý sex
Prasknuti cysty mam někdy bezbolestne, ale většinou to bolí jak kráva
Zřejmě záleží, co je to za cystu. Kdyz jsem s tím z počátku chodila k doktorovi, tak mi občas predepsali injekce vitaminu B.
@Kakika @kotyk @palapa @masima @StáleKrásně @marrlinka holky moc děkuji za vaše zkušenosti takže na to pěkně kašlu aby mi odešla skrz nějaké vyvolání a počkám si krásně až mi odejde sama… nebudu riskovat. mě krásně bolí podbříšek a je mi divně už 2 dny
nechápu teda proč mi sám docent řekl, že máme mít tvrdý sex aby mi cysta praskla
jakou to cystu mám vůbec netuším
o jaký typ se jedná mi vůbec neřekl ![]()
@Envie jakou mám cystu vůbec netuším to mi dr neřekl teda ani jeden doktor mi neřekl jaký to je typ. při sexu mě to taky fajně bolí
a kvůli toho, že nám 3 roky nejde otěhotnět a přitom máme spolu 2 děti tak jsem taky šla do gyncentra… ale o těch polycystických vaječnících mi nic neříkal. tak asi si ničeho nevšiml nebo nevím…
@Melanie1 ja jsem s tou cystou prave šla na LPSK a i kdyz se ztratila tak mi ji udělali ( a k tomu konizaci). Přitom mi zkontrolovali vejcovody a rovnou je procistili. To bylo pred 10ti měsíci, predtim jsme se snažili tak nejak od 2012 a zitra začínám 9tt
společného toho moc sice uz asi nema, ale alespoň jsem věděla, ze cestičky jsou jakžtakž čisté… A mohla jsem aspoň přestat myslet na to ze je nejaky fyzicky problem. ![]()
@StáleKrásně jé tak to je moc krásné a moc gratuluji
no já bych taky nejraději na LPSK, ale nějak mi dr nedal doporučení a na mé přání mi asi ani to doporučení nedá ![]()
na laparoskopii ohledně průchodnosti vaječníků jsem byla v roce 2013 a stále jsem neotěhotněla mno. teď jsem začala chodit do gyncentra a tam nám udělali všelijaké testy a i na genetiku.30.6 jdeme na sezení ke genetičce tak jsem zvědavá co tam všechno bude mno ![]()
@Melanie1 tak to přeji at se co nejrychleji zadari. Třeba to bude nějaká maličkost, která se bude dat vyřešit v pohode.
však si v peci odborniku, ne?
a jen tak mimochodem, vim ze se to hrozne blbe poslouchá a jeste hůř dodrží, ale zkus na to nemyslet
to byl totiž můj lék díky kterému čekáme buráčka ![]()
@StáleKrásně moc děkuji
ano takto jsem to měla u mladšího syna
snažili jsme se o něj 7 měsíců a 6 měsíc co jsme se snažili jsem na to přestala myslet a byla jsem těhulka
ale teď to nějak nejde ikdyž na to nemyslím tak se nedaří
ale už jsem si na to zvykla
snažíme se o třetí od května 2012
a máš pravdu jsme v rukách odborníků tak možná to fakt bude nějaká maličkost ![]()