Jak probíhá let letadlem

Anonymní
5.1.14 19:05

Jak probíhá let letadlem

Ahoj,
za týden se chystám letět do Londýna. Ačkoliv do bude znít divně, tak jsem nikdy neletěla a jelikož poletím sama mám z toho trochu obavy. Letím se společností Ryanair z Brna.Jak dlouho mám být tedy předem na letišti abych to všechno stihla a kde mám jít. Taky se ptám jestli víte, jak to funguje kdyý nemám zarezervované žádné místo. To si mám sednout kam chci. Ještě by mě zajímali, jsetli když letím z Brna budou na palubě letadla mluvit taky česky. Anglicky sice umím, ale přecejenom mám z toho strach, když poletím sama. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
5.1.14 19:08

2 hodiny ideal a jinak vse uvidis na miste. Najdes si svoji prepazku, odbavi te a cekas. U nizkonakladovwk to funguje tak, ze kam sednes tam sedis. A rec anglictina. Aspon tak jsem to mela ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
5.1.14 19:13

2 hodiny pred. Pak si sednes kam chces, zapnes se a tu hodinu a neco co poletis nemusis nikoho poslouchat. Pak pristanes a vystoupis. Preju hezky vylet. Taky bych letela :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5476
5.1.14 19:17

Buď tam 2 hodiny před příletem. Pokud budeš mít kufr, který si nebudeš brát s sebou na palubu, tak ho musíš předat, je to v podstatě přímo proti vchodovým dveřím do vestibulu. Potom půjdeš s doklady a vytisknutou letenkou v tom vestibulu více doleva (vedle je prodejna baget), tam tě zkontrolují, zda sedí tvoje údaje a projdeš detekčním rámem. Potom se dostaneš do prostoru, kde už jen čekáš, až přistaví letadlo. Jakmile budete moct nastupovat, velkým chmlem vás odvedou až k letadlu, tam si najdeš místo, které ti bude vyhovovat, příruční zavazadlo dáš do prostoru nad hlavu (nic nesmíš mít u sebe) a budeš čekat na vzlet ;)

A ještě lépší popis - jdi tam, kam jde dav, u těch nízkonákladovak je to trošku tlačenice (ale to se dá za ty prachy přežít :lol:

Příspěvek upraven 05.01.14 v 19:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114

Já bydlela dřív v Londýně a z Brna jsem lítala často. Brno je malé letiště, stačí 1,5h před odletem, projdeš pasovkou a pak nastoupíš do letadla. V Londýně zase přes pasovku(tam bývají vetsinou řady) a pak k pásu pro zavazadlo(pokud nemáš jen příruční). Nemusíš mít strach, zvládla bys to i bez znalosti jazyka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214

V Brně máš tu výhodu, že tam není moc přepážek - check in- takže to snadno najdeš. Ryanair jsou Irové, takže s češtinou na palubě moc nepočítej, pakliže palubní personál nebudou Češi (taky tam nějací lítají, co vím..). Buď tam raději včas, občas se nízkonákladovkám, konkrétně Ryanairu stává, že si přebukuje letadlo - tzn. na někoho nevyjde sedadlo.. :?
Jinak přeji hezký výlet!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
5.1.14 19:18

Ahoj,
neboj se dopredu. Nestresuj. Dobre se koukej po cedulich. Nejdrive se nechas odbavit, tam ti vystavi palubni listek, kde bude napsano i cislo sedacky (nikdy se mi nestalo, ze bych si mohla sednout kam jsem chtela a litam docela casto).
Jestli budou mluvit cesky, to nevim, ale oni se s tebou nebudou moc vybavovat, takze pokud ses schopna se domluvit, tak to bude v poho.

Bud na letisti zhruba 2 hodky pred odletem. At te netlaci cas.

edit: tak koukam, ze vicero z vas pise, ze si muze sednout kam chce…to me prekvapuje…kazdopadne ja mela vzdycky cislo sedacky dane…

Stastnou cestu :)

Příspěvek upraven 05.01.14 v 19:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
5.1.14 19:18
@lachtanek11 píše:
V Brně máš tu výhodu, že tam není moc přepážek - check in- takže to snadno najdeš. Ryanair jsou Irové, takže s češtinou na palubě moc nepočítej, pakliže palubní personál nebudou Češi (taky tam nějací lítají, co vím..). Buď tam raději včas, občas se nízkonákladovkám, konkrétně Ryanairu stává, že si přebukuje letadlo - tzn. na někoho nevyjde sedadlo.. :?
Jinak přeji hezký výlet!

tak to s tím sedadlem se mi nikdy nestalo. A to jsem lítala opravdu často. Jak to potom řeší??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
5.1.14 19:20
@jjanekk píše:
Ahoj,
neboj se dopredu. Nestresuj. Dobre se koukej po cedulich. Nejdrive se nechas odbavit, tam ti vystavi palubni listek, kde bude napsano i cislo sedacky (nikdy se mi nestalo, ze bych si mohla sednout kam jsem chtela a litam docela casto).
Jestli budou mluvit cesky, to nevim, ale oni se s tebou nebudou moc vybavovat, takze pokud ses schopna se domluvit, tak to bude v poho.

Bud na letisti zhruba 2 hodky pred odletem. At te netlaci cas.

Stastnou cestu :)

u Ryainaru místo nedostaneš, proto bývá u nástupu do letadla tlačenka. Ale můžeš si připlatit za priority boarding.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
5.1.14 19:21
@derida píše:
tak to s tím sedadlem se mi nikdy nestalo. A to jsem lítala opravdu často. Jak to potom řeší??

tak, že doufají, že někdo bude ochotný se místa vzdát - oni spíš ale počítají s tím, že někdo určitě nepřijde. a to se stává i u „normálních“ společností, ne jen nízkonákladovek, bohužel… naštěstí se mě to taky nikdy osobně nestalo, ale je to běžný nešvár…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602

Derida - diky za vysvetleni…to jsou mi veci… :think:, jsem zase o neco chytrejsi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114

Jak se místa vzdát? Jako že nepoletí??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
5.1.14 19:23
@jjanekk píše:
Derida - diky za vysvetleni…to jsou mi veci… :think:, jsem zase o neco chytrejsi :)

zatím jsem to viděla jen u společnosti Ryanair, proto jsem si raději vždy připlatila za priority.

Příspěvek upraven 05.01.14 v 19:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
5.1.14 19:24

2 hodiny pře odletem, a letenku s přiděleným místem ti dají při odbavení. česky by mluvit měli, i když jednou jsme u charteru zažila že ne..ale mezi nám, o nic důležitýho nepřijdeš, ani pokud bys jim nerozuměla..nejdřív říkají ke jsou únikový východy, jak dlouho bude trvat let, počasí v místě příletu..nic zásadního ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
5.1.14 19:25
@derida píše:
Jak se místa vzdát? Jako že nepoletí??

ano, že za nějaký úplatek počká na příští letadlo. buď dobrovolně, no a když to nejde, tak prostě dotyčný, co přišel poslední, neletí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová