Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já teda nikdy nekouřila a nekouřím, ale držím palce, ať to zmákneš ![]()
@chatwenna Napadá mě jediný tip: Nedat si ani jednu. Jinak do toh zas spadneš.
Já přestala v těhotenství. Teď stále kojím a asi nikdy nepřestanu, protože mě to od kouření odrazuje
Nicméně chutě mívám. No a musím říct, že i ta finanční stránka je pro samoživitelku velmi dobrou motivací.
@chatwenna Já přestala před pár měsíci, ze dne na den… Byl to boj, ale cca po týdnu bylo poabsťáku a pak už stačí jen ustát ty kuřáky kolem a nepodlehnout. Držím palce (aj na nohách) ![]()
Prestala jsem pred 4 roky kvuli krvi a az zdravotni problemy me donutili ze dne na den prestat! Pomahaly zvejkacky a lizatka!
nejhorsi byl stres to bych se ukousala!
Manzel prestal kourit pred rokem a pul po nasi sazce, a obcas si da doutnika, drzi se taky! Chvili mel elektronickou cigaretu ale to k nicemu nevedlo!
Drzim pesti!
Gratuluju k tomuto rozhodnutí. Já jsem přestala před skoro 4 roky, když jsem začínala plánovat dceru.
Začátek je nejhorší, ale ty to určitě zvládneš! ![]()
Já jsem přestávala kouřit tak, že jsem si koupila elektronickou cigaretu, a do ní liquid s nulovým nikotinem. Jde o to, že mě uklidnilo jen to tahání a že něco držím v ruce. A pak jsem teda nečekaně otěhotněla, tak jsem se vyprdla i na elektronickou.
@chatwenna, důležité je počítat s tím, že touha po cigaretě se bude objevovat ještě tak dalších pět let. Ne sice tak silná, ale hlavně ve společnosti nebo při skleničce… byla jsem silný kuřák (i krabička kolikrát nestačila
), nemohla jsem otěhotnět a poté, co jsem pořestala kouřit se zadařilo. Takže já měla obrovskou motivaci. ![]()
k té motivaci:
Přeju hodně sil a přijdi se sem každý den pochlubit, jak to zvládáš
![]()
@chatwenna píše:
Ahoj koceny,je tady taky nekdo, kdo prestal kourit s Novym rokem?
Zatim se drzim, zadne fyzicke priznaky… Zkouska ohnem prijde pristi tyden - jdu do prace ve ctvrtek a v patek (delam v baru).
Pojdme se trochu podrzet a sdelit si tipy a triky, jak vydrzet co nejdele…[/citace
5 dní je super!!!![]()
budou krize to jo ale vzpomeň si vždy co už máš za sebou a odolej, stojí to za to!
Já jsme od novyho roku začla kouřit jen elektronickou, na normální zatim mám občas chuť, ale sousedka přestala se mnou-dáme za den min jedno někdy i dvě kafe takže si endovedu představit že bych nekouřila a ona jo… takle tahame obě elektroniku ![]()
@Kaczenka Strasne moc diky…
Penize jsou dulezite, jdu do prace si vydelat, ale pritom 60Kč necham za jidlo, 70 Kč v noci taxik domu… A plus dvoje cigarety na sestnactihodinovou sichtu po osmdesati korunach… Takze opravdu chci ty cigarety nechat plavat.
Ale taky mam strach z narustu vahy…
Ja prestala pote co jsem cely vikend prolezela se zanetem dutin. Po 4 dnech kdy sem na cigaro nemela ani pomysleni sem si rekla ze nejhorsi mam za sebou tak na to prdim, zbytek krabicky se zapalovacem sem darovala pritelovi a za 14 dni jsem zjistila ze jsem v 5.tt
jo a taky sem pracovala v zahulene knajpe a nedelalo mi to problem, je potreba zatnout zuby. Kazda chut trva max 5 minut, tzn.kdyz dostanes chut zamestnej se rychle jinak ![]()
Posledni cigarko jsem mela 17.9.2013
Ahoj koceny,
je tady taky nekdo, kdo prestal kourit s Novym rokem?
Zatim se drzim, zadne fyzicke priznaky… Zkouska ohnem prijde pristi tyden - jdu do prace ve ctvrtek a v patek (delam v baru).
Pojdme se trochu podrzet a sdelit si tipy a triky, jak vydrzet co nejdele…