5. den bez cigarety

chatwenna
5.1.14 11:31

Paty den bez cigarety

Ahoj koceny,

je tady taky nekdo, kdo prestal kourit s Novym rokem?

Zatim se drzim, zadne fyzicke priznaky… Zkouska ohnem prijde pristi tyden - jdu do prace ve ctvrtek a v patek (delam v baru).
Pojdme se trochu podrzet a sdelit si tipy a triky, jak vydrzet co nejdele… :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
5.1.14 11:34

Já teda nikdy nekouřila a nekouřím, ale držím palce, ať to zmákneš :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
5.1.14 11:34

:pankac: :pankac: Vydrž, Prťka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
5.1.14 11:36

Dekuji :)

• Citovat
  • Upravit
35438
5.1.14 11:38

@chatwenna Napadá mě jediný tip: Nedat si ani jednu. Jinak do toh zas spadneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.1.14 11:39

Já přestala v těhotenství. Teď stále kojím a asi nikdy nepřestanu, protože mě to od kouření odrazuje :mrgreen: Nicméně chutě mívám. No a musím říct, že i ta finanční stránka je pro samoživitelku velmi dobrou motivací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1536
5.1.14 11:39

@chatwenna Já přestala před pár měsíci, ze dne na den… Byl to boj, ale cca po týdnu bylo poabsťáku a pak už stačí jen ustát ty kuřáky kolem a nepodlehnout. Držím palce (aj na nohách) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5737
5.1.14 11:45

Prestala jsem pred 4 roky kvuli krvi a az zdravotni problemy me donutili ze dne na den prestat! Pomahaly zvejkacky a lizatka! :dance: nejhorsi byl stres to bych se ukousala!
Manzel prestal kourit pred rokem a pul po nasi sazce, a obcas si da doutnika, drzi se taky! Chvili mel elektronickou cigaretu ale to k nicemu nevedlo!

Drzim pesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
5.1.14 11:50

Gratuluju k tomuto rozhodnutí. Já jsem přestala před skoro 4 roky, když jsem začínala plánovat dceru. :-) Začátek je nejhorší, ale ty to určitě zvládneš! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
5.1.14 11:53

Já jsem přestávala kouřit tak, že jsem si koupila elektronickou cigaretu, a do ní liquid s nulovým nikotinem. Jde o to, že mě uklidnilo jen to tahání a že něco držím v ruce. A pak jsem teda nečekaně otěhotněla, tak jsem se vyprdla i na elektronickou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
5.1.14 11:55

@chatwenna, důležité je počítat s tím, že touha po cigaretě se bude objevovat ještě tak dalších pět let. Ne sice tak silná, ale hlavně ve společnosti nebo při skleničce… byla jsem silný kuřák (i krabička kolikrát nestačila :poblion: ), nemohla jsem otěhotnět a poté, co jsem pořestala kouřit se zadařilo. Takže já měla obrovskou motivaci. :srdce:
k té motivaci:

1. člověk přestane smrdět (když ucítíš kuřáka, říkej si heč, já nesmrdím) :mrgreen:
  2. Ukládej si peníze bokem a kochej se, kolik jsi ušetřila
  3. Opravdu se za pár měsíců začneš cítit líp a výkoněji (já to pocítila hodně)
  4. Nahradit si cigaretu nějakým lepším rituálem (já jedla korbáčky) :mrgreen:
  5. Smířit se s tím, že už nikdy nebudu vdechovat dehet a nikotin pro mě bylo asi nejtěžší, ale dnes jsem tomu ráda (nekouřím 7 let)

Přeju hodně sil a přijdi se sem každý den pochlubit, jak to zvládáš :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
5.1.14 11:59
@chatwenna píše:
Ahoj koceny,

je tady taky nekdo, kdo prestal kourit s Novym rokem?

Zatim se drzim, zadne fyzicke priznaky… Zkouska ohnem prijde pristi tyden - jdu do prace ve ctvrtek a v patek (delam v baru).
Pojdme se trochu podrzet a sdelit si tipy a triky, jak vydrzet co nejdele… :) [/citace
5 dní je super!!! :potlesk: :potlesk: budou krize to jo ale vzpomeň si vždy co už máš za sebou a odolej, stojí to za to! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2230
5.1.14 11:59

Já jsme od novyho roku začla kouřit jen elektronickou, na normální zatim mám občas chuť, ale sousedka přestala se mnou-dáme za den min jedno někdy i dvě kafe takže si endovedu představit že bych nekouřila a ona jo… takle tahame obě elektroniku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
5.1.14 12:01

@Kaczenka Strasne moc diky…

Penize jsou dulezite, jdu do prace si vydelat, ale pritom 60Kč necham za jidlo, 70 Kč v noci taxik domu… A plus dvoje cigarety na sestnactihodinovou sichtu po osmdesati korunach… Takze opravdu chci ty cigarety nechat plavat.
Ale taky mam strach z narustu vahy…

• Citovat
  • Upravit
4620
5.1.14 12:01

Ja prestala pote co jsem cely vikend prolezela se zanetem dutin. Po 4 dnech kdy sem na cigaro nemela ani pomysleni sem si rekla ze nejhorsi mam za sebou tak na to prdim, zbytek krabicky se zapalovacem sem darovala pritelovi a za 14 dni jsem zjistila ze jsem v 5.tt :mrgreen: jo a taky sem pracovala v zahulene knajpe a nedelalo mi to problem, je potreba zatnout zuby. Kazda chut trva max 5 minut, tzn.kdyz dostanes chut zamestnej se rychle jinak :palec:
Posledni cigarko jsem mela 17.9.2013

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová