Soudím, soudíš, soudíme

13714
4.1.14 18:47

Soudím soudíš soudíme

Velice mě zajímá váš názor na to, co je to souzení, odsouzení.
Je to tu po koju, těhulkování a hleníku snad nejoblíbenější slovo.

Co kdybychom si to tady pěkně vysvětlili???
Co je to souzení či odsouzení?
Je snad vyjádření nesouhlasného názoru, zhusta proti většině, nějakým soudem?
Proč se oponentka, která nemá jiný argument, zmůže obvykle jen na větu o tom, že ona nikoho nesoudí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
4.1.14 18:51

Můžeš jmenovat konkrétní situaci? Nebo téma, kdes to viděla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
4.1.14 18:53

Stačí tu číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
4.1.14 18:54

@Virginia ještě je tu oblíbené kamenování ;)

Podle mě ty slova používají jednoduchý lidi, když neví kudy kam, nebo takový ty „hvjezdy“ co mají vždycky ve všem pravdu a nikdy se nemýlí, prostě nepřipustí názor nikoho jiného a aby to nevyznělo ee, tak dodají já nikoho nesoudím :roll:

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
4.1.14 18:56
:pankac:
  • Citovat
  • Upravit
1381
4.1.14 18:56

@K-Black a kamenujte me nejlepe do ZADELE :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7743
4.1.14 18:57

No tak pokud je to slušně a věcně vyjádřený názor typu: „nesouhlasím s tebou, udělala bych to tak a tak…“,tak to souzení není. Ale vyjadřování typu „jsi dě. vka, mrcha, vražedkyně, nejsi matka atd.“, případně ještě si domýšlení věcí, které nikde nebyly psány (což je zde velmi u útočnic oblíbené), to je s dovolením napřesdržku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
4.1.14 18:57

@K-Black Aha, tak na kamenování jsem nějak zapomněla. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
4.1.14 18:59

@K-Black ano, ano, kamenovani je velice oblibene :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.1.14 18:59

Hm, tak tohle téma se asi brzy vyčerpá (nebo zamkne). Různé tábory nemají asi vůli se navzájem slyšet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
4.1.14 19:00
@Krkael píše:
Můžeš jmenovat konkrétní situaci? Nebo téma, kdes to viděla?

To je tady furt :roll: stačí mít jenom jiný názor a už odsuzuješ :roll:

• Citovat
  • Upravit
13714
4.1.14 19:00

@Fíková No že jo. Domnívám se, že pokud vyjádřím vlastní nesouhlasný názor s danou situací, chováním či jednáním, je to jen můj názor, nikoliv soud.
Pokud bych psala, že dotyčná je přiblbá krá*a a přála bych jí dlouhou smrt bez emimina, potom bych možná částečně přiznala, že je to soud, že tvrdím, že onen dotyčný je poťapaný a nesahá mi ani po kotníky. Ale nikdy jsem to nikomu nenapsala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
4.1.14 19:02
@Jura007 píše:
Hm, tak tohle téma se asi brzy vyčerpá (nebo zamkne). Různé tábory nemají asi vůli se navzájem slyšet…

Tak ať se zamkne, no. Mi by i stačilo, kdyby některá z těch, co toto používají téměř nonstop, tato svá tvrzení osvětlila. Však na to stačí dvě tři věty. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
4.1.14 19:02

Já tu jednou kdysi v diskuzi napsala, že prcek, když měl 6 týdnů, řval k večeru jak pominutej, chtěl být neustále na prsu, já mu šoupla láhev s UM, i když jsem mlíko měla, ale zklidila jsem kritiku jako svině, jsem si s ním měla přeci lehnout do postele a nic jiného nedělat a kojit a kojit. :nevim: To, že jsem mu vlastně „zbytečně“ dala UM, po kterém spal i 5 hodin jako novorozenec a já se chtěla vyspat, tak jsme byla za krkavčí matku 8o No malý je úplně o. k., táhne mu na 11. měsíc, částečně jsem kojila až do jeho 8. měsíce, myslím, že dobrý. Chápu, že na tohle má každý jiný názor, to ano..Ale mě tam někdo napsal : TAK SIS NEMĚLA DÍTĚ POŘIZOVAT 8o 8o 8o To fakt zamrzelo a já jsem byla z některých dam tady těžce zklamaná :(
Jo a moje doktorka, ta na to neřekla ani slovo, když jsem řekla, že úplně jsem přestala kojit v 8 měsíci, sama řekla, že to stačí bohatě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
4.1.14 19:04

Nejvic me fakt „bavi“, kdyz clovek napise svuj nazor na vec - v obecne rovine - a uz soudi zakladatelku. To me nici. Spousta lidi nedokaze pochopit, ze nekdo muze mit i jiny nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová