Jak řešit krizi?

Anonymní
18.10.10 20:42

Jak řešit krizi?

S partnerem jsme spolu bezmala 9 let, mame male dite. Posledni dobou se denne hadame, priznam se, ze hadku vetsinou vyprovokuju ja, protoze me rozzuri neco, co udela, at uz je to cokoli. Ale proste mi nevyhovuje, jak to ted mezi nami je, nevyhovuje mi, ze mi nedava najevo, ze me ma stale rad, misto toho dokaze jen rypat a stekat :cry:

Vadi mi veci, ktere jsem drive tolerovala a myslela si, ze na to uz jsem zvykla - minimalni pomoc v domacnosti (to se prece od chlapa da cekat), odmlouvani…

Dneska napr. jsem ho pred koupanim dcerky pozadala, aby si uklidil vyprane veci v loznici pred tim, nez pujde mala spat. Sedel u PC, neco zahucel a zustal sedet dal. Podruhe jsem mu to rekla, kdyz jsem malou vyndavala z vany, to na me vystekl neco ve smyslu, ze slysel a ze to za chvili udela. Ve finisi jsem za spatnou ja, protoze jsem mu udajne rekla, ze si to ma uklidit, nez on pujde spat a vztekle to udelal. Takhle je to ale se vsim, nevnima, posloucha na pul ucha, vse prevrati a pak steka na me. Uz me to nebavi.

Kdyz se nastve v praci, je protivnej doma, ja to musim snaset. Moje starosti ho nezajimaji, nevnima je, protoze prece nejsou tak velky jako ty jeho, ja jsem na matersky a asi se doma nudim. Obcas mi prijde, ze ze me dela uplneho debila.

Je asi pravda, ze vsechno trochu zvelicuju, hlavne v navalu zlosti. Ale ja sakra taky chci slyset hezky slovo a nejen to jeho odsekavani.

On neni zly, nikdy nebyl. Nemusim resit partnerskou neveru nebo podobne vazne problemy jako pary v mem okoli. Jen je proste stale maly kluk, co si mysli, ze je pan sveta a ostatni se mu budou podrizovat. To, ze si nemuze delat jen to, co by se mu chtelo a ostatni mam udelat ja, povazuje za nejakou krivdu na sobe, narozdil ode me tvrde maka a ja ho pak jeste doma otravuju a jsem protivna.

Jsem hrozna, vadi mi malickosti, chtela bych vztah jako ze zacatku, i kdyz je to naivni a detinske prani, protoze tak to nikdy neni, vztah se meni. Ale kdyby si me aspon vazil, pripadam si jako uplna blbka, co si stezuje na hovadiny, kdyz okolo se deji mnohem horsi veci.

Ale me to proste vadi, nechci se vecne hadat, nebo to v sobe vecne dusit. Mluvit o tom nemuzeme, protoze se urazi, to me vytoci a pak reknu neco, co nemyslim vazne. Napr. dneska jsem mu v navalu zlosti rekla, ze uz vazne nevim, proc s nim porad jsem, kdyz je jen protivnej, ze jsem asi pekne blba. Samozrejme se smrtelne urazil, ted se vali na gauci a dela, jak ho bavi dr. House a me ignoruje :zed:

Nas vztah neni spatny, maly se venuje, miluje ji i me (snad), dela praci, kterou nenavidi jen proto, aby nas v ramci moznosti zabezpecil. Jen proste ve sve volne chvili misto pomahani doma radsi drepi u internetu a to me vytaci - i kdyz ja osobne delam to same, zde na emimi jsem pecena varena :oops:

Jen ty posledni dny jsou na houby, mam hadavou naladu (mam sve dny) a je to horsi nez kdy predtim, partnera zajima vse krome me, nebo mi to jen tak prijde v navalu hormonu?

Co s tim? Nehci byt vecne nabrucena, chci to resit, chci, aby si me vazil, aby mi odpovidal normalnim tonem, aby ze me nedelal blbce - coz nemysli zle, jen ma zvlastni smysl pro humor. Aby mi nekdy rekl, ze me miluje, ani nevim, kdy jsem to naposledy slysela. Nechci aby nas vztah ztroskotal jen proto, ze jsme oba tvrdohlavi hadavi mezci a hadame se kvuli kravinam.

Posledni dobou nas take trapi finance, to bude zrejme kamen urazu, hadky vznikaji raz dva.

Ale ja tohle opravdu nechci, jenze on se nezmeni, ja se nezmenim, bude to uz jen cim dal horsi? :-?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6422
18.10.10 20:48

No a co si s ním promluvit? Těžko můžeš čekat, že se něco změní, když on ani neví, v čem je problém. Ovšem musí to být v klidu, žádné výčitky, obviňování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.10 20:54

On vi, co mi vadi, muzu mu to rikat 100×. Jenze se urazi, protoze to nechape, nechape, ze se chova blbe, prijde mu to absolutne normalni, ale ja jsem asi podle nej hysterka, ktery vsechno vadi. Zhadame se, pak usmirime, ale vse se vrati do starych koleji. On proste problemy neresi, protoze je nevidi :zed:

• Citovat
  • Upravit
17521
18.10.10 21:06

ahoj, mě to nepřijde jako krize. Podle mě jsi jen přetažená a moc si to bereš. Zkus si vyrazit ven s kamarádkou, dojít si někam na masáž, do kina, potřebuješ si orazit. Snad by ti malou pohlídal manžel nebo babička ne? Ono se pak takovéhle věci berou mnohem lépe. Víš, každá ví, že má manžela nechat vychladnout, když přijde z práce vytočenej, akorát si naběhneš a zhádáte se..To samý se sezením u pc, když si chlapi něco dělají, tak nevyrušovat. Pro něj to prostě není důležitý, jestli to prádlo uklidí před tím nebo potom. Pro tebe by také nebylo, kdyby jsi byla uplně v pohodě. Víš chlapi prostě takoví jsou a čím dřív se s tím ženská smíří, tak tím jen lepší pro ní. Samozřejmě se najdou vyjímky, co fakt doma uklízí a manželce se věnují od příchodu domů, ale to jsou fakt vyjímky a po 9ti letech nemůžeš čekat změnu v chování. Uvidíš, že za pár týdnů, až si tohle přečteš, třeba po pěkným sexu ti tvoje stesky budou připadat nepodstatné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.10 21:09

Jak ho presvedcit, aby to chtel resit? Aby pochopil, ze se neco deje? On je proste zabednenec. Navic ja mu to ani nedokazu vyrikat bez emoci, kdyz vidim ten jeho vyraz, jak se tvari jak u muceni, tak se mi fakt otvira kudla v kapse a vyjedu, ze je mu to vsechno jedno, ze jsem pro nej onuce :oops:

Vim, ze chyba je v nas obou, nikdy za nic nemuze jen jeden. Ale ja uz takhle dal nemuzu, me i ty malickosti vytaci a obcas si rikam, ze by mi bylo bez nej lip, ale pak vychladnu a nedokazu si svuj zivot bez nej predstavit :-( Jenze to je porad dokola. Jsme pod stresem kvuli financim, ale kvuli tomu prece nemusime byt jak psi, akorat znicime vztah, ktery mezi nami je - nebo byl? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.10 21:09

:mrgreen: :oops: tak takhle je to přesně u nás, resp. bylo, od té doby co máme miminko, jsem v klidu, udělám to za něj a bouchnu jen velmi zřídka.

Většinou mě vykolejila věta, něco v tom smyslu, " víš, já se tak snažím dělat ty věci co po mě chceš, jako třeba když vypotřebuju toaletní papír a dát do stojanu nový, odnést tu starou roličku do koše.." já vím, jsou to prkotiny, ale chvilku jsem se obávala že mu budu muset utírat i pozadí či popředí tímto tempem :lol:

Ale nějak jsem se s tím srovnala, sice jsem občas úplně KO, ale zbytečně se nehádáme, on jiný nebude, s tím se smiř…

• Citovat
  • Upravit
17521
18.10.10 21:15

On to řešit nebude, protože mu to nepřijde důležitý…Pro něj je asi důležitý vydělávat, zajistit rodinu. Tobě by taky nepřišlo, kdyby jsi chodila do práce a nebyla doma s malou. Jak je ženská doma, tak se vždycky začne zaobírat věcmi, kterých si dřív ani nevšimla nebo je přešla. Je to prostě tím, že jsi doma. On to nechápe. Nejlepší je opravdu si najít sousedku, kamarádku a chodit spolu s prckama ven. A opravdu nečekej žádnou změnu, chlapi se v tomhle fakt nemění. Maximálně to udělá jednou, dvakrát aby ti udělal radost, ale bude to s takovým sebezapřením a nechutí, že ti to snad ani nebude za to stát. Bohužel tohle hodně ženských doma nevychytá a chlapi jim pak radši utečou než by cokoliv řešili. Oni to nevydrží doma dlouho, když mají dusno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.10 21:24

Babe ja uz s tim vsim smirena byla, myslela jsem, ze me nic takovyho nevytoci, ale opak je pravdou.

Cas od casu si vyrazim, hlidani neni problem, odreaguju se. Jenze on nikam nejde, drepi doma u PC, nebo je v praci a je proste porad nakvasenej.

Ted jsme se opet zhadali, ja uz fakt nevim. Je hnusnej, nechce to resit, rekl mi, ze neni co, protoze my nemame problem, je to nase povaha a ta se nezmeni. Ale my jsme se nehadali vzdycky, driv pomahal (i kdyz s obcasnyma kecama), ale hlavne dri nebyl protivnej, neodsekaval pomalu na kazdou vetu, vazil si me, mel ke me uctu. Ted si pripadam jako kus hadru, ktery si dobre sluvko nezaslouzi. At mi teda nepomaha, ale at zaroven pak nekomentuje, jak jsem co udelala. At se se mnou bavi jako se sobe rovnym a ne s blbcem :zed:

Je urazenej za to, co jsem mu rekla, blbe to pochopil. Ja to nemyslela tak, ze pochybuju o pocitech k nemu. Ja to myslela tak, ze ho miluju, ale nechapu to, v tehle chvilich, kdy na me jen steka to opravdu nechapu a uvazuju, ze sama bych se trapila, ale nikdo by me nesekyroval, casem vse preboi a bylo by lip. Nechci mit tyhle myslenky, nechci to skoncit, ale nemuzu si pomoc, on me v tom jen utvrzuje a nesnazi se udelat nic pro zlepseni - to je jeho styl, proc to resit, kdyz ho nenapada reseni :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.10 21:27

Ven chodim temer denne, doma me to nebavi, nejsem domaci putka, co by sedela jen doma a uklizela, varila. Ale snazim se domacnost udrzovat a on pro to nic neudela, ale jeste ma kecy.

Mas pravdu, zvelicuju to, protoze mi asi na matersky fakt hrabe, ale nezmenim svoji povahu, bude mi to vadit dal a nevim, jestli to vydrzim do konce matersky. Navic ted se mu nebudu omlouvat za to, co jsem mu rekla, protoze nemam za co. Byla jsem uprimna, naznacila jsem mu, jak to citim, ze se nechci hadat, at to teda smetem ze stolu. Nesmete to, je urazenej, protoze to pobral tak, ze mi nici zivot :zed:

• Citovat
  • Upravit
17521
18.10.10 21:30

Já tě chápu, tímhle si projde snad uplně každá ženská na mateřský, ani nevíš, kolikrát jsem něco. takového slyšela do kamarádek nebo kolegyň v práci.
Nejhorší, co může být, když je chlap nešťastnej v práci a někdo tam po něm jezdí. V tom případě je opravdu nejlepší ho utvrdit v tom, jak si ho vážíš, že pracuje někde, kde to nesnáší, udělat mu dobrou večeři a nechat ho sedět pár dní u pc. Časem vychladne a když ne, tak mu to prostě na rovinu řekni, že si na tobě vybíjí mindráky z práce a že ti to už vadí. Takže ať dá výpověď nebo si najde něco jiného a nechodí domu nasranej. Ono to pak kolikrát docvakne i tomu chlapovi, že to nasrání z práce přehání a vybíjí si to na ženský uplně zbytečně. Je to těžký, ale musíš to vydržet. Oni jsou to fakt přerostlé děti a musíš s nimi mít svatou trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
18.10.10 21:33

Neomlouvej se mu, ale normálně se s ním bav. Ono mu trošku zapřemýšlení nad situací neuškodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.10 21:35

Anonymni a jak se k tobe jinak chova, krom toho, ze nepomuze? Na me je opravdu protivny, stekavy, malokdy odpovi normalne, spis odsekne a ja jsem za tu spatnou, protoze se prece ptam na hovadiny, tak proc by se mnou nemluvil jak s idiotem :zed: Kdyby jen nepomahal doma, tak to mozna i skousnu, ale at se aspon chova hezky, normalne. At nemluvi s tou jeho hnusnou povyseneckou aroganci, at odpovi, kdyz se na neco zeptam, at nekdy neco pochvali…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.10 21:40

Babe s tou praci je to tezky, mival praci, ktera byla skvela jak tim, ze ho bavila, tak kolektivem, tak penezma. Ale financi krize prinesla velkou vlnu nezamestnanosti a bohuzel ho stahla ke dnu. Ted ma praci, kterou nenavidi, za kterou dostava smesny penize, ktery nestaci pomalu ani na uspokojeni nasich potreb natoz na poplaceni dluhu. V tom je to, jsme vystresovani tema financema. Prace je malo, nikde o nej nejevi zajem a vi, ze na tuhle praci se nemuze vykaslat. Zkusim se teda bavit normalne, uvidim, ale zatim se tvari silene ublizene :-?

Ach jo, kdybych aspon nebyla natolik tvrdohlava a dokazala se lip vzit do jeho situace, treba by to bylo lepsi. Ale to je same kdyby, jenze ja to asi neumim. A on se nedokaze vzit do me situace a proste nevidi, ze mi ublizuje, neslysi me, kdyz mu to rikam, obcas je fakt na zabiti :pocitac:

Nebylo by nam fakt bez tech chlapu lip? :twisted:

• Citovat
  • Upravit
Tattiana
18.10.10 21:40

:lol: tak nás chytly předčasem taky nějaké finanční potíže, ikdyž už já jsem byla zpět v práci po mateřské a z vlastní zkušenosti mě překvapilo, jak mě zasáhly a byla jsem z toho fakt podrážděná, může to teda být i z toho a ostatní se na to nabaluje, až si připadáš ohromně a furt vzteklá :wink:

Přeji pevné nervy!!! ahojky I.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.10 21:41

Babe s tim zapremyslenim mas pravdu, treba to, ze me blbe pochopil bude vezt k malickemu zlepseni. Me by fakt stacilo jen to zlepseni komunikace :nevim: Aspon neco, prece to neni nerealny :zed:

Omlouvam se, ze vas tady zatezuju svyma malichernyma problemama, ale asi bych tady jinak litala jak furie a vriskala a nechci vzbudit malou, takhle se aspon trochu vykecam a zchladim hlavu :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky