Rozpadá se mi manželství

Anonymní
17.10.10 21:17

Rozpadá se mi manželství

Ahoj, předem se omlouvám za román, ale už nevím jak dál, zkusím to zkrátit

s manželem jsme spolu celkem 7 let, z toho 4 roky jako manželé, máme spolu nádhernou, úžasnou, sladkou holčičku, oba dva jí moc milujeme, ale vztahy mezi náma poslední dobou jsou hodně špatné, jednu chvíly se objímáme a aza 10 minut si sprostě nadáváme. Nikdo neví že máme takovéhle problémy, protože se za to stydím a nechci to nikde ventilovat. Manžel celé dny pracuje, někky i soboty, takže jsme skoro pořád samy, a když je pak doma do všeho kecá, a je hnusnej na mě, s malou si moc nehraje protože je udřenej a chce odpočívat. Tuhle Kárka kříčela v ohrádce, a manžel na ní křil a řekl jí co děláš ty Idiote :cert: Mě se otevřela kudla v kapse, nejdřív jsem se ho slušně zeptala jestli to myslí vážně, no a nakonec jsme se pohádaly tak že jsme si řekly že se nenávidíme. Vím že za všechno nemůže on, že i já mám své chyby, jsem na něj sprostá aůle nikdy ne bezdůvodně, vždycky mě on vytočí, navíc úplnýma blbinama. A za všechno může jeho pošahaná matka, mám synovce a ona mu normálně říká co děláš ty blbečku, takže on je prostě tak naučený. Ale mrzí mě, že on sám si neuvědomuje jak mi ubližuje, chtěla bych od něj pryč, ale nemám kam jít, a hlavně ho mám přád ráda. chtěla bych to vyřešit, asi si myslítě že jsem jedna z těch naivních blbek, po pravdě asi jsem :zed: :zed: A vím to. Ale nedokážu od nej odějít. Zrovna dneska jsme zase do krve pohádaný, šla jsem si lehnout do ložnice protože mi bylo hrozně špatně, manžel pak dalmalou na zem a šel na záchod, malá tam zatím všude kramařila já jsem jí nemohla hlídat protože jsem se nemohla ani hnout, tak jsem na něj křikla kde je, on se pak přišel nasranej, vzal malou, zhasl mi a zavřel dvěře, já jsem si je pak došla oevřít protože jsem je chtěla poslouchat, on se zase zvedk a naschvál mi je zavřel, že když mi je špatně nemusís nic poslouchat, tak mě chytl amok a vyjela jsem na něj, a zhádaly jsme se zase jako koně. A tak mi prostě žijeme, hrůza já vím. Je mi hrozně líto dcerky, většinou nědovolím aby u těch hádek byla, a párkrát to prostě slyšela, je mi to tak moc líto, nechci jí tim nějak ublížit. Dneska už to byla poslední kapka, chci to prostě nějak vyřešit navždy. Obvávám se ale že jediné správně řešení je rozvod a to já nechci.

Co si o tom myslíte? Prosím poradte. Díky.

omlouvám se za chyby

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
839
17.10.10 21:24

Ahoj, nebudu Ti do toho kecat vsichni mame sve problemy…

Ale kdyz jsme se jednu dobu hadali my, tak nam hrozne pomohlo napsat si slova ktere nas urazeji vyvesit je na lednici a kdyz nektere z nich padlo ten co to vyslovil musel dat tomu druhymu 1000Kc…

Popravde u nas sproste slovo opravdu uz neslysis…a jsem za to moc rada…
Jo a pak byl extrem kdyz jsem mu rekla ze je jak jeho otec tak jsem musela myt zachod,
Kdyz rekl o mne ze jsem jak mama tak musel vytirat cely byt(vytirani nenavidi)

Hodne nam to pomohlo…
nebo pak poradna… :nevim:
kazdopádne drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.10 21:27

Ahoj já teda nevím ale myslím si že máte hodně velký problémy. Nezoušeli jste si třeba v klidu sednout a probrat to? My s manželem když už se dostávávme do nějaké krize tak si spolu sedneme a řekneme si co se nám nelíbí. A musím říct že je pak dlouhou dobu klid. Ale to ci píšeš je že už za chvilku budete na sebe alergičtí a nakonec stejně ať chceš nebo ne dojde k rozvodu. Zkuste opravdu v klidu si sednout bez hádek a vyčítání si říct co se děje a jestli to nejde nějak zklidnit. Nejvíc to donáší ta malá pronceznička a to by být nemělo. Držím ti palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.10 21:29

to je hezké, já jsem ochotná zkusit cokoliv, když si za manželem jdu promluvit tak mi řekně, že za všechno můžu a tím to pro něj hasne, mám pocit že mi tím dává najevo že už mu na mě prostě nezáleží, kolikrát jsme zkoušely že se nebudeme urážet, já to vždycky vydžím, prostě seknu patky a držím jazyk za zuby ale on ně jemu je to jedno, a když se ho zeptám proč to porušil, tak mi řekně že ho nemám srát

• Citovat
  • Upravit
839
17.10.10 21:33

popravde na tu hru s penezma si musite kyvnout oba a oba si rict ze to dodrzite…

pockej az ti bude muset za par bybych vet zaplatit 5 tisic na nove boty (treba) myslim ze si to rychle rozmysli…

Jak uz psala Jindriska, kdyz uz je to vazny tak si k tomu sednem a promluvime si co a jak…a jak by to melo vypadat dal…jaka je vize a predstavy…

Kdyby mi rekl ze za vsechno muzu ja asi bych se s nim nehadala ale spis bych mu rekla ze se to proto snazm napravit… je to tezke… nikdo nevidi jak to mate to vite jenom vy dva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12927
17.10.10 21:35

Mě nepřijde, že správné řešení té situace, tak jak jsi ji popsala, by byl rozvod.
Asi máte kapku ponorku. To se stává i v lepších rodinách :-).
Z toho, jak jsi to popsala, mi přijde, že manžel má nějaké problémy v práci. Nebo jí má prostě hodně.
Myslíš, že je to setrvalý stav?
Pokud by byl předpoklad, že se to v práci zlepší, tak ho zkus nějakou dobu nezatěžovat rodinnými starostmi.
Horší by bylo, kdyby to měl být setrvalý stav. Určitě si v klidu promluvte, abys zjistila, co a jak. Zkus projevit pochopení, pokud jde o jeho únavu.
Nicméně, pokud jde o to vyjadřování směrem k dítěti, zkus si s ním promluvit a rozumně a v klidu vysvětlit, že zvlášť holky přejímají názor na sebe od otce a že by to mohlo zanechat trvalé následky na jejím sebevědomí. Ono je těžké mluvit jinak, když je tak člověk naučený, ale děti si to většinou berou hodně osobně a může to nabourat jejich důvěru v rodiče. Ať ti prostě slíbí, že se bude snažit, a nějakou dobu se snaž těm siuacím předcházet. Zvyky jsou svinstvo.
Já nevím, jak jste spolu fungovali dřív, jestli vám hádky pomáhaly, jestli jste něco vyřešili.
Zkus se prostě zamyslet, jak by se dal váš vztah zlepšit. A pak vyčíhnout nějaký vhodný okamžik a hlavně v klidu si promluvit.

Příspěvek upraven 17.10.10 v 21:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.10 21:36

livinko ale on to prostě nedodrží, tyhle věco už máme všechny odzkoušený, navíc dělá v zahraničí takže s pěnězi problém nemáme

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.10 21:37

sany ponorka to nebude, vždyt vstává v 5 do práce, to my spíme, přijde v 6, nají se, chvíly je s náma, a do 8 max 9 hodin spí, jen v nedeli je s náma celý den

v pprosinci bude mít celý měsíc volno, já se úplně děsím co bude

• Citovat
  • Upravit
16694
17.10.10 21:38

Víš, máte to na ostří nože, to je cítit i z tvého popisu situace, nejspíš jste se hodně odcizili, ale mám pocit, že by to ještě zachránit šlo. Podle mě je v tuto chvíli nejsnažší řešení manželská poradna. Nevím, jak se k tomu postaví tvůj manžel, ale pokud jsi dlouhodobě nespokojená, řekla bych mu to. Že už nemáš prostě chuť toto nadále udržovat a potřebuješ změnu. Aby si vybral, zda je pro něj přijatelnější poradna nebo rozvod. Snad má dost rozumu na to, aby věděl, co udělat. Myslím si, že se máte pořád rádi, ale je mezi vámi dost napětí a nejspíš jste i oba horké hlavy. Tak to tedy cítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
17.10.10 21:39

Ahoj anonymní,

přijde mi, že teď co píšeš tuhle diskuzi, tak jsi hodně hodně vytočená, naštvaná a zítra to třeba budeš vidět trochu jinak. Sama píšeš, že máš manžela pořád ráda… Zkusila bych si s ním v klidu promluvit, co Ti vadí, proč jedná tak a tak. Nijak nenapadat, mluvit spíš o svých pocitech, jak se cítíš, jak Tě to mrzí. Dát mu najevo, že o Váš vztah stojíš, ale že musíme na něm začít makat oba dva. A jestli je Tvůj muž trochu přístupný manželské poradně určitě bych popřemýšlela o její návštěvě.
Přeju Ti, ať tohle období překlenete a zas bude dobře!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
17.10.10 21:40

ted jsem to chtěla napsat co manželská poradna :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12927
17.10.10 21:41

Uf teď čtu, že hází vše na tebe a nic řešit nechce.
To je dost těžké s ním rozumně mluvit, když nemá ani trošku sebekritiky.
To pak už asi jenom poradna, třeba by to vzal od někoho třetího. Ale jestli má přístup, že on za nic nemůže, tak by mohl říct, že on nemá problém, tak nikam nepůjde…
V tom případě už nevím. Pokud spolu nebudete schopni komunikovat (slušně), tak by k tomu rozvodu opravdu dojít mohlo. No to jsem optimizmus asi nedodala. Ale už mě nenapadá nic kreativního, co by mohlo pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.10 21:43

já už jsem si sním tolikrát promlouvala, ale prostě on si myslí že za všechno můžu já, že on mi nic nedělá, vždycky říká - já jsem jenom– a já mu to prostš nedokážu vysvětlit že taky dělá věco co mi vadí, a že chci aby se to změnilo, ale je to jako mluvit do dubu

• Citovat
  • Upravit
10052
17.10.10 21:44

tak to je blbý, mám kamarádku s podobným problémem a když chce mít doma klid, tak prostě drží jazyk za zuby a nějak to přetrpí kvůli dítěti :-? blbý řešení ale taky řešení

Příspěvek upraven 17.10.10 v 21:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
17.10.10 21:47

ahojky,mrzí mě to co doma máš ted za muka, tak si zkuste spolu doma v klidu sednout a normálně promluvit nebo zkuste zajít do nějaký poradky,určitě se máte ještě rádi,tak tomu dejte ještě jednu šanci už kvůly vaší dcerušce
držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria