Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
pak mě taky jednou možná podvedl ještě když jsme spolu chodily ale to nevím jistě, ta holka ho prý uháněla nakecala mi kraviny aby jsme se rozešly, to jsem mu teda uvěřila, ale od té doby ve mě hlodá červík, popravdě ani nechci vedet jak to bylo ale mrzí mě to a trápí i po tolika letech
tak tohle je uz hloupost z tvoji strany… je tomu uz nekolik let a co zmenis tim ze nad tim budes premyslet?
I kdyby te podvedl…tak uz se to neodstane… nesnasim vycitky(promin) ale veci se maji bud resit hned nebo nikdy (muj nazor) kazdy udela kravinu a obijet to pri vhodny prilezitosti o hlavu je.....
![]()
nemolka píše:livinka píše:já měla pocit že tve manželstvi je skvěle po diskuzi mama z jinyho světa kdy si psala že je ti 15 milá Livinko zvláštní
Ahoj, nebudu Ti do toho kecat vsichni mame sve problemy…Ale kdyz jsme se jednu dobu hadali my, tak nam hrozne pomohlo napsat si slova ktere nas urazeji vyvesit je na lednici a kdyz nektere z nich padlo ten co to vyslovil musel dat tomu druhymu 1000Kc…
Popravde u nas sproste slovo opravdu uz neslysis…a jsem za to moc rada…
Hodne nam to pomohlo…
Jo a pak byl extrem kdyz jsem mu rekla ze je jak jeho otec tak jsem musela myt zachod,
Kdyz rekl o mne ze jsem jak mama tak musel vytirat cely byt(vytirani nenavidi)
nebo pak poradna…
kazdopádne drzim palce![]()
Promin zkazim tvoji predstavu ale nic neni dokonaly, ani moje manzelstvi…ale pracujem na tom jak muzem… ![]()
souhlasím, jestli se budeš zabývat co bylo, bude tě to užírat a jak jsem psala zamyslet se, co ty děláš špatně - ně že děláš, tak to nemyslím, ale jestli při každé hádce mu vpálíš nevěru a nebo na ni budeš myslet, tak to taky neni dobře. ![]()
Ale snad to vyřešíte
pavlak5 píše:
no tak tvůj drahý jsi je tebou docela dost jistý ,asi mu dost narostl hřebínek i tím ,že ty máš dítě a sedíš doma bez peněz a on king vám je nosí -a proto si může dělat co chce .
Tebe s „tvýma blbýmakecama“ úplně „fakuje“ .
No obávám se že on žádnej problém nemá a proto ho nechce řešit .
Obávám se ,že jestli brzy neprohlédne a nepochopí bude litovat .
ty nic dělat nemusíš jestli si on neuvědomí ,že má problém a nezmění se brzy ti nedá na výběr a ztratí tě.
no tak druhou stránku ho musím trochu obránit, že přijde s výplatu, udělá mi stojku a hospodařím já
ale máš prav du v tom, že si ze mě amých keců dělá akorát dobrý den, protože zatím jsem vždycky jenom kecala a nikdy z toho nic nebylo, dobře ví, že ohledně s bydlením jsem na něm závislá
Anonymní píše:
pak mě taky jednou možná podvedl ještě když jsme spolu chodily ale to nevím jistě, ta holka ho prý uháněla nakecala mi kraviny aby jsme se rozešly, to jsem mu teda uvěřila, ale od té doby ve mě hlodá červík, popravdě ani nechci vedet jak to bylo ale mrzí mě to a trápí i po tolika letech
To se snaž teď hodit za hlavu. Ať se stalo co se stalo, je to dávno. Mezitím jste se vzali, máte spolu krásnou dceru nemá cenu se pitvat v něčem, co už je dávno pryč a hlavně ani třeba nebylo. Jen by ses tím zbytečně užírala.
Soustřeď se na Váš vztah. Pokud jsi to zkoušela doma sama po dobrém, po zlém, tak si většinu možností už vyčerpala a nedivím se Ti, že si přijdeš zoufalá. Zbývá demonstrativní odchod (rodiče, kamarádka), aby manžel pochopil že se vážně něco děje, ale to bych asi zatím nechala spát. Možná by to Vaše problémy jen prohloubilo. Dovleč ho do poradny a uvidš co dál…
livinka píše:Anonymní píše:
pak mě taky jednou možná podvedl ještě když jsme spolu chodily ale to nevím jistě, ta holka ho prý uháněla nakecala mi kraviny aby jsme se rozešly, to jsem mu teda uvěřila, ale od té doby ve mě hlodá červík, popravdě ani nechci vedet jak to bylo ale mrzí mě to a trápí i po tolika letechtak tohle je uz hloupost z tvoji strany… je tomu uz nekolik let a co zmenis tim ze nad tim budes premyslet?
I kdyby te podvedl…tak uz se to neodstane… nesnasim vycitky(promin) ale veci se maji bud resit hned nebo nikdy (muj nazor) kazdy udela kravinu a obijet to pri vhodny prilezitosti o hlavu je.....![]()
![]()
odpustím ale nezapomenu, prostě už jednou nahlodal mojí důvěru
To je mi líto. Tvůj chlap si je tebou opravdu dost jistý. Začínám mít pocit, že jestli to tak půjde dál, tak si k němu vypěstuješ opravdu řádný odpor. A s tím už se fungovat ve vztahu opravdu nedá.
Jste spolu sedm let. Je nějaký postup, který na něj funguje? Mám pocit, že ta poradna je nezbytná. Zkus ho tam nějak dostat. Klidně jdi i poprvé sama. Vymluvíš se a třeba ti poradí, jak tam dostat i partnera.
Anonymní píše:livinka píše:odpustím ale nezapomenu, prostě už jednou nahlodal mojí důvěruAnonymní píše:
pak mě taky jednou možná podvedl ještě když jsme spolu chodily ale to nevím jistě, ta holka ho prý uháněla nakecala mi kraviny aby jsme se rozešly, to jsem mu teda uvěřila, ale od té doby ve mě hlodá červík, popravdě ani nechci vedet jak to bylo ale mrzí mě to a trápí i po tolika letechtak tohle je uz hloupost z tvoji strany… je tomu uz nekolik let a co zmenis tim ze nad tim budes premyslet?
I kdyby te podvedl…tak uz se to neodstane… nesnasim vycitky(promin) ale veci se maji bud resit hned nebo nikdy (muj nazor) kazdy udela kravinu a obijet to pri vhodny prilezitosti o hlavu je.....![]()
![]()
Jak myslis ale premyslej za jakou cenu…
mozno to tak vubec neni a ja se pletu ale kdyz te neco vevnitr uzira tak se k cloveku nechovas hezky ani kdyz se snazis a myslis si ze je vsechno v pohode…
zkus se na to zeptat…ale nektere kapitoly by meli zustat navzdy uzavrene… ![]()
livinka píše:nemolka píše:livinka píše:já měla pocit že tve manželstvi je skvěle po diskuzi mama z jinyho světa kdy si psala že je ti 15 milá Livinko zvláštní
Ahoj, nebudu Ti do toho kecat vsichni mame sve problemy…Ale kdyz jsme se jednu dobu hadali my, tak nam hrozne pomohlo napsat si slova ktere nas urazeji vyvesit je na lednici a kdyz nektere z nich padlo ten co to vyslovil musel dat tomu druhymu 1000Kc…
Hodne nam to pomohlo…
Jo a pak byl extrem kdyz jsem mu rekla ze je jak jeho otec tak jsem musela myt zachod,
nebo pak poradna…
Promin zkazim tvoji predstavu ale nic neni dokonaly, ani moje manzelstvi…ale pracujem na tom jak muzem…
ale mě nic nekaziš jen už jsi tady známa svym lhanim ty viš o čem mluvim že jo před tydnem si tady dělala velky rošambo no tak si tě pamatuju jakobezdětnou 15 letou slečnu ktera ma ditko v jeslích a harmonicke manželství to je vše omlouvám se ostatnim tady jen pozor na slečnu viz. diskuze máma z jinyho světa
Kailovka píše:Anonymní píše:To se snaž teď hodit za hlavu. Ať se stalo co se stalo, je to dávno. Mezitím jste se vzali, máte spolu krásnou dceru nemá cenu se pitvat v něčem, co už je dávno pryč a hlavně ani třeba nebylo. Jen by ses tím zbytečně užírala.
Soustřeď se na Váš vztah. Pokud jsi to zkoušela doma sama po dobrém, po zlém, tak si většinu možností už vyčerpala a nedivím se Ti, že si přijdeš zoufalá. Zbývá demonstrativní odchod (rodiče, kamarádka), aby manžel pochopil že se vážně něco děje, ale to bych asi zatím nechala spát. Možná by to Vaše problémy jen prohloubilo. Dovleč ho do poradny a uvidš co dál…
já nemám ke komu jít, moje rodina je daleko, odstěhovala jsem se za manželem do jiného města, můj táta žije s novou rodinou a o mámě nechci ani slyšet, a všechny moje kámošky mají děti a svoje starosti, nechci jim to nějak komplikovat
zkusím s zítra s manželem sednout promluvit si o té manželské poradně, zkusím i navrhout nějaký pravidla, a jsem zvědavá co mi na to řekně
holky jaká si myslíte že by byla jeho reakce kdyby uz mě nemel rád a nezáleželo by mu na mě??
nemolka píše:livinka píše:nemolka píše:Promin zkazim tvoji predstavu ale nic neni dokonaly, ani moje manzelstvi…ale pracujem na tom jak muzem…livinka píše:já měla pocit že tve manželstvi je skvěle po diskuzi mama z jinyho světa kdy si psala že je ti 15 milá Livinko zvláštní
Hodne nam to pomohlo…
nebo pak poradna…
ale mě nic nekaziš jen už jsi tady známa svym lhanim ty viš o čem mluvim že jo před tydnem si tady dělala velky rošambo no tak si tě pamatuju jakobezdětnou 15 letou slečnu ktera ma ditko v jeslích a harmonicke manželství to je vše omlouvám se ostatnim tady jen pozor na slečnu viz. diskuze máma z jinyho světa
Ja myslim ze i tyhle holky to uz cetli ale dekuji za uvedeni
![]()
![]()
livinka píše:Anonymní píše:livinka píše:odpustím ale nezapomenu, prostě už jednou nahlodal mojí důvěruAnonymní píše:
![]()
Jak myslis ale premyslej za jakou cenu…
mozno to tak vubec neni a ja se pletu ale kdyz te neco vevnitr uzira tak se k cloveku nechovas hezky ani kdyz se snazis a myslis si ze je vsechno v pohode…
zkus se na to zeptat…ale nektere kapitoly by meli zustat navzdy uzavrene…
tak já to nevytahuju u skoro vůbec, akorát mě to ted napadlo, někdy na to teda myslím, ale naše problémy se ted už točí kolem nečeho jiného
Ahoj anonymní, myslím si, že fungující vztah dělá komunikace.Můj dlouholetý vztah šel málem z tohoto důvodu do kytek. Když přijde manžel domů, ptáš se ho, jak bylo v práci, jaké měl problémy? Dokáže o tom mluvit? Říkáš mu, co jste s malou dělaly? Plánujete si, co budete dělat ve volných chvílích? Ono se to zdá absurdní, ale je to hodně důležité. Pokud se neotevřete a bavíte se jen o problémech nebo se jen hádáte, to je špatné. proto musíte začít s jiného konce.
Dále si musíte uvědomit, že teď jste rodina vy tři. Vy ji tvoříte a dál rozvíjíte. Rodiče jeho nebo tvoje vám samozřejmě mohou poradit, ale vy si musíte určit jakou cestou se vydáte a to zase je jen o prosté komunikaci.
Když jsi s ním začala chodit, tak si ho poznávala, tak si musela vědět do čeho jdeš - jaký je, jak se chová, narážím tím na sprosté projevy, tím, že se v jeho rodině takhle chovají může pramenit i z jeho výchovy. A to je hodně velký problém, pokud to má odkoukané a vžité, je jasné, že to přenáší i do vaší rodiny, je to pro něho asi normální a neuvědomuje si, že je to nenormální.
Zkus změnu, udělat něco neobvyklého na co tvůj manžel není zvyklý. Najít si nějakého koníčka, víc o sebe dbát, vyjít si s kamarádkou… Věř mi, že žádný chlap si nikdy nesmí být úplně ženou jistý, alespoň trošičku pochybovat, potom se změní, věř mi, vím to z mé zkušenosti.
Sany80s píše:
To je mi líto. Tvůj chlap si je tebou opravdu dost jistý. Začínám mít pocit, že jestli to tak půjde dál, tak si k němu vypěstuješ opravdu řádný odpor. A s tím už se fungovat ve vztahu opravdu nedá.
Jste spolu sedm let. Je nějaký postup, který na něj funguje? Mám pocit, že ta poradna je nezbytná. Zkus ho tam nějak dostat. Klidně jdi i poprvé sama. Vymluvíš se a třeba ti poradí, jak tam dostat i partnera.
jo tak postup, no kdybych byla hodná putička, která mlčí nechá si všechno líbít, a nedelá nic co by ho naštvalo
Anonymní píše:Kailovka píše:Anonymní píše:To se snaž teď hodit za hlavu. Ať se stalo co se stalo, je to dávno. Mezitím jste se vzali, máte spolu krásnou dceru nemá cenu se pitvat v něčem, co už je dávno pryč a hlavně ani třeba nebylo. Jen by ses tím zbytečně užírala.
Soustřeď se na Váš vztah. Pokud jsi to zkoušela doma sama po dobrém, po zlém, tak si většinu možností už vyčerpala a nedivím se Ti, že si přijdeš zoufalá. Zbývá demonstrativní odchod (rodiče, kamarádka), aby manžel pochopil že se vážně něco děje, ale to bych asi zatím nechala spát. Možná by to Vaše problémy jen prohloubilo. Dovleč ho do poradny a uvidš co dál…já nemám ke komu jít, moje rodina je daleko, odstěhovala jsem se za manželem do jiného města, můj táta žije s novou rodinou a o mámě nechci ani slyšet, a všechny moje kámošky mají děti a svoje starosti, nechci jim to nějak komplikovat
zkusím s zítra s manželem sednout promluvit si o té manželské poradně, zkusím i navrhout nějaký pravidla, a jsem zvědavá co mi na to řekně
holky jaká si myslíte že by byla jeho reakce kdyby uz mě nemel rád a nezáleželo by mu na mě??
Když bude mít očividně špatnou náladu, tak na něj určitě netlač. Chlapi tohle neradi,radši to odlož. Neříkám na měsíc, ale opravdu si dej pozor na okamžik, kdy začneš.
A kdyby ti řekl, že mu na tobě nezáleží? No radši ho to nenech říct přesně těmito slovy. Kdyby ti ale něco takového naznačil, tak musíš začít hrát tvrdě. Ale tak,aby to nepoznal. Vzledem k tomu, že nemáš kam jít, jsi ve velmi nevýhodné situaci a podle toho, jak ho popisuješ, tak by možná neměl problém toho zneužít.
Takže se přetvařuj a dle možností vytvářej tajnou finanční rezervu. Ale k tomu snad nedojde. Doufám.