Jak řešíte odmítání jídla
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nenutim, chvilku nabizim, kdyz nechce, tak smolik, s nicim jinym se nedelam, nejsem blazen an i otrok. Hlady jeste nikdy neumrela. Kdyz ji fakt neco nechutna, tak to proste nejakou dobu nevarim.
dcera mela rada testoviny s rajcatovou omackou, spenat v jakekoliv podobe. Nemusela moc brambory, ty vetsinou nechala, ani maso na kousky moc nechtela…taky se to ruzne lame.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nenutit, nekřičet.
Po 4m (cca 12-16m) odmítání začala jíst a to tak, že snad nemá záklopku
![]()
Takže vydržet, nabízet…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždy jsem uklidila a nechala o hladu. Teda párkrát ještě zkusila, jestli přece jen si nedá, ale když fakt nechtěli, tak to jen víc rozpatlali po okolí
Pravda, pak se vždycky dožadovali dřívější svačiny, tu už jsem jim teda dala dřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neřeším.. Dávám jí to co nám, když nechce, tak dám třeba jogurt.. To bych se musela zbláznit, do roka nejedla fakt vůbec nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rocni dcera posledni dobou temer neji obedy. Nabidnu, ale nenutim a kdyz nic nesni, jde spat hladova.
U svaciny a vecere pak sni temer vse.
Příspěvek upraven 10.02.13 v 09:19
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy jsem to neřešila. Děti mají období, kdy jedí víc a kdy jedí míň, je to přirozené. Pokud dítě není podvyživené, nemocné, tak nevidím důvod do toho rýpat. Děti přece nejsou hloupé a když budou mít hlad, řeknou si. Rozhodně jsem svoje dítě do jídla nikdy nenutila a nekřičela na něj kvůli tomu. Když nechce, nechce. Ale co jedl v 15 měsících nejraději, to už moc nevím. Zaručeně pil rád mlíko a v této době už i Caro (mlíko musí mít do teď, jsou mu 4 roky), měl rád rohlíky, ale z vařeného fakt už nevím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katerina38 píše:
@hofka tak to máš fajn, u nás ani tohle nezabírá
Dcera jinak celkem jí, ale jídlo ji musím nabídnout, sama by si neřekla snad celej den. Akorát o mlíko si řekne. Když už něco uvařím a nechce to, pustím prostě ten počítač, protože je mi líto vyhodit něco, s čím se patlám. Už je teda starší, dva roky pryč, ale lepší to nebývalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš prcek se často potřebuje u jídla zabavit, tak si čteme, a u toho pěkně papá. Asi to není úplně nejlepší postup, ale funguje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda taky občas pustím pohádku k jídlu
JInak náš malý (18měsíců) jí nejradši to, co má zrovna táta - tlačenku, utopence, klobásu atd. A taky jsem zjistila, že odmítá ne jídlo, ale to, když ho krmím
Takže má svůj malý stoleček, malou židličku, na to mu dám talířek třeba se suchýma těstovinama, bramborama atd. on si sám dlabe svojí lžičkou a mezitím mu šupnu vždycky do pusiny ostatní jídlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusím nějak namotivovat ( nakrmím já řeknu, že ochutná ještě jedno maso, jednu lžičku brambor, jednu polívky a konec…) Když to neklapne, tak balím a končíme. Náhradní jídlo dávám leda při nemoci. Křičím, jen když mi vytočí opakovaným rozhazováním jídla, záměrným pliváním…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zrovna kvůli tomuhle jsem se vytočila před chvílí
Řev, visela na židličce. Fajn, posadím jí, otevřu jogurt a zase řev, nechce sedět v židličce
Takže jsem vyměkla a nakrmila ji za letu
Ale jen proto, že měla jet ke tchýni.
Jinak na ní dlabu, poslední dobou nechce vůbec jíst obědy.. tak jde prostě spát hladová
Nejsem blázen, abych jí vyvářela tříchodové menu. U televize má akorát večeři, máme to jako takový večerní rituál. Jinak se snažim aby jedla jako člověk v židličce. Když nechce jíst (teda spíš sedět, hlad má) tak má prostě smolíka. Třeba to časem pochopí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomto věku chtěli to co my a sami jíst, takže jsem musela tak vařit
něco jiného taky nechtěli. Jo a jíst s náma u stolu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, chci se zeptat, jak řešíte, když vám dítě odmítne jídlo? Nutíte, křičíte, nebo nabídnete něco jiného, nebo odnesete a je o hladu? Jedná se o věk kolem 15měsíců…a ještě jeden dotaz…co papají vaše děti v tomto věku nejraděj?