Jak řešíte odmítání jídla

Katerina38
10.2.13 09:09

jak řešíte odmítání jídla

Ahoj holky, chci se zeptat, jak řešíte, když vám dítě odmítne jídlo? Nutíte, křičíte, nebo nabídnete něco jiného, nebo odnesete a je o hladu? Jedná se o věk kolem 15měsíců…a ještě jeden dotaz…co papají vaše děti v tomto věku nejraděj? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
10.2.13 09:12

Řeším blbě, pustím k jídlu pohádky/písničky. To sní všecko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
10.2.13 09:14

Nenutim, chvilku nabizim, kdyz nechce, tak smolik, s nicim jinym se nedelam, nejsem blazen an i otrok. Hlady jeste nikdy neumrela. Kdyz ji fakt neco nechutna, tak to proste nejakou dobu nevarim.

dcera mela rada testoviny s rajcatovou omackou, spenat v jakekoliv podobe. Nemusela moc brambory, ty vetsinou nechala, ani maso na kousky moc nechtela…taky se to ruzne lame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
10.2.13 09:14

Nenutit, nekřičet.
Po 4m (cca 12-16m) odmítání začala jíst a to tak, že snad nemá záklopku :D :pankac:
Takže vydržet, nabízet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katerina38
10.2.13 09:15

@hofka tak to máš fajn, u nás ani tohle nezabírá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
23847
10.2.13 09:16

Vždy jsem uklidila a nechala o hladu. Teda párkrát ještě zkusila, jestli přece jen si nedá, ale když fakt nechtěli, tak to jen víc rozpatlali po okolí :roll: Pravda, pak se vždycky dožadovali dřívější svačiny, tu už jsem jim teda dala dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807

Neřeším.. Dávám jí to co nám, když nechce, tak dám třeba jogurt.. To bych se musela zbláznit, do roka nejedla fakt vůbec nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282

Rocni dcera posledni dobou temer neji obedy. Nabidnu, ale nenutim a kdyz nic nesni, jde spat hladova.
U svaciny a vecere pak sni temer vse.

Příspěvek upraven 10.02.13 v 09:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
10.2.13 09:18

Nikdy jsem to neřešila. Děti mají období, kdy jedí víc a kdy jedí míň, je to přirozené. Pokud dítě není podvyživené, nemocné, tak nevidím důvod do toho rýpat. Děti přece nejsou hloupé a když budou mít hlad, řeknou si. Rozhodně jsem svoje dítě do jídla nikdy nenutila a nekřičela na něj kvůli tomu. Když nechce, nechce. Ale co jedl v 15 měsících nejraději, to už moc nevím. Zaručeně pil rád mlíko a v této době už i Caro (mlíko musí mít do teď, jsou mu 4 roky), měl rád rohlíky, ale z vařeného fakt už nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
10.2.13 09:18
@Katerina38 píše:
@hofka tak to máš fajn, u nás ani tohle nezabírá :nevim:

Dcera jinak celkem jí, ale jídlo ji musím nabídnout, sama by si neřekla snad celej den. Akorát o mlíko si řekne. Když už něco uvařím a nechce to, pustím prostě ten počítač, protože je mi líto vyhodit něco, s čím se patlám. Už je teda starší, dva roky pryč, ale lepší to nebývalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.13 09:30

Náš prcek se často potřebuje u jídla zabavit, tak si čteme, a u toho pěkně papá. Asi to není úplně nejlepší postup, ale funguje :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8517
10.2.13 09:30

Já teda taky občas pustím pohádku k jídlu :oops: JInak náš malý (18měsíců) jí nejradši to, co má zrovna táta - tlačenku, utopence, klobásu atd. A taky jsem zjistila, že odmítá ne jídlo, ale to, když ho krmím :lol: Takže má svůj malý stoleček, malou židličku, na to mu dám talířek třeba se suchýma těstovinama, bramborama atd. on si sám dlabe svojí lžičkou a mezitím mu šupnu vždycky do pusiny ostatní jídlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
10.2.13 09:31

Zkusím nějak namotivovat ( nakrmím já řeknu, že ochutná ještě jedno maso, jednu lžičku brambor, jednu polívky a konec…) Když to neklapne, tak balím a končíme. Náhradní jídlo dávám leda při nemoci. Křičím, jen když mi vytočí opakovaným rozhazováním jídla, záměrným pliváním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
10.2.13 09:47

Tak zrovna kvůli tomuhle jsem se vytočila před chvílí :roll: Řev, visela na židličce. Fajn, posadím jí, otevřu jogurt a zase řev, nechce sedět v židličce :? Takže jsem vyměkla a nakrmila ji za letu :oops: Ale jen proto, že měla jet ke tchýni.
Jinak na ní dlabu, poslední dobou nechce vůbec jíst obědy.. tak jde prostě spát hladová :nevim: Nejsem blázen, abych jí vyvářela tříchodové menu. U televize má akorát večeři, máme to jako takový večerní rituál. Jinak se snažim aby jedla jako člověk v židličce. Když nechce jíst (teda spíš sedět, hlad má) tak má prostě smolíka. Třeba to časem pochopí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
10.2.13 09:47

V tomto věku chtěli to co my a sami jíst, takže jsem musela tak vařit :D něco jiného taky nechtěli. Jo a jíst s náma u stolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí