Mamky, jak řešíte jídlo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Neřeším nijak, pokud nechci dítěti strčit trychtýř do krku a nalejt mu to tam, tak zkrátka co sní, to sní a jinak adie, nechci, aby se učil rýpat v jídle jen proto, že mu to nechutná.
Pokud pije mlíko, tak buď ráda, aspoň v tom má vitamíny a minerály. Obzvlášť když jí rostou zuby, tak bych to nechala být, nabídla oběd, nechceš, jde se spát. Já teď musela dětem zkrouhnout svačiny na naprosto symbolické minimum, protože pak nejedli oběd a večeři. Tak teď zase jakžtakž jedí a krom pár soust jedí oba 3×denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neřešila neřeším. Dcera má periodické horečky, co tři týdny jí po dobu 5ti dní třeba půl mandarinky a 2 lžíce polívky denně. Mlíko nepije zádné. Přežívá na jablečném moštu. Pak to vždycky dožene, jí prakticky nonstop.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, ke sváče mám dát ten její milovaný rohlík nebo chleba? Vždycky dávám ještě kus jablka (občas ho vezme na milost). Nebo dát jen ten kus jablka (to bude chtít zase mlíko), pak zkusit kolem sedmé dát večeři, tu těch posledních pár dní jen okoukne a čeká zase na večerní mlíko…
U toho oběda asi nevyměknout, že? Jak píše Gladys, nabídnout, nechceš, nic jiného nebude…
Holky, malá je macek, o to nic, má z čeho trávit, ale na můj vkus už těch deset dní je hodně, teď kaká tak jednou za tři dny (dřív denně), je to malý bobek, protože skoro nic nejí. Chválabohu pije dobře.
Příspěvek upraven 01.02.13 v 14:04
- Citovat
- Upravit
@Silky123 Já bych to neřešila a dávala jí jen to co chce však ono se jí to brzy přejí a zase se ráda vrátí k normálnímu jídlu, navíc děti mívají hodně často střídává období kdy buď jí jak vzteklé nebo zase hladovkují…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neresim to vubec..bud ji nebo neji..nekdy neji i dva dny nic teplyho a zije jen o rohliku..jeji volba..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to neřešila, když nechce jíst, a´t nejí. Však ona hlady neumře. Hlavně klid a do ničeho ji nenutit! Je to jen období, zase to přejde, neboj. Spíš jen bych zkoušela nabízet jí raději zdravé, ale upřímně - hlavně když jí.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn měl před časem období kdy jedl jen jogurty, mlíko a k tomu rohlík a přitom až do té doby byl vzorný a snědl všechno. Nejdřív mě to štvalo, hlavně kvůli obědům, vyhladovět nepomáhalo, tak jsem mu raději dala co chtěl. Říkám, že měl takové mléčné období. Možná tělíčko potřebovalo více vápníku, tak si ho vyžádalo.
Přešlo ho to a zase jí všechno.
Ještě musím napsat, že syn měl na vánoce 4 roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás dopolední svačina většinou vypadá tak, že dostanou každý půlku jablka nebo mrkve a část toho pak nacházím někde pohozené. Dneska jsem potřebovala spotřebovat listové těsto, tak jsem udělala tyčinky se sýrem a najednou se cpali jak nezavřený
Pokud chci, aby nějaké to ovoce do sebe dostali, tak jim to jablko s mrkví nastrouhám, to se můžou přetrhnout a sežerou toho mísu ![]()
Já už tu skladbu jídla přestávám tolik řešit, jsem ráda, že snědí aspoň něco. Pak jsou zase dny, kdy jim chutná, tak to doženou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O to zdravé nejde, je to zvláštní, ale ona „nezdravé“ věci nejí, nechutnají jí. Ze sladkosti za odměnu vzala na milost jen Bio kačenky (bez cukru, klasické mouky, tuku), sladká jídla vůbec nechce, vyzkoušela jsem jich asi pět a tím to haslo.
Takže to asi udělám tak, že nabídnu oběd, nebude, dám spát, ke sváčám kus rohlíku a ovoce, k večeři nabídnu, co máme, nebude-li, dám chleba, před spaním mlíko a v průběhu dne asi taky…
- Citovat
- Upravit
to ti upřímně závidím, malá ovoce nechce, zeleninu taky ne, maso má na háku, mléčné výrobky ignoruje, miluje Nutrilon, rohlík a chleba, a pak ty kačenky za odměnu.
Takže se na to asi taky vybodnu, dneska koupím Anatura puding a zkusím jí ho dát, jenže problém je, že má po mně, že nesnáší „třaslavé“ věci… ![]()
Mmch, prosím, jak děláš ty sýrové tyčinky, díky ![]()
- Citovat
- Upravit
Holky, jste úžasné, díky, když vás cokoli napadne, budu ráda
![]()
- Citovat
- Upravit
Jídlo už se snažím neřešit. Malé teď zase rostou zuby, tak za celý den má akorád ráno a večer 150 ml sunaru a přes den 2 mandarinky, kdy si z nich vycucne dužinu a šlupku mi přinese. Až bude mít hlad a chuť, tak zase začne normálně jíst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mamky, chtěla bych vás poprosit o radu, jak na to…
Malá asi 10 dní bojkotuje jídlo, před tím nejedla „jen“ jogurty, přesnídávky, nic s KB, ovoce (milost dala banánu), zeleninu (syrovou jen okurku, vařenou skoro vše).
Nicméně posledních deset dní je to na budku a dneska mě její stravování tak „namíchlo“, že jsem jí po deseti minutách s úsměvem řekla, že to jíst nemusí, nic jiného nedostane a že když je tak unavená, tak jde spát. Myslela jsem si, že bude jekot, ale do patnácti minut byla tuhoň.
A teď o co jde. K snídani milovala chleba s máslem a marmeládou, už to nejí, bere na milost jen suchý rohlík, vyjímečně chleba. Dnes jedla: 240 ml Nutrilonu 3, k svačině kupodivu snědla menší banán a pár piškotů… Pak asi po dvou hodinách dostala kousek rohlíka s tím, že za dvě hodiny bude oběd.
Vařila jsem čočkovou polívku (červená čočka, mrkev, celer, petržel - všechno milovala + jemně nakrájené krůtí) a nově jsem udělala chlebové krutonky. Ty jí moc chutnaly…Vše mi „hodila“ na hlavu, první lžíci snědla jakž takž, druhou vyplivla a třetí a čtvrtou taky, dala jsem jí pár minut, aby se mohla v jídle „pohrabat“, mezitím jsem jedla já, pak jsem jí zase pomáhala… Zavřela pusu, strčila si umatlané prsty do vlasů, jako že je unavená, pak mi naházela vědomě čočkovou polívku na zem (no, je to polívka, ale je hodně hustá), 3× jsem upozornila, že si to může matlat na stolečku, ale ať to na zem nehází, že si máma udělá au. Šup a bylo to zase na zemi, tak jsem jí v klidu vzala ručičky a držela je, než se uklidní.
Popisuju to dlouze, protože takhle probíhá každé jídlo, rostou jí zuby, minimálně dva, ale spíš čtyři, tak jsem nechtěla tlačit, dávala jí chleba, rohlík, aby mohla brousit, nicméně si obé rozpitvá na malé kousíčky jak pro ptáčky, občas ukousne víc, a tak to zbaští, takže o to „broušení“ a „ulevování“ asi moc nejde.
Miluje Nutrilon, takže ho má ráno a před spaním, jenže teď by chtěla jen mlíko a rohlíky. Říkám si, že aspoň něco…
Jak řešíte, nebo jste řešily, daný problém?
Nemám se koho zeptat, tak se zeptám tady, je vás tady hodně, i s více dětmi, tak určo budete vědět
.
Moc díky.
S.