Mamky, jak řešíte jídlo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Silky123 mlíko bych rozhodně dávat nepřestala, právě díky tomu nemá jen rohlíkovou dietu, ale v UM má nadávkované ty vitamíny, železo, takže pořád lepší když dá mlíko než aby jedla jen rohlíky.
Ještě je fakt, že já občas batolíka musím nutit do prvního sousta, on je naschválníček, posadím do židle a najednou nechce, dneska jsem už na něj vrčela kvůli tomu nákypu, že nechce, ochutnal jedno sousto a najednou to do něj padalo a přitom na první jsem mu skoro musela páčit čelist. Obdobně to má s jogurty, jedeme teď ve smetanových Krajankách, první sousto než do něj vpravím, tak ječí, jak kdybych ho chtěla otrávit, pak mu docvakne, že je to dobrý a sí celej kelímek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Víceméně to neřeším, kolikrát se oběda ani netkne a je živ také jen z mléka. Mám dny, kdy mám potřebu to nějak řešit, ale i těch valem ubývá. Zjevně mu to tak stačí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já osoobně s tim zkušenost nemám, ale děti kolem mě mívaj období, že delší časovej úsek nejedí skoro nic… jedna měla dokonce období, že měla za celý den jen mlíko, nic jinýho nechtěla…
já myslim, že se to řešit nedá, dokud nebude chtít, tak nic nepomůže… takže jen trpělivost a nabízet snídaně, obědy, svačiny, večeře, tak jak mají být a čekat, kdy sama bude chtít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krajánek? To neznám… Pribiňák nenabízím, protože Vajda moc sladký nerada.
Jinak jsem to dneska odpoledna vzdala a k večeři snědla dva plátky sýra, který může, a půl banánu ![]()
Jsem šťastná, že to mlíko chce a vyžaduje, protože si myslím, že cpát do ní jen moučné výrobky není zrovna šťastná volba ![]()
- Citovat
- Upravit
@Silky123 krajanka, smetanový jogurt, mají i ochucenou zakysanou smetanu, ale pokud nerada sladké, tak je to asi fuk (i když teda starší sladká jídla nějak moc nemusí a čokoládovej jogurtíček by tlačil 2×denně
)
Sýr a banán mi přijde úplně v pohodě, sýr dávám dětem jen tak kus do ruky běžně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ona ho bojkotuje už asi měsíc, vždycky ďofne. Do roka by mi nejradši snědla všechno z ruky, pak se to obrátilo a nechce nic.
Ten jogurt zkusím, pohořela jsem s: Choceňským (je nasládlý, protože je tučný), Activií (doporučení gastra), Holandií (je kyselý i pro mě), řecký (nepozřela ho vůbec). Takže se snažím dělat mléčné omáčky, mléko po převaření snad malá toleruje, zatím žádný problém, tedy snad.
Mám pět dětských kuchařek a nic moc se neosvědčilo, já vařím nejradši co nejkratší dobu, jaksi mě vaření neuspokojuje
Tak hledám už asi patnáctou kuchařku, ne dvacátou. Já je totiž sbírám, miluju je číst, prohlížet si je
, paradox.
Nejvíc mě mrzí, že máme narvanou lednici navařených jídel, i zamrazených, a pak to vyhazuju. Je mi líto vyhazovat jídlo. Momentálně mám po lednici a mražáku asi osm jídel, když se to do dvou měsíců nesní, vyhazuju.
- Citovat
- Upravit
Když já vařím jak pro regiment vojáků, začnu s málem, jenže pak tam narvu zeleninu a už se vezu. Jím to třeba 4× za s sebou, pak to mrsknu do mražáku s tím, že to tam je, malá si dám svou pidi porci, manžel si to ohřeje, pak to nesní, protože na to zapomene. No a pak to letí.
Občas něco vnutím našim, jenže ti jsou masoví, takže naše zeleninka jim moc nejede…
- Citovat
- Upravit
@Silky123 píše:
@Lama LamaKdyž já vařím jak pro regiment vojáků, začnu s málem, jenže pak tam narvu zeleninu a už se vezu. Jím to třeba 4× za s sebou, pak to mrsknu do mražáku s tím, že to tam je, malá si dám svou pidi porci, manžel si to ohřeje, pak to nesní, protože na to zapomene. No a pak to letí.
Občas něco vnutím našim, jenže ti jsou masoví, takže naše zeleninka jim moc nejede…
tak příští týen nevař a jen rozmraž. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tvrdý sýr má náš také rád, kupuji třeba čtyřicet deka a dávám mu ho jen tak, když chce, někdy k tomu přidá i okurku, rajče, papriku.
S tím jídlem je to tedy škoda, to bych také pak třeba týden nevařila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když mě moc vaření neba, takže pro mě idál do hodiny od sáhnutí na ingredience musí být navařeno…
Jestli to bude pokračovat dál, tak už mám nakoupeno pár skleniček, sice je nemá moc ráda (vlastně skoro vůbec ne), ale alespoň budeme moc chodit ven na dýl, a je jedno, jestli sní lžičku z mého nebo lžičku ze skleničky… Zní to hrozně, ale já bych nejradši brečela, když vidím, jak to nechce…
Manžel má teplé jídlo v práci a já si něco hodím na talíř, až malá usne.
- Citovat
- Upravit
Prosím, chtěla jsem se zeptat, ten jogurt dáváš tomu prostřednímu? Já už jsem tak zblbá, co jsme mohly, nemohly, můžeme, nemůžeme, že jsem v tom až patologicky úzkoprsá. Naše mami říká, že my jsme jedli skoro vše (ne ostré, slané apod.), ale vše…
- Citovat
- Upravit
Jj, to maminky říkají, také jsme mluvili od roku a byli bez plen ![]()
Někdy je to prostě boj a vyplácí se opravdu tolik neřešit, nic s tím stejně nenaděláš, dokud nebude sama chtít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, chtěla bych se vás, s dovolením, zeptat ještě na pár věcí, jak to máte vy.
Vařívala jsem vývary - 1× za tři dny, jenže to je několik hodin, dočetla jsem se, že děti můžou i něco jako bujon od Wurtzlu (doufám, že to píšu správně) a od BioLine, ten jsem koupila, ještě nepoužila. Já vím, že to je náhražka, ale já ty vývary už nemám kde skladovat, mrazit se mi je moc nechce. Takže máte zkušenost, případně váš názor?
Pak bych se chtěla ještě zeptat, jak to máte se „sladkostmi“, malá v 19ti měsících nedostává kromě té bio kačenky vůbec nic, jenže tchýně výborně peče a pokaždé, byť nechceme, protože se to pak vyhazuje, nám něco dá. Zrovna jsme dostali domácí štrůdl a kakaový perník s domácím ovocem, oboje výborné. Když malá dneska SNĚDLA svůj oběd, a já svůj, tak ví, že dostane kačku, já jsem si vzala kousek toho perníku. Koukala na mě, že chce taky, tak jsem jí kousek dala na lžičku a baštila to, což se divím, protože nikdy nic takového nechtěla, ale jsem ráda. Tak bych se chtěla zeptat, jestli už taky dáváte třeba domácí buchtu, perník nebo bábovku. Já jsem teď na to „zdraví“ nějaké ujetá…
Mmch, dneska jsem zase dělala bramborovou kaši (domácí) a malá jedla jak nezavřená, dala jsem jí do toho kousek dětské krůtí šunky, kupované u pultu ve Sparu, ne že bych byla nadšená, ale malá zbagrovala svou porci a pustila se do mojí
, takže se budu muset dělat s kaší asi tak 2× do týdne. Ono by to nevadilo, jen kdyby člověk nemusel čekat, než to oškrábe a uvaří. Uvažovala jsem, že bych je uvařila večer, a pak před obědem pěkně ohřála s trochou vody a teprve umixovala s mlíkem, jak to děláte vy? Protože večer už je takový poklid, tak bych měla připraveno na další den a o to dýl bych mohla zůstat s malou venku.
Díky ![]()
- Citovat
- Upravit
@Silky123 Priznavam, necetla jsem celou diskuzi. Nase mala ma ted 20 mesicu a klubou se ji stolicky. Polehava, je protivna a prestala jist. Uz nechce ani laskominy jako Lipanek. Predtim bastila krasne. Takze jsem rada, kdyz sni alespon neco a aby mela dostatek zivin, davam ji o neco vic Sunaru. Uz to jednou probehlo a spravilo se to, zase zacala jist pekne. Takze bych to moc neresila, ale jidlo nabizela.Ja vareni miluji, ale urcite bych nevarila dceri zvlast jidla. Varim pro nas, odeberu ji a pripadne dochutim pro nas. Pokud jde o Tvoje dotazy:
1.Jsou to kvalitni vyrobky v biokvalite, neobsahuji zadne pridatne latky, takze je muzes pouzivat a nemusis se bat
.
2.Nebala bych se dat. Pokud ma dite pohyb, neni treba se bat sladkeho v malem mnozstvi.Jen bych preferovala trtinovy cukr pred bilym a mouku hladkou spaldovou nebo pohankovou pred psenicnou hladkou.
3. Udelala bych kasi a druhy den ohrala. Normalne to tak delam a je dobra ![]()
- Citovat
- Upravit