Jak rozeznat dětský pláč?

661
20.9.14 19:13

jak rozeznat dětský pláč?

Ahoj,
máme doma měsíčního prcka. Můj problém tkví v tom, že nepoznám, proč mi malej pláče. Jestli už má hlad, bolí ho bříško, chce se mu spát a nemůže zabrat atp. On mi totiž brečí skoro pořád. Chvíli klid je, když usne nebo když je nakrmenej, ale jenom na chvíli pak začne brečet znova. A i ze spaní naříká. Od porodnice je na UM, nerozkojila jsem se…
Všude píšou, jak mají matky instinkt, jak to na svém dítěti poznají, já to tak nemám :,(
Byly jste na tom některá taky tak nebo nejsem normální matka? Strašně mě to ubíjí a bolí mě, když malej pláče :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
20.9.14 19:15

To příjde. Pokud je přebalený, najedený a není mu zima nebo horko, tak zkus zavinutí, bílý šum, případně nošení v šátku. Jestli je to bříško, zkus nějaké kapičky, nahřívání, cvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
20.9.14 19:17

Ja to taky nepoznala, taky me deptalo, jaka jsem strasna matka, ze nerozumim vlastnimu diteti, ale kdyz jsem to resila se zkusenejsima kamoskama, tak rikaly, ze to mely stejne, coz me uklidnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
20.9.14 19:17

Já to nepoznám ani po roce a nemyslím si, že nejsem normální matka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.9.14 19:18

@Alecramas Vyprdni se, co „všude“ píšou. Mě to trvalo minimálně 2 měsíce, než mi ta nějak docvaklo, co asi kdy mladej potřebuje (a stejně to bylo často metodou pokud omyl) a podle pláče jsem se teda rozhodně nemohla řídit. U nás spíš podle hodin a nějakých dalších projevů typu cucání palce a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
20.9.14 19:19

@Alecramas u me to take prislo az casem, ale maly moc neplakal, spis tak nejak mnoukal a skuhral… Pozdeji jsem zjistila, ze vubec nesnese mokrou plenu, ani malicko cvrknutou, a to byl v jednorazovkach. Takove to uplne pochopeni prislo snad az po 6.mesici :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.9.14 19:19
@vrtulka78 píše:
Ja to taky nepoznala, taky me deptalo, jaka jsem strasna matka, ze nerozumim vlastnimu diteti, ale kdyz jsem to resila se zkusenejsima kamoskama, tak rikaly, ze to mely stejne, coz me uklidnilo.

Jj, taky mě uklidnila konzultace s kámoškou. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
20.9.14 19:21

To chce čas. Holce bude 10 měsíců a taky si někdy říkám co vlastně chce :D? Jediný, co jsem od začátku rozpoznala, byl pláč z hladu. Ona tak zvláštně „štěkala“ A pak pokus-omyl. Buď to zabralo nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
20.9.14 19:22

Buď v klidu, malý má teď období, kdy ho bolí bříško skoro pořád, takže pláče 2 hodiny v kuse, jenže pak se mu uleví a začne mít hlad a ten přechod mezi AUVA BOLÍ MĚ BŘÍŠKO a DEJ MI NAJÍST někdy nepoznám. Malý má 3,5 týdne. Někdy pláče a není mu nic a chce prostě povídat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
20.9.14 19:22

U první jsem nepoznala vůbec a u druhého hned, kamarádka to měla překvapivě obráceně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
20.9.14 19:23

To já taky někdy nepoznám a to jsou mu 2,5 roku a hodně slušně mluví. Ale vážně- u malé mi to trvalo tak 2 měsíce, než jsem byla schopná to poznat, dokonce i přítel poznal druhy pláče. U kluka se mi to nepovedlo. Řval pořád, stejně celé dny a noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
20.9.14 19:23

Já jsem to nikdy nerozlišovala, přišlo mi, že brečí pořád stejně. On brečel hlavně před usnutím, spal téměř jen v šátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.9.14 19:26

@Alecramas jsi úplně normální matka, nebooooj :hug: já to u dcery poznala až někdy dýl, no nevím přesně, ale po 2.měsíci určitě… u syna asi po 2týnech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
20.9.14 19:31

Měla jsem to stejně jako ty! Taky jsem nepoznala proč malej pláče. To není tvoje vina, oni ty malý miminka mají prostě spoustu neštěstíček co je trápí a maminka občas nemá šanci na to přijít… Na uklidnění (když už byl přebalenej a nakojenej a pořád řval) pomáhalo houpat v náručí, dělat ššš, případně držet v náručí a hopsat na to cvičícím balónu. Taky doporučuju „uspavac“ - stránky na netu, to u nás u takhle malýho zabíralo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1522
20.9.14 19:33

Já to poznala až postupem času. Zezačátku to bylo hodně těžké. Je toho více, můžeš zkusit zvýšit dávku jídla (to jsem zjistila docela pozdě, že potřebuje více, plakala třeba půl hodiny po jídle), pak to může být bříško (většinou se u toho děti napínají a když bys chtěla skrčit nožičky, tak je má na sílu napnuté), nebo potřebuje jen silněji zavinout nebo dát i ručičky do zavinovačky (prý se některé děti bojí svých vlastních ručiček, jak s nimi máchají) a nebo naopak jako moje malá mu zavinutí vadí. Dost na spinkání nám pomohl bílý šum. Neboj, chce to jen čas, brzy na to přijdeš, co jaký pláč znamená. Jestli umíš anglicky, mrkni na youtube a dej tam do vyhledávače Dunstan Baby Talk a je to ten první odkaz. je to sice anglicky, ale pokud trošku umíš, tak stačí si jen u těch pláčů číst, co znamená, to ostatní povídání jsem ani já nerozumněla ;) a můžu říct, že u nás ten pláč takto seděl :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí