Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Maminky prosím o radu, když jsem si zvolila 3letou variantu, peníze mají přijít přesně od data narození po datum 3 roku dítěte?
malá již měla! 3 roky v srpnu a tento měsíc mě opět přišly peníze a to jsem si myslela, že mě již přijít nemají? že ty co jsem dostala v srpnu (byly poslední za měsíc červenec) poradíte? děkuji! ![]()
@madrianova chodí to zpětně. Brzy dorazí oznámení o ukončení.
Jestli měla malá narozky v srpnu, tak ti poslední peníze mají přijít v září (za srpen). Takže ti to přišlo dobře
(možná trochu mate, že ta poslední částka je celá i když se malá narodila třeba v půlce srpna)
Ano mate!!malá je 1.srpna! to se vyplácí za celý srpen? ikdyž je narozena prvního? tomu nerozumím. ![]()
Jenže já se přihlásila na úřad práce s tím, že 1.srpna mi končí mateřská! já myslela, že by mě to ta paní na úřadě řekla, že mi budou dávat peníze až za září, chjooo sem to teda zvrtala totálně! se stydím, co teď?
malou mi nevzali do školky, musím být doma. ![]()
Říkala jsem jí, že malá je narozena 1.srpna, mám to na 3 roky a 1.srpna 3 roky měla, nenapadlo mě, že dostanu ještě za srpen a ona mě nic neřekla, chjoo, mě škrábne.
Stavte se na úp situaci vysvětlit. Je divné, že po vás nechtěli potvrzení o ukončení sociální dávky.
Třeba to ta úřednice pochopila správně, když si jí to takhle vysvětlila. Já myslím, že si to udělala dobře, do 1.8. máš rodičák a od 2.8. seš na pracáku, to je o. k.
Ano tak jsem to i myslela…že tam musím jít, ale asi jsem neměla, pokud mám dostat peníze ještě za srpen..asi jsem měla jít až v září, já prostě brala 3 roky a šmitec ![]()
Já měla něco podobnýho. Do 17. jsem měla rodičák a od 18. nemocenskou. V jednom měsíci mi tak přišel rodičák za celý měsíc + nemocenská (za půl měsíce).
Pro jistotu si tam zavolej, ale do 1. si byla krytá rodičákem a od 2. bys měla být v práci, na nemocenský nebo na pracáku a to si ![]()
Zavolám, sem zvědavá, jen se mi nechce volat, nemám zrovna nejpříjemnější paní a navíc jsem tam již byla 2× zbytečně, jelikož se spletla.
a všude jezdím s malou, takže děs běs.
@Baaara píše:
Já měla něco podobnýho. Do 17. jsem měla rodičák a od 18. nemocenskou. V jednom měsíci mi tak přišel rodičák za celý měsíc + nemocenská (za půl měsíce).
Pokud jste měla PN, znamená to, že jste byla zaměstnaná a ukončila jste rodičovskou dovolenou. To je úplně jiná situace než u @madrianova. Rodičovský příspěvek není rodičovská dovolená.
@madrianova Předpokládám,že nemluvíš o mateřské, ale o rodičovském příspěvku. Ten ti totiž bude vyplácen, dokud si prostě nevybereš těch 220 tisíc ![]()