Kdy do práce při osvojení

288
28.8.14 20:42

kdy do práce při osvojení

Ahoj moc prosím o radu jsem nějak bezradná. Mane syna v adopci. Dostali jsme ho v březnu 2012 bylo mu 6.měsícu. Nastoupila jsem na mateřskou dovolenou a pobírala podporu v mateřství, v září jsem si zažádala o rodičák a vzala si ho na třiletou variantu tedy 7100,–. ted budou malému tři roky a z práce se mě ptají jestli nastoupím… já počítala stím že budu doma do března…a že když nenastoupím tak že mám dát výpověď a nebo si na firmu zažádat o neplacené volno pro péči o dítě.. tak nevím co dělat.
Když pujdu do práce tak mě seberou rodičák???
A když mě firma umožní být doma tak nebudu i tak vedená jakoby v pracovním poměru, aby za mě neplatila zdrav. a soc. pjištění když ho za mě už platí stát v rodičáku???
Je tu nekdo s podobným problémem??? děkuji moc za odpovedi…
jsem bezradná.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28.8.14 20:46

Tříletá varianta je do tří let dítěte, ne na tři roky, tudíž bys měla jít do práce po dovršení synových tří let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.8.14 20:49

http://www.penize.cz/…ite-do-4-let to kdyby sis to chtěla prodloužit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
28.8.14 20:52

@ji.paja Rodičovská dovolená nemá nic společného s rodicovskym příspěvkem, tedy den po 3. narozeninách bys měla nastoupit do práce a rodičák budeš brát dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
28.8.14 21:04

@j.a.n.i1 a když pujdu do práce na plný úvazek tak mě rodičák budou dávat dál nevadí že už budu mít příjem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
28.8.14 21:07

@mothersaboard díky za info…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
28.8.14 21:08

Je síla to že mě tohle nikdo neřekl když jsme nastupovala na mateřskou.. aspon bych věděla co mě čeká a nebyla bych z toho tak paf… jako teď…
8o
jinak díky moc za odpovědi…
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest