Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj moc prosím o radu jsem nějak bezradná. Mane syna v adopci. Dostali jsme ho v březnu 2012 bylo mu 6.měsícu. Nastoupila jsem na mateřskou dovolenou a pobírala podporu v mateřství, v září jsem si zažádala o rodičák a vzala si ho na třiletou variantu tedy 7100,–. ted budou malému tři roky a z práce se mě ptají jestli nastoupím… já počítala stím že budu doma do března…a že když nenastoupím tak že mám dát výpověď a nebo si na firmu zažádat o neplacené volno pro péči o dítě.. tak nevím co dělat.
Když pujdu do práce tak mě seberou rodičák???
A když mě firma umožní být doma tak nebudu i tak vedená jakoby v pracovním poměru, aby za mě neplatila zdrav. a soc. pjištění když ho za mě už platí stát v rodičáku???
Je tu nekdo s podobným problémem??? děkuji moc za odpovedi…
jsem bezradná.. ![]()
Tříletá varianta je do tří let dítěte, ne na tři roky, tudíž bys měla jít do práce po dovršení synových tří let.
http://www.penize.cz/…ite-do-4-let to kdyby sis to chtěla prodloužit
@ji.paja Rodičovská dovolená nemá nic společného s rodicovskym příspěvkem, tedy den po 3. narozeninách bys měla nastoupit do práce a rodičák budeš brát dal.
@j.a.n.i1 a když pujdu do práce na plný úvazek tak mě rodičák budou dávat dál nevadí že už budu mít příjem??
Je síla to že mě tohle nikdo neřekl když jsme nastupovala na mateřskou.. aspon bych věděla co mě čeká a nebyla bych z toho tak paf… jako teď…
![]()
jinak díky moc za odpovědi…
![]()