Kolik je nutno odpracovat před PPM

Mortadella
18.8.14 21:31

Kolik je nutno odpracovat před PPM

Jistě to zaznělo už mnohokrát, tak se omlouvám. Jsem týden zaměstnaná na DPČ. Pojištění tedy za mne odvádí zaměstnavatel. Plánujeme miminko. Vím, že je nutno mít aspoň 270dní odvod pojištění, abych měla nárok na PPM. To se počítá tedy z odpracovaného, nebo i při nemocenské? Kdybych třeba 6 měsíců pracovala a pak šla na neschopenku, měla bych taky nárok na PPM?

Věci kolem rodičáku a tak vím, jen pořád přesně nevím, jak se tedy bere ta PPM, děkuji moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
493
18.8.14 21:38

@Mortadella

Před nástupem na PPM musíš být 270 dní účastna na pojištění.. Takže buď pracovat nebo být na neschpence.. vychazí to tedy, že musíš minimálně 2 měsíce pracovat a pak můžeš otěhotnět.. aby jsi splnovala 270 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mortadella
18.8.14 21:43
@veruka85 píše:
@MortadellaPřed nástupem na PPM musíš být 270 dní účastna na pojištění.. Takže buď pracovat nebo být na neschpence.. vychazí to tedy, že musíš minimálně 2 měsíce pracovat a pak můžeš otěhotnět.. aby jsi splnovala 270 dní

Akorát se samozřejmě s menším pobytem v práci zmenšuje výše PPM, to je mi jasné :) Takže klidně po 5 měsících můžu jít na PN a bude to v pohodě…

Mám smlouvu na rok, tak snad mi ji nijak nezmění - kratší doba, nebo mi neřeknou Sbohem a šáteček :D

• Citovat
  • Upravit
1655
18.8.14 21:45
@Mortadella píše:
Akorát se samozřejmě s menším pobytem v práci zmenšuje výše PPM, to je mi jasné :) Takže klidně po 5 měsících můžu jít na PN a bude to v pohodě…Mám smlouvu na rok, tak snad mi ji nijak nezmění - kratší doba, nebo mi neřeknou Sbohem a šáteček :D

lidi jako Tebe je opravdu radost zamestnavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
18.8.14 21:48
@Claire00 píše:
lidi jako Tebe je opravdu radost zamestnavat.

jj nechtela sem to rikat, ale kdyz uz jsi to napsala… Musim souhlasit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mortadella
18.8.14 21:51

@Claire00 @Šarlota4 ¨Je to předběžná otázka. Práce mě baví a jsem tam ráda. Zatím se nesnažíme, ale o rodině jsme se bavili. Tak se jen předběžně ptám. Jsem ráda, že mám smlouvu aspoň na rok. Navíc nemusí se ani zadařit mimčo hned. Takže to bylo jen obecné ptaní. Tak nevím, co hned řešíte. Rozhodně nemám v plánu hned odejít - a že jsou na to v práci zvyklí, že jim brigádníci po pár dnech odchází, mně ta práce baví - což jsem pro jiný lidi asi divná :D

• Citovat
  • Upravit
1655
18.8.14 21:58

@Mortadella jsi tyden zamestnana a uz planujes, ze budes delat 6mesicu a potom pujdes na neschopenku. :zed: :?: :zed:
Je pro me nepochopitelne, ze clovek ktery ma problem odpracovat 270dnu muze planovat dite. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
18.8.14 22:02

@Mortadella To nikdo netvrdi, ze nevydrzis nebo, ze jsi vycurana. Jen ja treba pri nastupu do prace mela prvni 2 mesice myslenky na to abych se vsechno poradne naucila a praci si udrzela a ne, ze po 7 dnech premyslet kdy uz budu moct jit zase pryc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
18.8.14 22:55

@Mortadella Hm, spíš záleží, zda ti ve zkušební době neudělají pápá, takže nejdříve se snažte až po třech měsících :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mortadella
19.8.14 09:07

@Claire00 @Šarlota4 Já psala, že plánujeme miminko. Plánujeme, nesnažíme se a jak jsem již psala, práce mě baví a jsem ráda, že mám smlouvu na rok. Tak mě jen zajímalo, jak to případně je. Zatím nemáme dohodnutý termín snažení. Může to být klidně až za ten rok. Stejně jako mě můžou třeba i vyhodit dřív, proto si chci samozřejmě udržet práci co nejdéle. Na druhou stranu je dle mě moje věc, kdy otěhotním. I kdyby to bylo už za týden.

Jsou tam lidi, co přijdou 2× a nepřijdou. Prostě jim ta práce nevyhovuje, tahají se tam věci, jsou to 12-ky. Mně to vůbec nevadí. Proto neplánuji ani odchod, i když to mám dále od domova. Na druhou stranu nechceme dítě až za x let, tak jsem se šmankote jen ptala.

Mám ráda drbárny, kde mají lidi psát a pak je pomalu ukamenujou, že si dovolili něco napsat :zed:

• Citovat
  • Upravit
Mortadella
19.8.14 09:09

@Turante Já zkušebku nemám a samozřejmě je mi jasné, že nemusím odejít já, ale můžou mi říct, že nemám takové výkony, jak potřebují, že.

• Citovat
  • Upravit
2777
19.8.14 17:13

@Mortadella Fakt? To mi přijde divné, ale asi to je možné :think: Každopádně musíš mít odpracováno 270 dní (počítá se i nemocenská).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mortadella
19.8.14 17:20

@Turante Jsem brigádník a o zkušebce nebyla ani řeč, ani to nemám ve smlouvě, tak pochybuju, že ji mám :)

• Citovat
  • Upravit
2777
19.8.14 17:26

@Mortadella Tak to je jen dobře pro tebe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mortadella
19.8.14 17:56
@Turante píše:
@Mortadella Tak to je jen dobře pro tebe :palec: