Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chci se zeptat, jestli a jak casto pijete na matersky? Ja se kazdy den tesim, az mala usne a dam si vinko.Tak dve sklenicky:-) Neni to moc? Ale nemuzu si pomoc, je to pro me strasnej relax:-) Pred tehu jsem takhle nepila.To delaj nervy.
Klid, taky si dávám, často i s mužem, každý den vyloženě ne ale několikrát to týdne to bude. Jinak, už jsem pracující ![]()
@milaculinečka Tak mě to přijde dost. Ani ne tak množství, jako pravidelnost a frekvence. Jdi si radši zaběhat ![]()
Ženy na rodičáku patří do rizikové skupiny ![]()
já jsem alkoholu nějak odvykla, dám si sklenku tak dvakrát do měsíce
Pravidelně každý den, to je trochu nebezpečné z mého pohledu.
@milaculinečka Říká se tomu hladinkový alkoholik. Mám to taky… Spíš je to taková ta psychická závislost. Konečně večer, sklenička mě uvolní… Ale dlouhodobě to asi není bůhví co…
Ale zase furt žeru lentilky
taky je to relax a nemůžu si pomoct ![]()
@milaculinečka já si taky dávám, nejčastěji s manželem, ale občas i sama, protože často používám víno do vaření, tak si sklenku při tom dám taky
ale ne teda každý den, to ani nemám chuť
Pokud za skleničku nepovažuješ krígl od okurek a jsi v pohodě, je to v pořádku
![]()
Ne, tenhle problém nemám, nepiju. Pokud někdo denně pije, je podle mě alkoholik. Dokud to nijak neovlivňuje tvé chování a zodpovědnost, tak v tom nevidím závažný problém. Tvá játra by možná protestovala, ale to je tvá věc, stejně jako plíce kuřáka ![]()
Každý den dvě skleničky už mi přijde dost
Ale víc znepokojijící je to, že se na to celý den těšíš. Zamyslela bych se na d tím, co by s tebou udělalo to, že by sis třeba dva dny nedala vůbec.
Jinak doma piju málokdy, spíš při nějaké oslavě. A někam posedět chodíme s chlapem tak jednou za měsíc.
Příspěvek upraven 02.09.14 v 15:50
Taky si dávám dost často sklenku, občas dvě. Nevidím v tom nic špatného, když si nedám, tak mi to nevadí. Beru to prostě jako relax, tak jako večerní cigaretu ![]()