Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky,
zajimalo by me jak konkretne argumentujete svym muzum vy, co mate doma ty typy, co jsou vnitrne presvedceni, ze materska je valecka…?
Zatimco muzi cely den pracuji a vydelavaji…vy se doma ‚valite‘. Pere pracka, susi susicka, nadobi myje mycka, dopo si kreslite, po obede si date slofika a odpoledne jdete placat babovicky…nooo…to je prece veget…
Kamarádka argumentovala tak, že odjela sama na čtyřdenní dovču. Osobní zkušenost je nade všechny argumenty.
2 dny ji měl na starost -bylo mi tak blbě že mi ji nosil jen na kojení
ale můj naštěstí není typ který popisuješ
@bublava píše:
Kamarádka argumentovala tak, že odjela sama na čtyřdenní dovču. Osobní zkušenost je nade všechny argumenty.
Vždycky stačil můj pobyt v porodnici. A to se můj muž nemusel zdaleka starat o vaření, žehlení apod.
Teď se nám k našim sedmi dětem narodila dvojčata (momentálně mají 2 měsíce). Od té doby si můj muž chodí do práce odpočinout a tvrdí, že tam má božský klid
Ale domů se samozřejmě (dovolím si tvrdit, že rád) vrací ![]()
Potrebovala bych zatim ty verbalni argumenty, nemam ted moznost odjet na dele nez na vikend…a vim, ze to zvladne. Naopak, bude ji delat jeste domaci pomazanecky a vychytavecky, aby mi dokazal, jaka je to brnkacka… Jenze neco jineho je delat to par dni a neco jineho je delat to 24/7 ro a pul…
Hmm, co třeba ta psychická zátěž, nutnost neustále věnovat pozornost tomu, co dítě dělá, nemožnost chvilku vypnout, promýšlet potencionální nebezpečí a důsledky jeho i vlastních činů… A k tomu dalšímu - pračka pere, ale prádlo se samo neroztřídí a do pračky nenacpe, nepověsí, neposkládá. Myčka myje, ale nádobí do ní a z ní samo nenaskáče. Kreslíte si? Kdo chystá, vymýšlí, uklízí? Atd.
Ovšem chlapovi, který má podobné nablblé kecy, jsem schopná akorát nabídnout týden na střídačku - myslíš že je to sranda? Tak pojď, týden se budeš starat o dítě od rána do večera včetně domácnosti. Žádné špinavé nádobí, žádné špinavé prádlo, žádné špinavé podlahy…
Já mám doma 2 děti čerstvě 5 a v prosinci 3 a ted jsem ve 35tt.. před 3 týdny jsem skončila na 10 dní v nemocnici… a je pravda, že od té doby argumenty nepotřebuji ![]()
Tak jeď na týden nebo na 14 dní ![]()
edit: sorry, nemůžeš jet na dýl než na víkend… myslím, že pokud si toto myslí, tak mu to z hlavy nevytlučeš, dokud se v tom nevykoupe ![]()
@Berenikee
Jsem jedna z mála která ta válečku opravdu má. Pračka vypere, venku se to usuší, nádobí umeju já a ano po obědě si dam šlofíka s prckem. Ale to si asi slyšet nechtěla ![]()
Joo a když mam vařeno tak jdeme na procházku nebo jedeme na kole ven a odpoledne si dam kávu na terase a dítě si hraje na zahradě nebo na písku, prcek má 15m.
Ze svého pohledu můžu říct " jaký si to uděláš, takový to máš" ![]()
@21.6.2014 jedu…ale s malou… Ani nevim, kam byh jela bez ni. A krome toho, on si nemuze vzit jen tak dovolenou. Dela ve sve firme…
@Berenikee píše:
Potrebovala bych zatim ty verbalni argumenty, nemam ted moznost odjet na dele nez na vikend…a vim, ze to zvladne. Naopak, bude ji delat jeste domaci pomazanecky a vychytavecky, aby mi dokazal, jaka je to brnkacka… Jenze neco jineho je delat to par dni a neco jineho je delat to 24/7 ro a pul…
No to chce k tomu ale pěkně nachystat seznam prací, co musí udělat, ne jenom pomazánečky
Vyprat, vyžehlit, trochu poklidit… Můj byl taky za hrdinu, když jsem mu nechala dceru na krku… Pohoda byla… Až po týdnu to z něho lezlo, že to není žádná pr.el
Příspěvek upraven 19.09.14 v 22:33
@Anix Ja to ale mam stejne
Ale i tak to nepovazuju za veget…vypnout uplne nemuzu…jak tu padlo, uz to ze je clovek nonstop ve strehu nebo ze musi furt vymyslet jak ji zabavit…
@Berenikee
Ale v práci asi taky si nemohla jen tak vypnout… ![]()
Já beru jako velké plus že vstávam tak o 3h dýl než když jsem chodila do práce ![]()