Mateřská je válečka? Jak argumentujete?

1216
19.9.14 22:16

materska - argumenty

Ahoj maminky,

zajimalo by me jak konkretne argumentujete svym muzum vy, co mate doma ty typy, co jsou vnitrne presvedceni, ze materska je valecka…?
Zatimco muzi cely den pracuji a vydelavaji…vy se doma ‚valite‘. Pere pracka, susi susicka, nadobi myje mycka, dopo si kreslite, po obede si date slofika a odpoledne jdete placat babovicky…nooo…to je prece veget…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
156
19.9.14 22:19

Kamarádka argumentovala tak, že odjela sama na čtyřdenní dovču. Osobní zkušenost je nade všechny argumenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
19.9.14 22:21

2 dny ji měl na starost -bylo mi tak blbě že mi ji nosil jen na kojení
ale můj naštěstí není typ který popisuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
19.9.14 22:21
@bublava píše:
Kamarádka argumentovala tak, že odjela sama na čtyřdenní dovču. Osobní zkušenost je nade všechny argumenty.
:palec: Ano tohle je opravdu nejlepší argument a hlavně nenechávat zásoby v lednici :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
19.9.14 22:22

To nejde argumentovat… to musí zažít :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
19.9.14 22:25

Vždycky stačil můj pobyt v porodnici. A to se můj muž nemusel zdaleka starat o vaření, žehlení apod.
Teď se nám k našim sedmi dětem narodila dvojčata (momentálně mají 2 měsíce). Od té doby si můj muž chodí do práce odpočinout a tvrdí, že tam má božský klid :lol: Ale domů se samozřejmě (dovolím si tvrdit, že rád) vrací 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1216
19.9.14 22:25

Potrebovala bych zatim ty verbalni argumenty, nemam ted moznost odjet na dele nez na vikend…a vim, ze to zvladne. Naopak, bude ji delat jeste domaci pomazanecky a vychytavecky, aby mi dokazal, jaka je to brnkacka… Jenze neco jineho je delat to par dni a neco jineho je delat to 24/7 ro a pul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
19.9.14 22:26

Hmm, co třeba ta psychická zátěž, nutnost neustále věnovat pozornost tomu, co dítě dělá, nemožnost chvilku vypnout, promýšlet potencionální nebezpečí a důsledky jeho i vlastních činů… A k tomu dalšímu - pračka pere, ale prádlo se samo neroztřídí a do pračky nenacpe, nepověsí, neposkládá. Myčka myje, ale nádobí do ní a z ní samo nenaskáče. Kreslíte si? Kdo chystá, vymýšlí, uklízí? Atd.
Ovšem chlapovi, který má podobné nablblé kecy, jsem schopná akorát nabídnout týden na střídačku - myslíš že je to sranda? Tak pojď, týden se budeš starat o dítě od rána do večera včetně domácnosti. Žádné špinavé nádobí, žádné špinavé prádlo, žádné špinavé podlahy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
19.9.14 22:27

Já mám doma 2 děti čerstvě 5 a v prosinci 3 a ted jsem ve 35tt.. před 3 týdny jsem skončila na 10 dní v nemocnici… a je pravda, že od té doby argumenty nepotřebuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
19.9.14 22:28

Tak jeď na týden nebo na 14 dní :nevim:

edit: sorry, nemůžeš jet na dýl než na víkend… myslím, že pokud si toto myslí, tak mu to z hlavy nevytlučeš, dokud se v tom nevykoupe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
19.9.14 22:30

@Berenikee
Jsem jedna z mála která ta válečku opravdu má. Pračka vypere, venku se to usuší, nádobí umeju já a ano po obědě si dam šlofíka s prckem. Ale to si asi slyšet nechtěla :mrgreen:
Joo a když mam vařeno tak jdeme na procházku nebo jedeme na kole ven a odpoledne si dam kávu na terase a dítě si hraje na zahradě nebo na písku, prcek má 15m.
Ze svého pohledu můžu říct " jaký si to uděláš, takový to máš" :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1216
19.9.14 22:30

@21.6.2014 jedu…ale s malou… Ani nevim, kam byh jela bez ni. A krome toho, on si nemuze vzit jen tak dovolenou. Dela ve sve firme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
19.9.14 22:33
@Berenikee píše:
Potrebovala bych zatim ty verbalni argumenty, nemam ted moznost odjet na dele nez na vikend…a vim, ze to zvladne. Naopak, bude ji delat jeste domaci pomazanecky a vychytavecky, aby mi dokazal, jaka je to brnkacka… Jenze neco jineho je delat to par dni a neco jineho je delat to 24/7 ro a pul…

No to chce k tomu ale pěkně nachystat seznam prací, co musí udělat, ne jenom pomazánečky :mrgreen: Vyprat, vyžehlit, trochu poklidit… Můj byl taky za hrdinu, když jsem mu nechala dceru na krku… Pohoda byla… Až po týdnu to z něho lezlo, že to není žádná pr.el

Příspěvek upraven 19.09.14 v 22:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1216
19.9.14 22:33

@Anix Ja to ale mam stejne ;-) Ale i tak to nepovazuju za veget…vypnout uplne nemuzu…jak tu padlo, uz to ze je clovek nonstop ve strehu nebo ze musi furt vymyslet jak ji zabavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
19.9.14 22:35

@Berenikee
Ale v práci asi taky si nemohla jen tak vypnout… :mrgreen:
Já beru jako velké plus že vstávam tak o 3h dýl než když jsem chodila do práce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí