Mateřská je válečka? Jak argumentujete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10055
19.9.14 22:37

@Berenikee do lázní, na jazykový pobyt(se bojíš, aby si z té válečky nezakrněla :mrgreen: )

nebo mu řekni, OK, tak já si dám týden opravdu offa a sám uvidíš. a nechala bych ten dům/byt tak jak je bez jediného zásahu :nevim: v okamžiku, kdy mu dojdou trenky nebo ponožky asi ale vybuchne a bude dusno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
19.9.14 22:38

@Anix já měla relativní veget jen dokud jsem měla jen syna a psa (velkého v bytě).. jak se narodila dcera (rozdíl 27m), tak začalo peklo.. malej už nespal přes den, mimino se budilo 4-8× za noc až do 8 měsíců.. já 4 měsíce v kuse spala 20 minut - max.4 hodiny (které ani nebyly v celku) denně - do toho péče o 2 děti, kojení, pes a domácnost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4463
19.9.14 22:39
@Anix píše:
@Berenikee
Ale v práci asi taky si nemohla jen tak vypnout… :mrgreen:
Já beru jako velké plus že vstávam tak o 3h dýl než když jsem chodila do práce :mrgreen:

Hm, tak to se máš, já vstávám v 5, takže se opravu moc nepoválím :mrgreen: Ale je pravda, že od roku a půl už to trochu válečka začíná být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
19.9.14 22:39
@Anix píše:
@Berenikee
Ale v práci asi taky si nemohla jen tak vypnout… :mrgreen:

Ale je to něco jiného, neříkej že ne. Bez dítěte se prostě soustředíš na to, co děláš, s dítětem pořád navíc jedním okem koukáš, co dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.9.14 22:40
@Berenikee píše:
Potrebovala bych zatim ty verbalni argumenty, nemam ted moznost odjet na dele nez na vikend…a vim, ze to zvladne. Naopak, bude ji delat jeste domaci pomazanecky a vychytavecky, aby mi dokazal, jaka je to brnkacka… Jenze neco jineho je delat to par dni a neco jineho je delat to 24/7 ro a pul…

To je člověk od člověka. Pro někoho je to veget a nejhezčí období života, pro jiného vopruz a nervy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
19.9.14 22:41

@cverunka v roce a půl už jsem řešila další ranní nevolnosti :-) takže pro mě to veget naopak přestal být :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1217
19.9.14 22:41

@21.6.2014 To bych jela hned…ale uz vidim, jak mu rikam, at mi to zaplati a navic nechodi tu dobu do prace, tzn. nevydelava a tim padem jazykovy pobyt vyjde na trojnasobek ceny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
19.9.14 22:42

Hm, tak já jsem asi divná, ale beru to tak, že chlap pracuje a já mám na starost dítko a domácnost a hotovo…on navíc dělá tak těžce, že bych s ním nemenila a ani by mě nenapadlo si stěžovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
19.9.14 22:44

@kessi22
Zapomněla jsi napsat že zato máš velice dobře zaplaceno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
19.9.14 22:45
@kessi22 píše:
Hm, tak já jsem asi divná, ale beru to tak, že chlap pracuje a já mám na starost dítko a domácnost a hotovo…on navíc dělá tak těžce, že bych s ním nemenila a ani by mě nenapadlo si stěžovat…

To je sice pravda, ale asi ti neřekne „ty se máš, celý den si jen válíš šunky na mateřské“ že?
Já to tak taky beru, on maká v práci, já makám doma. Ale makáme OBA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.9.14 22:47
@Berenikee píše:
Ahoj maminky,zajimalo by me jak konkretne argumentujete svym muzum vy, co mate doma ty typy, co jsou vnitrne presvedceni, ze materska je valecka…?
Zatimco muzi cely den pracuji a vydelavaji…vy se doma ‚valite‘. Pere pracka, susi susicka, nadobi myje mycka, dopo si kreslite, po obede si date slofika a odpoledne jdete placat babovicky…nooo…to je prece veget…

Jinak bych argumentovala tím, že jsou lidé, kteří se tím živí chůvy/hospodyně, takže nějaká práce to je. A v cizině vcelku běžná, i když spíš pro méně kvalifikované ženské. :mrgreen: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1217
19.9.14 22:47

Tak ja nerikam, ze to nezvladam nebo ze to je nejak desivy…jako ti, co maji vic deti…to by me odvezli :mrgreen: Jde mi ciste o to, jak to spravne prodat, abych nemusela poslouchat blby kecy. Jako kdyz jednou za uherak reknu pojdme si udelat rodinny nedelni vylet…muzem delat to a to…a na to, ze ma ale prset..a ja tak at teda jednou vymysli program on…a reakce, ze jsem celej den na netu a valim se tak snad muzu vymyslet program ja…ze on nevi, co se dela s detma, kdyz prsi…a ze on bude vymyslet program az holka bude jezdit treba na kole…tzn. az ona bude delat to, co JEHO bavi.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4463
19.9.14 22:48
@kessi22 píše:

To já si taky nestěžuji, ochotně uvařím, uklidím, vyperu, napeču, nakoupím, no prostě obstarám celou domácnost a nerada bych za to slyšela, že se doma válím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
19.9.14 22:48

@eetkikinka 1. To by mi manžel nikdy neřekl a za 2. V mnoha případech je to pravda…jasný, chlapy by měli být oporou a chápat, že i pro mámy je to náročné, ale jak tu někdo psal:,,jaký si to udeláš, takový to máš"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
19.9.14 22:50
@Anix píše:
@kessi22
Zapomněla jsi napsat že zato máš velice dobře zaplaceno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

zaplaceno nepotřebuji, pro mě je odměna šťastné dítě a spokojený muž ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí