Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anix píše:
@kessi22
Zapomněla jsi napsat že zato máš velice dobře zaplaceno![]()
![]()
zaplaceno nepotřebuji, pro mě je odměna šťastné dítě a spokojený muž ![]()
@cverunka píše:
To já si taky nestěžuji, ochotně uvařím, uklidím, vyperu, napeču, nakoupím, no prostě obstarám celou domácnost a nerada bych za to slyšela, že se doma válím.
Presne tak. Ale predpokladam, ze kdyz prijde chlap z prace, tak se diteti venuje naplno aspon tu hodku nez jde spat, ne? A postara se? vykoupe, nakrmi, da spat?
@Berenikee píše:
Potrebovala bych zatim ty verbalni argumenty, nemam ted moznost odjet na dele nez na vikend…a vim, ze to zvladne. Naopak, bude ji delat jeste domaci pomazanecky a vychytavecky, aby mi dokazal, jaka je to brnkacka… Jenze neco jineho je delat to par dni a neco jineho je delat to 24/7 ro a pul…
ano, presne. Odjet na vikend znamena, ze muz nemusi prat, zehlit, uklidi jen rozhazene hracky, ale vytirani, smejceni a dalsi osravky ho minou. Mozna nebude muset ani varit, protoze pro ditw nejspis uvaris dopredu, mozna i pro nej a kdyztak to pizza vzdycky jisti. Nespat dve noci taky neni zadna zabijarna. Frustrovany za vikend taky nebude. Podle me to nevysvetlis, to se musi zazit dlouhodobe, na nekolik tydnu minimalne.
@Berenikee muzes u muze s vysvetovanim zacit tady s tim videem, pokud uz jsi to nevidela, ma o jen asi ctyri minuty http://www.seberizeni.cz/…ce-na-svete/
na jednu stranu je to vtipna, na druhou stranu je to pravda ![]()
Záleží, co muž dělá. Pro některé by to válečka byla, protože jejich pracovní vytížení je mnohem náročnější.
A hlavně záleží i na počtu dětí…S 1 dítětem to opravdu není nijak extremně vyčerpávající.
Příspěvek upraven 19.09.14 v 23:29
@Anix píše:
@kessi22
Zapomněla jsi napsat že zato máš velice dobře zaplaceno![]()
![]()
Mno, tak jako za 16 hodinovou pracovní dobu s nepřetržitou pohotovostí 365 dní v roce, bez nároku na dovolenou bych si představovala malinko větší ohodnocení ![]()
Je pravda, že tu ani nejde o tu fyzickou práci, ale o tu psychickou… ![]()
Přítelovi tuhle stačila HODINA se svými syny a byl rád, že jsem zpět. Měli chlapíci zrovna nějak rozkňouráno ![]()
Zítra s nimi bude půl dne… ![]()
To nevysvetlis. Chlap, co to ma takto nastaveny - to je marny ![]()
Aha, video tu už někdo dával ![]()
Podle mě tohleto se vysvětlil prostě nedá. Můj muž mi na všechno řekne, že „to přece není žádný problém“. Teď jsem přes léto už docela pracovala, hodně se o ně staral - a jde mu to, zvládá skvěle. Ale je to přesně o tom, že nedělá všechno, co bych dělala já. Nejede mu hlavou, co ještě má koupit, co uvařit - vše má připraveno - i když postupně mu třeba ohledně vaření nakládám větší a větší sousta
A ono vlastně ani nejde o to, že by cokoli z toho byl problém a nedalo se to zvládnout. Problém je, že je to FURT. A zabere to tolik času, že pak často není prostor pro to, dělat i něco, co baví jenom mě - něco pro sebe a to člověka začne štvát, ztrácí chuť dělat jiné věci… Začnu si zpívat a hned někdo ječí „maminko, nezpívej!“ (zpívám dobře
). Začnu si číst, po každé třetí větě „maminko, prosím tě…“. Něco si roztáhnu (šití atd.), furt mi chce někdo „pomáhat“, v horším případě mi to rozkradou a hrajou si s tím vlastním způsobem
![]()
@Berenikee to chce, aby to zažil…
Co třeba si jít zacvičit a nechat 1,5 hodiny spolu, ale když je malá vzhůru? ![]()
@Angua přesně, jen co uvařím kafe a sednu si, už mi visí na noze, i když si doposud sám bez povšimnutí hrál
![]()
@Lenka512 píše:
@Berenikee to chce, aby to zažil…
Co třeba si jít zacvičit a nechat 1,5 hodiny spolu, ale když je malá vzhůru?
To je málo a nepomůže to… Já když jsem v práci a pak přijdu domů, tak mám spoustu energie se jim věnovat, být s nima, nemám moc potřebu dělat si nějaké svoje věci, nevytočí mě, co by mě jindy vytočilo… Jsem odreagovaná.
Už jenom to, že muž dojíždí 20 km - říkala jsem mu, jak mu závidím, že má hodinu denně, kdy je v tom autě sám a má tam svatý klid
To taky udělá hodně.
@cverunka píše:Ano tohle je opravdu nejlepší argument a hlavně nenechávat zásoby v lednici
jo, a vrátím se celý den strávím tím, že budu likvidovat bordel
jako můj se o děti staral tím způsobem, že zasedl k počítači (pracoval na něm, většinou) a děti nechal žít vlastním životem. když si vzpomněl, něco jim plácnul na talíř. čtyři dny jsou krátká doba na to, aby po nich musel uklízet, aby musel přemýšlet, jestli finančně vydrží, když jim nebude vařit, ale prostě něco koupí (a hlavně jestli je to dostatečná výživa, protože zelovoce on nikdy nekupoval, přišlo mu zbytečně drahé), na nějaký moje seznamy by mi z vysoka kašlal… ale zas možná, že jenom můj ex je v tomhle takový salámista, on třeba v době rozvodu něco přes půl roku ani nevzal na vědomí, že mu neperu a že se jeho prádlo hromadí v koši, nějak mu čisté nechybělo
teprve po tom půl roce mě jednou ráno vztekle probudil, co mu dělám s oblečením, že nemá co na sebe ![]()
ale jinak nevím, mně mateřská nepřišla nikdy kdovíjak extra náročná, i jsem při ní pracovala, i když tedy jenom pro exmanželovu firmu (účto a další papíry po nocích, přes den občas pochůzky po úřadech s haranty za zadkem). nicméně já bydlím jenom v bytě a navíc mně doma stačí běžně uklizeno, nikdy jsem netoužila mít doma sterilní zářící byt jak z katalogu… což uznávám, že udržet „katalogový byt“ s dětmi je určitě daleko větší zátěž.
jinak můj ex je pro změnu vnitřně přesvědčený, že být zaměstnanec je válečka, to on maká, on je přece ten podnikatel. a na tomto jeho přesvědčení nezměnilo nic ani to, že já jako zaměstnanec měla na krku děti, péči o domácnost a i to vydělávání peněz, protože on jako podnikatel přece musí živit firmu, nemůžu od něj čekat peníze na domácnost, že jo
moje zásluhy neuznával, protože zaměstnanci se stejně jenom flákaj, takže mnou vydělané peníze nejsou vlastně tak cenné, jako by byly ty jeho těžce vydělané, kdyby nějaké takové byly ![]()
@Angua píše:
Začnu si zpívat a hned někdo ječí „maminko, nezpívej!“ (zpívám dobře). Začnu si číst, po každé třetí větě „maminko, prosím tě…“. Něco si roztáhnu (šití atd.), furt mi chce někdo „pomáhat“, v horším případě mi to rozkradou a hrajou si s tím vlastním způsobem
![]()
zlatíčka ![]()
@CokeLady píše:
S takovým „typem“ si děti nepořizovat, to je první krok k úspěchu.
pozdě ![]()