Mateřská je válečka? Jak argumentujete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43032
20.9.14 06:58
@bublava píše:
Kamarádka argumentovala tak, že odjela sama na čtyřdenní dovču. Osobní zkušenost je nade všechny argumenty.

asi tak
Manzel pochopil, az kdyz jsem ve 6 mesicich druheho zacala chodit na dva dny do prace a on se staral. Ze uz trebas uvarit neco jinyho, nez holou rejzi, je celkem narocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
20.9.14 07:00

Jinak pokud budete sveho manzela presvedcovat praxi, tak si dejte bacha, at to neudelate, jako moje kamaradka. Ona preda vymydlene deti v naklizenem byte s navarenym jidlem, manzel si jenom hraje, pak ohreje obed a pak si zase hraje - a skutecne je presvedcen, ze je to pohoda. ona pak vecer prijde, uklizi po nich, ymje nadobi, pere, zehli, vari na dalsi den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
20.9.14 07:01
@Berenikee píše:
Potrebovala bych zatim ty verbalni argumenty, nemam ted moznost odjet na dele nez na vikend…a vim, ze to zvladne. Naopak, bude ji delat jeste domaci pomazanecky a vychytavecky, aby mi dokazal, jaka je to brnkacka… Jenze neco jineho je delat to par dni a neco jineho je delat to 24/7 ro a pul…

vikend staci, pokud mu sepises, co vsechno je jeste treba udelat. Umyt koupelnu, vyprat, vyzehlit,…„no a milacku, az ti zbyde chvilka, tak by ses jeste mohl pustit do te hromady bordelu ve skrini, co mi uz nejaky cas vycitas“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
20.9.14 07:36
@fragola píše:
Vždycky stačil můj pobyt v porodnici. A to se můj muž nemusel zdaleka starat o vaření, žehlení apod.
Teď se nám k našim sedmi dětem narodila dvojčata (momentálně mají 2 měsíce). Od té doby si můj muž chodí do práce odpočinout a tvrdí, že tam má božský klid :lol: Ale domů se samozřejmě (dovolím si tvrdit, že rád) vrací 8)

Výborný :potlesk: :palec: :hug: - můj to taky zkoušel komentovat ještě před porodem dcery, pak jsem měla těžký porod a byla jsem ráda, že zvládnu doma kojit, tak musel přebalovat, vstávat atd.- a jak přesně říkáš, to teda fakt nemusel žehlit a vařit..a byl totálně ko :mrgreen: :pankac: :mavam: a pd tý doby nekecá :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.14 08:15

Diskusi zatím dočítám, ale pro mne je mateřská vážně tak trochu dovolená. Mám jenom jedno dítě, a to už batole, a jsem v bytě. V podstatě si to užívám. Je to psychicky náročné - furt ve střehu, aby něco nesnědla, nikam nespadla, nepřejelo auto… Ale v práci je stres taky :nevim:

Ale věřím, že víc dětí a barák to budu mít ženy jinak.

S chlapem ale máme stejné požadavky na pořádek, co může počkat do zítřka, vydrží až do víkendu, tak se nemusím štvát za vypíglovanou domácností. Když malá spí, spím taky, večer si děláme pohodu schlapem. Jezdíme na výlety, chodíme do kroužků, plavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
20.9.14 08:24

Manzelovi stacili noci-dite rvalo od rana do vecera a od vecera do rana. Do prace si chodil odpocinout a ze sluzebnich cest se staly dovolene :mrgreen: Nemuze mit kecy na tema, jak je materska valecka, pac jsem vydelavala stejne penize a tak by se mu taky mohlo stat, ze bych mu tu dovolenou doma mohla doprat :mrgreen: Po roce a pul jsem se vratila na castecny uvazek do prace, tak musel prilozit ruku k dilu. Takze to u nas taky obcas vypada tak, ze ja sedim v pracovne a kricim na manzela, ze mu doprala pracka a at nespali obed :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
20.9.14 08:26
@Pudloslava píše:
Jinak pokud budete sveho manzela presvedcovat praxi, tak si dejte bacha, at to neudelate, jako moje kamaradka. Ona preda vymydlene deti v naklizenem byte s navarenym jidlem, manzel si jenom hraje, pak ohreje obed a pak si zase hraje - a skutecne je presvedcen, ze je to pohoda. ona pak vecer prijde, uklizi po nich, ymje nadobi, pere, zehli, vari na dalsi den…

Amaterka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
20.9.14 10:17

Tak s timhle dikybohu problem nemam. Naopak muz casto rika, jak to nemam jednoduche, jak musim byt ve strehu, dost toho udelat (a to ani nevarim, vari on) a tak, ja mu to pochopitelne odkyvu, ale skutecnost je takova, ze vetsi veget jsem jeste nezazila. Mam dite jen jedno, zatim male, uklizeno behem hodiny i s nadobim (mycku nemame), chodim si na prochazky se psem - ten ma nejvic pohybu a pozornosti, nez za cely zivot. Kdyz muze necham s ditetem, muzu jit ven na nekolik hodin a nemusim se bat - dokud spi, tak muz uvari a pak se ji venuje. Pak si stezuje, jak nic nestihne - to ja jo, nechavam ji zit vic vlastnim zivotem a tak stihnu vse, co potrebuji.
Ale celkove materska s jednim ditetem proste pro me je tezka pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.9.14 10:32

@Fjodorka Jojoooo, s jedním to je opohoda… jen počkej až budou dvě a budou se poštuchovat, brát si hračky, starší bude mladší zlobit, tahat…

Kor když ženská nemá chlapa jako ty - můj je od 6-18v práci, pak kouká makat kolem domu, v bytě nepomůže, nmá čas. S dětma nepomůže, nemá čas. A nebo pomůže, ale jen tak trochu. Vařit neumí.
a nikdo jiný na hlídání není. Za 4roky, co máme malou jsem byla SAMA venku večer asio 3× a 2× pryč na celý den. Co máme dvě vbyla jsem 5× na 2hodiny na koních. :zed: Äle pořád se to dá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.9.14 10:36

Já bych řekla, že mně dělá největší problém dělení pozornosti. To jsou myšlenky prvního dítěte, druhého dítěte, moje myšlenky a do toho ještě něco dělejte v domácnosti :mrgreen: Chvíli to zkouším a pak rezignuju, že bych se tak na to mohla tady na všecko vys… :lol:

Však nemohl jsem za uměním spěti
byla tu smečka rozjívených dětí
Hle! Jedno s druhým bez ustání žvatlá
třetí pak barvy mé po tváři si patlá

další to batole po plátnu mi čmárá
V srdci pud umělcův s otcovským se hárá
Raď, múzo, kumštýři, jak tu nezešílet
A múza pravila: Stačí malý výlet…
 :mrgreen:

(Cimrman - Akt :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.9.14 10:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.9.14 10:41

@atominnka :mrgreen: je to z pohledu otce v domácnosti s dětmi, ale je to velmi výstižné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1302
20.9.14 12:17
@Berenikee píše:
Tak ja nerikam, ze to nezvladam nebo ze to je nejak desivy…jako ti, co maji vic deti…to by me odvezli :mrgreen: Jde mi ciste o to, jak to spravne prodat, abych nemusela poslouchat blby kecy. Jako kdyz jednou za uherak reknu pojdme si udelat rodinny nedelni vylet…muzem delat to a to…a na to, ze ma ale prset..a ja tak at teda jednou vymysli program on…a reakce, ze jsem celej den na netu a valim se tak snad muzu vymyslet program ja…ze on nevi, co se dela s detma, kdyz prsi…a ze on bude vymyslet program az holka bude jezdit treba na kole…tzn. az ona bude delat to, co JEHO bavi.. :roll:

tak mu říct něco v tom smyslu, že jsi se na netu válela jen 4hodiny a nestihla si najít výlet, že jsi hledala drby a byla na EMIMINU(u nás dříve věčné téma :-) )… Na tyhle kecy nemá smysl ani argumentovat. Já teď jedu docela na záložní baterky, protože řeším rozhozenou štítnou žlázu, tak jsem celá rozhozená i já. Celkem často unavená a dost vynervovaná. Když manželovi řeknu, že jsem unavená, tak jeho odpověď je: a z čeho? No nejraději bych mu řekla no z ho=vna (omlouvám se za ten výraz, ale v tu chvíli vidím rudě), ale místo tomu mu odpovím, že jsem unavená z toho, jak se celý den valím…a v tu chvíli to pochopí sám. s naší starší dcerou je to dost náročné. Hodně řve, vzteká se a zase jen řve. Do toho už přestává po obědě spát, tak ten celý den je s ní opravdu náročný. Včera manžel přišel z práce, já jí oblékla a poslala jsem ho s ní ven. Občas také už večer slyším, proč jsem tak nervní? ale on si to nedovede představit. Její řvaní mu také vadí a to je s ní navečer třeba dvě hodiny a já to mám celý den :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
20.9.14 13:16

Můj muž mě vždycky provokuje blbýma kecama ve stylu „si celý den jenom hraješ s dětma“. Ale to jenom, když mě chce trochu naštvat :twisted: jinak celkem ví, co péče o děti obnáší. Taky jsem ho od začátku zapojovala. Když občas prudí s tím, proč jsem něco neudělala, tak za ním pošlu staršího, když zrovna něco dělá v garáži nebo na zahradě a kupodivu potom už nic neříká :twisted:
A je pravda, že dokud jsem měla jedno dítě a bydlela v bytě v Praze, tak byla mateřská celkem pohoda. Se dvěma malýma dětma v baráku už je to jiné kafe.

• Citovat
  • Upravit
11439
20.9.14 13:36
@atominnka píše:
@Fjodorka Jojoooo, s jedním to je opohoda… jen počkej až budou dvě a budou se poštuchovat, brát si hračky, starší bude mladší zlobit, tahat…Kor když ženská nemá chlapa jako ty - můj je od 6-18v práci, pak kouká makat kolem domu, v bytě nepomůže, nmá čas. S dětma nepomůže, nemá čas. A nebo pomůže, ale jen tak trochu. Vařit neumí.
a nikdo jiný na hlídání není. Za 4roky, co máme malou jsem byla SAMA venku večer asio 3× a 2× pryč na celý den. Co máme dvě vbyla jsem 5× na 2hodiny na koních. :zed: Äle pořád se to dá :-)

Tak chlapa jako ja - muj dela 24 hodinove smeny a ma 2 prace, doma je na noc jednou za 3 dny, kdyz prijde z nocni, ma jen par hodin na spanek… Unaveny je furt, malokdy spi dele nez 5 hodin v kuse. A my furt samy. Kdyz ale neco potrebuji zaridit, tak holt obetuje spanek, no.
Pokud by tvrdil, ze na rozdil od nej nic nedelam, mel by absolutni pravdu. Ale netrvdi :mrgreen:

S tim druhym ditetem, to se jeste uvidi. Vsichni vyhrozovali uz u prvni, jak se nevyspim, jak nebudu mit cas na nic, bla bla bla… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí