Mateřská je válečka? Jak argumentujete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22614
20.9.14 13:41

@Fjodorka Aha, tak to promin, ono to totiž vyznelo trochu jinak :-) Taky mi vyhrozovali, jak se nevyspim a kdesi cosi. kupodivu se většinou vyspím a cas se taky najde - ale musí to být něco, co jde dělat s dětmi za zadkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
20.9.14 14:43

@atominnka Tak moje dite ma ted obdobi poznavani sveta, takze se dost zabavi sama :-) ale mas pravdu, ze vse musi byt s ditetem za zadkem - take nemam hlidani, takze vse musi byt s ohledem na malou. Hlidani muzem si musim casto vyargumentovat, ale ne proto, ze by nechtel, ale proto, ze 26 hodin nespal a ma na spanek jen 5 hodin, nez pujde do dalsi prace :mrgreen: ale kdyz je to nutne, pohlida a zkusi se vyspat v praci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.9.14 14:52

@Fjodorka máme podobně staré prcky, náš má 9m, 2týdny a 6dnů, takže taky objevuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
20.9.14 16:39

@atominnka No jo, jsou o 3 dny od sebe, to je hezke :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.9.14 16:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.9.14 16:41

@Fjodorka když na to tak koukám, tovje dcera je přesně o 3 roky mladší než naše malá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
20.9.14 16:46

@atominnka No jo, to jsou mi veci :mrgreen: Nekdy to tak vyjde… Takze vy se doma rozmnozujete jen za dlouhych zimnich veceru, koukam. To je to cekani na jaro :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
20.9.14 16:56
@Pudloslava píše:
Jinak pokud budete sveho manzela presvedcovat praxi, tak si dejte bacha, at to neudelate, jako moje kamaradka. Ona preda vymydlene deti v naklizenem byte s navarenym jidlem, manzel si jenom hraje, pak ohreje obed a pak si zase hraje - a skutecne je presvedcen, ze je to pohoda. ona pak vecer prijde, uklizi po nich, ymje nadobi, pere, zehli, vari na dalsi den…

Přesto, že to praktikuji stejně, je manžel po své domácí šichtě odrovnaný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.9.14 17:03

@Berenikee Hned od začátku se chlap zapojoval o péče o dítě i domácnost. Takže řeči o válečce nikdy neměl, protože to má odzkoušené, že velmi často třeba v sobotu dopoledne byl rád, že kromě přebalování a uspávání mimina alespoň umyl nádobí (my teda nemámě myčku ani sušičku). Jinak už je pár měsíců na rodičovské, takže sám ví, jak je to s dítětem náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
20.9.14 17:12

@Berenikee neargumentovala jsem. týden po návratu z porodnice jsem zkončila daleko od domu v nemocnici na cca 1,5měsíce s občastnou návštěvou doma. Manžel se staral o domácnost 10ti letou dceru a novorozence. Sám říká (i před kamarády), že mateřská jsou galeje a že už to nechce nikdy zažít, :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
20.9.14 19:53
@sagina píše:
jo, a vrátím se celý den strávím tím, že budu likvidovat bordel :nevim: jako můj se o děti staral tím způsobem, že zasedl k počítači (pracoval na něm, většinou) a děti nechal žít vlastním životem. když si vzpomněl, něco jim plácnul na talíř. čtyři dny jsou krátká doba na to, aby po nich musel uklízet, aby musel přemýšlet, jestli finančně vydrží, když jim nebude vařit, ale prostě něco koupí (a hlavně jestli je to dostatečná výživa, protože zelovoce on nikdy nekupoval, přišlo mu zbytečně drahé), na nějaký moje seznamy by mi z vysoka kašlal… ale zas možná, že jenom můj ex je v tomhle takový salámista, on třeba v době rozvodu něco přes půl roku ani nevzal na vědomí, že mu neperu a že se jeho prádlo hromadí v koši, nějak mu čisté nechybělo :nevim: teprve po tom půl roce mě jednou ráno vztekle probudil, co mu dělám s oblečením, že nemá co na sebe :cert:

ale jinak nevím, mně mateřská nepřišla nikdy kdovíjak extra náročná, i jsem při ní pracovala, i když tedy jenom pro exmanželovu firmu (účto a další papíry po nocích, přes den občas pochůzky po úřadech s haranty za zadkem). nicméně já bydlím jenom v bytě a navíc mně doma stačí běžně uklizeno, nikdy jsem netoužila mít doma sterilní zářící byt jak z katalogu… což uznávám, že udržet „katalogový byt“ s dětmi je určitě daleko větší zátěž.

jinak můj ex je pro změnu vnitřně přesvědčený, že být zaměstnanec je válečka, to on maká, on je přece ten podnikatel. a na tomto jeho přesvědčení nezměnilo nic ani to, že já jako zaměstnanec měla na krku děti, péči o domácnost a i to vydělávání peněz, protože on jako podnikatel přece musí živit firmu, nemůžu od něj čekat peníze na domácnost, že jo :nevim: moje zásluhy neuznával, protože zaměstnanci se stejně jenom flákaj, takže mnou vydělané peníze nejsou vlastně tak cenné, jako by byly ty jeho těžce vydělané, kdyby nějaké takové byly :nevim:

No tak to je otázka. Můj by se teda snažil mít všechno v cajku a uklizené, aby mi opravdu dokázal, že má pravdu že být doma s malým děckem je válečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
20.9.14 22:07
@Angua píše:
To je málo a nepomůže to… Já když jsem v práci a pak přijdu domů, tak mám spoustu energie se jim věnovat, být s nima, nemám moc potřebu dělat si nějaké svoje věci, nevytočí mě, co by mě jindy vytočilo… Jsem odreagovaná.Už jenom to, že muž dojíždí 20 km - říkala jsem mu, jak mu závidím, že má hodinu denně, kdy je v tom autě sám a má tam svatý klid :mrgreen: To taky udělá hodně.

Třeba i hodinka by pomohla…
Ona když bude malá v ten moment pěkně protivná, tak to panáčkovi stačit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí