Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojík holky,v pondělí jsem byla na krvi a včera ráno jsem se dozvěděla,že jsem těhulka,že mám pozitivní krev 380jednotek
Zítra jdu opět na krev,to už budu přesně 5.týden,myslíte,že už může být něco vidět na UTZ?V pondělí tam doktor ještě nic neviděl,ani gestační váček ![]()
Holky,jak rychle rostou hodnoty HCG?Kolik si myslíte,že by bylo optimální,abych zítra měla?Jsem z toho všeho vyjukaná,o miminko jsme se snažili několik měsíců a stále tomu nemůžu uvěřit,že se nám zadařilo
navíc jsme byli před 2týdny na spermiogramu,který sice dopadl líp než ten 1.spermiogram,ale pořád jsme měli sníženou neplodnost a já už vlastně v té době musela být těhotná,je to pro mě fakt zázrak
![]()
Jenny, tady jsem objevila nejakou tabulku
Jo a ja u dr. byla poprve v asi 6+1 tt a uz bylo videt i srdicko, zalezi na kvalite ultrazvuku, muj ma hodne dobrej.
Tak preju at uz uvidite aspon ten gest. vacek a embrijko hezky roste.
Ahoj, tak tabulku sem už dala Kathula.
Jen buď hlavně v klidu a nestresuj se. Mě šlo na UTZ vidět srdíčko až na konci 8tt,do té doby šel vidět jen gest.váček,ale úplně prázdný. Bylo to prostě natočené v nějakém stínu a já se zbytečně nervovala. Jinak v tom osmém týdnu jsem měla cca 18tisíc jednotek.
Ahojky, já jsem měla srdíčko v 6+0 a jednotek hcg 16 dní po testu 9883. Na UTZ je něco vidět snad až když je nad 1000 jednotek? Myslim teda…A ty bys v pátek měla mít kolem 2000, tak už by měl být vidět aspoň gestační váček.
JInak obrovská gratulka k těhu!!! ![]()
Příspěvek upraven 09.02.10 v 10:36
Na UTZ se objeví něco až nad 1000 jednotek…buď ale v klidu, já měla tentkrát 51 jednotek a za týden už 1.021 jednotek a mimi už mám u sebe ![]()
Přeji pohodové těhu a na konci zdravého mimíska!!!
Ahoj, já myslím, že to je v pohodě. Já měla v 5.týdnu HCG asi 960, na UTZ bylo mimi vidět až v 6.týdnu a srdíčko až v 8.týdnu. Prostě záleží to na kvalitě ultrazvuku hodně. A hlavně nemusíš být přesně v tom týdnu, jaký ti vychází od menstruace, že… Tak bu´d v klidu a držím pěsti, ať to dobře dopadne!
na UTZ je vidět „něco“ dutinka.. od hodnoty 1000HcG a výše… ted tam uvidí tak akorát vyšší sliznici, je příliš brzy.
Ahoj holky,děkuju za odpovědi
Já jsem v klidu,snažím se být v pohodě,ale přeci jen jsem z dnešní kontroly nervozní,aby bylo vše v pořádku,dneska začínám podle poslední MS 5.týden,tak je to opravdu ještě hodně hodně čerstvé a my si s přítelem miminko moooc přejeme,už teď mi ho hladí a dává na něj pusinky,je miláček,tak hlavně,ať je vše OK ![]()
Ahoj Veruš!! ![]()
Tak teď fakt už můžu s jistotou říct,že jsem těhulka
Doktor už viděl na UTZ náznak gestačního váčku
zítra ráno si mám volat na výsledky HCG,tak jsem zvědavá a v pondělí jdu opět na krev,už potřetí ![]()
Veruš Moc děkuju ![]()
Dneska jsem si volala na výsledky krve a už máme 814jednotek,tak to je úžasný,že se nám HCG krásně zvětšuje
![]()
Akorát jsem začala trošku slabounce krvácet,ale dneska už jen špiním,nekrvácím,ale radši jsem šla ráno na gyndu a dostala jsem Ascorutin a Utrogestan.
A co ty?Týjoo,vy jste měli pěkný nárůst HCG během pár dní a už máš fotečku z UTZ?A jak se cítíš?Mně je zatím v pohodě,jen mě bolí bříško,jakoby tlačí děloha,ale nějak strašné křeče nemám,to ne,to je docela dobrý
Ahojky, tak se opatruj, ono to špinění je, jak čtu, docela častý, ale určitě na sebe dávej pozor.
To budeš mít taky takový nárůst, co 2 dny se má hodnota zdvojnásobit. - 800 - 1600 - 3200 - 6400 - 12800 a to máš za 10 dní, stejně jako já veliký nárůst po 10-ti dnech od hodnoty 314.
Já utrogestan beru od pozitivního testu, protože jsem ho brala už dlouho před otěhotněním, tak mi dr. říkal, že si ho mám automaticky naordinovat po pozitivním testu. Fotku ještě nemám, jdu 18.2. na ko, tak snad mi jí už udělá
Kdy jdeš ty na UTZ?
Veruš No,potěš pánbů,jestli mi budou brát krev ještě několikrát,tak mi asi z ruky nic nezbyde
Jsem docela hubená,už mi brali krev 2×(v pondělí ráno jdu potřetí)a už mám na tý ruce,co mi brali krev pěknou modřinu,jestli mi do ní budou píchat ještě několikrát,budu asi za chvíli vypadat jako narkoman
UTZ nevím,kdy mi budou dělat,teď mi ho dělali ve čtvrtek a už tam doktor viděl náznak gestačního váčku,teď v pondělí nevím,zda mi budou brát jen krev nebo i UTZ,protože jdu ráno a ten doktor je tam až odpoledne,ale třeba tam bude i ráno,nevím,nechám se překvapit ![]()
Koukala jsem,že jsi měla mimoděložní těhotenství,to je mi strašně moc líto,teď bude určitě všechno v pořádku,já si taky radši nic nepřipouštím a myslím jen na to hezké,aby se člověk nenervoval,to miminku neprospívá.
A kolik ti je?Už máš nějaké dítko doma?
Odpovím ti do říjnu 2010, ať nejsme na tolika diskuzích, já pak nestíhám sledovat odpovědi ![]()