Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
mám rozdíl stejný. pomohl mi šátek. kluk chodil po svých všude už před porodem, jen na spaní nebo velkém spěchu byl v šátku. po porodu chodil vedle kočárku, případně jsem ho dala do šátku nebo podle situace mimino v šátku, syn v kočárku. cca od 4m jsme už komplet bezkočárkoví, mám jen mimino v šátku. uvažovlala jsrm nad skatem, ale naštěstí to zvládáme bez něj.
My měli stupátko za kočárek… na mmb jich je plno…
Ahoj, taky jsem si říkala, co vymyslim a malá to vymyslela za mě - od léta do kočárku nechce. Tak teď už nemam žádný, než koupím nový malému. Max pořídim skate, to ukáže praxe, zda to bude potřeba. Myslim ale, že koloodrážedlo, na kterém od Vánoc drandí doma, to vyřeší.
Já budu mít cca 24 měsíců a vyřešm to stupátkem stejně nikde takhle dlouho netrajdáme ven chodíme kyž se vyspí tkaže asi takzs abyhc kupovala kočík pro sourozence mi přijde naprosto zbytečný
Já to mám v plánu stejně…pokud to tak nějak +- vyjde, tak malý bude mít 2 roky a druhé se narodí…takže miminko bude v kočárku a malý bude muset chodit vedle…když někam pojedeme, tak mám k dispozici auto, takže budeme jezdit autem ![]()
my máme rozdíl 15m
a máme sourozenecký kočoár ale ten už moc nepoužíváme.když jdu s klukama sama tak většinou kočár + jeden z dětí v nosístku..když jdeme dva každý z kluků má kočár…my máme asi abnormálně líné dítko pže pěšky se mu nechce ani bohem
tak pokud ti třeba už nespí v kočáře tak bych pořídila skate je to určo rychlovka ![]()
Já mám holky 23 měsíců od sebe a vyřešili jsme to skejtem. Teď je mladší osm měsíců a už tak měsíc skejt nepoužíváme vůbec, velká chodí vedle kočárku. Ze začátku se hodil hlavně na rychlejší přesuny, jinak by se to zvládlo asi i bez něj.
Ahoj, tak já mám holčičky od sebe 22 měsíců a měly jsme jen jeden kočár, když se šlo ven, starší šla vedle, popřípadně jsem jí vzala do náruče. Na zahradě jsem měla „rezervní“ kočár, kde Barunka musela spát po vzoru své mladší sestry, takže jsem houpala každou ve svém
.
ahoj, já mám první dvě berušky taky 22 měsíců od sebe, kupovala jsem Jané powertwin a využila jsem ho tenkrát hodně, když jsem potřebovala rychle někam dojít, holky jely v kočárku a bylo to fajn..bylo to moc pěkný období, ráda na to vzpomínám..
měla jsem ale taky normální kočárek po první dcerce a potom jsme využívali i stupátko nebo Kačka chodila vedle kočárku.. většinou mi ale utíkala, kam jsem nechtěla, takže pro nás byl nejlepší dopravní prostředek ten sourozenecký kočárek.. my bydlíme v paneláku, okolo vyžití nic moc, tak jsme všude musely jezdit a auto nebylo vždycky k dispozici… taky na tom docela záleží, jestli se můžete prdelit někde na zahrádce
nebo je třeba každý den někam vyrazit ![]()
tak přeju hodně štěstí, ať to pěkně zvládáte
![]()
Mám rozdíl 26m, řešila jsem to kombinací kočárek/nosítko či šátek. V létě spíš mimino do kočáru a staršího jsem v případě potřeby hodila na záda do manduky. Třeba nastoupit do busu s batoletem na volno jsem se bála, on ještě moc nespolupracoval, tak šup na záda, ať nikdo nezůstane na zastávce
Druhá možnost, když jsem věděla, že starší bude spát, tak starší do kočáru, aby se tam vyspal, mladší do šátku. Kočár mi šel do lehu, takže když se starší vyspal, tak mohl mladší do kočáru a starší pěšo. Neříkám, že bych tandem neužila, na druhou stranu, bydlím pod kopcem, když potřebuju kamkoliv, musím kopec vyšlápnout a představa, že tlačím kočár (11kg) + batole (15kg) + mimino (třeba 5kg) a ještě nějaké věci, co je potřeba, tak přiznávám, že na to by moje kondička nestačila
A batole by pěšky nešlo, kdyby vidělo, že má v kočáru volno ![]()
my budeme mít 2 holky taky 22 měsíců od sebe. Na kratší prochajdy pořídíme skejt ke kočárku, na delší výlety jsme koupili Croozer pro 2 děti - máme i psa, takže hodně výletíme.
budu mít stejný rozdíl a plánuju to řešit jako Alpaka (tedy kočár plus šátek/nosítko)
My máme rozdíl 17 měsíců a mám teď možnost koupit sourozenecký kočár a nevím jestli mám nebo ne. Žádný nosítko zatím nemám, mám jen hlubokáč a sporťák. Těžko můžu jet na procházku s dvěma kočárama. Malej je navíc ten zdrhací typ, co nabere rychlost a mizí a nereaguje na nějaké zavolání. Tak fakt nevím, jestli to má cenu kupovat nebo ne.
Budeme mít rozdíl 21m a řešit to budu kočárek se stupátkem, a šátek. Starší do šátku nedám, jí se to nelíbí, není na to vůbec zvykla, nešátkovala jsem. Takže chci prtě vycvičit na nošení v šátku, snad se povede. Starší teda chodí spořádaně za ruku, nikam neběhá, na okřiknutí že tam už nesmí se zastaví. Když už budu kočárek kupovat tak to bude nouze nejvyšší.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.
Ahoj:-) V červnu čekáme malou princeznu a doma už máme 17 měsíčního kluka
Takže od sebe budou asi o rok a 10 měsíců. Chci se zeptat, jak jste to řešili s kočárkem? Bude mi malý v necelých dvou letech chodit vedle kočárku, to asi ne? Nebo jak jste to zvládaly vy ? Děkuji za každou radu