Jak se bránit problémům v práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No, za ty nervy by mi tohle zaměstnání asi nestálo
Pochopila jsem, že jsi jejich nadřízená? Buď vyházet je anebo skonči ty, někteří lidé takoví prostě jsou a nic s tím neuděláš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyhazet je prostě jen tak nejde. Ano jsem jejich odborné nadřízená, nad námi je náš šéf úseku a nad ním už jen vedení.
Bohužel, našeho šéfa, který byl vždy neutrální nebo při mě (neofiko) to přestalo bavit, strhlo ho to a klaní se k nim, ač dostává tepeno od vedení, ale asi nechce vidět co dělají… Nevím.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Tohle je nevýhodná pozice. Schytas to vzdy zespod, i z vrchu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych hledala novou práci, tady budes v nevýhodě porad a za ty nervy by mi to nestálo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty už jsi sem psala ne? Asi takhle, jsi jejich nadřízená, tak co řešíš nějaké pomluvy, kdo co říká? Tebe mají zajímat výsledky. Asi nebudeš dobrá nadřízená, když zjistili, že tě dokáží převálcovat a můžou si dělat co chtějí. V práci nemáš být jejich kamarádka. Naopak v pozici podřízený/nadřízený je dobré si udržovat odstup. A tvůj přímý nadřízený už na to taky přišel, že to nedáváš a tak raději pro svůj klid drží s nimi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina Nevidím důvod proč já bych měla odcházet. Navíc nechci, ty peníze, dojezdová vzdálenost, pracovní doba to už neseženu.
- Citovat
- Upravit
No tak buď si zjednáš respekt nebo si zvykneš, že tě oje. bávají. Co chceš poradit? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie008 S odstupem nás pravdu. Byla chyba si s nimi potýkat po dvou týdnech co jsem tam byla, ale chtěla jsem zapadnout, nedělat vlny, důležitou… Teď vím, že to byla chyba a rapidně se to zhoršilo potom co si oni potykali s naším šéfem (já jediná si s ním vykam). Bohužel, to vzít nejde zpět. Bohužel, jakmile po nich chci fungování dle pravidel, jdou si stěžoval šéfovi (samozřejmě si to přibarví, upraví)a špatná jsem já a on jelikož nedává stres, neshody si vše vybíjí na mě a to i to, když vedení šlape po něm za ně a jejich chyby - on se jich ještě zastává, nevidí, neslyší.
- Citovat
- Upravit
@lucad77 Jak se obrnit a srazit je? Nemám na to povahu. Teď jsem se naučila si jejich pomluvy, překrucování a dělání špatně že mě, nebrat. Trvalo to, ale zvládám to
- Citovat
- Upravit
Tak já nevím, tak snad máte management, který vidí, kdo co dělá a nepotřebuje k tomu tvrzení nějakých slepic.
Jaký konkrétně máš vztah k lidem, kteří falšují docházku? Jsi jejich nadřízená? Jestli jo, pak máš i páky, jak si s nimi poradit. S podřízenými je to jako s dětmi. Nastav jasné hranice a kdo je překročí, ten si vyžere následky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevím no, to se podle mě ani nedá naučit. Stát si za svým, trvat na nápravě, ukázat, že se jich nebojíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A spojí ti to za to? Taky mi dělaly neschválí, lhali a kradli. Nikdy se to ale nedostalo k vedení. Teď si svoji práci fotím nebo sebou beru jednou kolegyni. Poslední dobou přemýšlím nad odchodem
- Citovat
- Upravit
Jak nejde? Falšují odpracované hodiny? To je legitimní důvod k vyhazovu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To bude ono, kdo nemá na to povahu, aby si stál za svým a nenechal si kadit na hlavu, nemůže dělat solidně vyšší pozici ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den.
Jsem v druhém zaměstnání za svůj život a s čím jsem setkávám, tak nějak přestávám chápat. Samozřejmě chápu, že je všude něco, ale…
Nechci konkretizovat o co přesně jde, kdyby náhodou se v tom někdo tady poznal.
Ale kde o to, že najednou se náš kolektiv rozpadl, nastoupila jsem jako předposlední a ač mě všichni mezi sebe přijali, teď se ke mě chovají opačně.
Jsou oni a jsem já a to případně i s kolegou co přišel po mě.
Přitom ten základ, to jádro lidí u nás; no, ukázalo se, že jsou to objebávky, že solidně pomlouvají, lžou a dělají naschvály. Ale nic nepřiznali, ač teda jejich aktivity vyšly pozdě, ale přeci najevo. Nechápu jejich postoj. A aby toho nebylo málo, tak… Si vzali na paškál mě; začali o mě lhát. O mé vykonané práci, ale především o tom, že jsem někde něco řekla - co jde dle nich proto nim.
Samozřejmě to tak není a kolikrát i vím, že jsem sice něco řekla (tj normální), ale oni to celé překroutili a udělali z toho něco co nebylo. A já nevím jak se bránit, protože to je pořád něco.
A mě už to opravdu nebaví a unavuje. 
Když dotyčné kolegy konfrontují s tím, že takto ne a začnu se bránit. Tak mlčí a koukají, kolikrát se na nic dalšího nezmůžou, ale někdy i zaútočí prostě agresivně a povýšeně.
Nevím co už dělat.
A jak mít návrh, nebrat si to (v tom jsem se dost zlepšila) - jednám v klidu, dívám se při konverzaci do očí a už nemlcim.
Jde například o toto; nadřízení přišli v systému na to, že kolegové falšují odpracované hodiny (prostě spotřeba neseděla s odvedenou prací), lhát přece nemůžu, že ne, že to tak není… Mě jako jejich zodpovědnou osobu si zavolali a seznámili mě s fakty. Proběhla debata, ať si na to/ně dám pozor a ať si je srovnám.
No, jenomže z toho udělali, že VŠE se provalilo díky mě a kdesi cosi + další výmysly, které jsem údajně říkala, ač to tak není. Toto zkoušeli a když jsem se ohradila, tak ; koukání a mlčení.
Nechápu takové chování.