Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky:-) jsem ve 30tt a uprimne-mam uz toho dost a nejradeji bych porodila:-) v noci me malej kope tak, ze nemuzu temer spat a kdyz nekope, tak pro zmenu me pali taha, nebo potrebuju curat;-( nejvic bych spala, kdyz vstava ml.syn
ted se mi pro zmenu jeste pridal rano kasel a skrabani v krku
pres den nic
tak ja nevim ctj
tj porad neco
pres den vych spala a nemuzu:) a ty nalady nee… hruza
jak se citite vy a jak prozivate tehu?:-) ![]()
Jedním slovem - hrozně. Venku se mi po pár minutách začne dělat mdlo, jak do mě praží sluníčko, doma bych furt spala, bolí mě kyčle a stydká spona, mám pořád žízeň a pak se mi pořád chce na záchod. V noci mě budí buď kopání nebo skřípnuté nervy, ze kterých mi střílí bolest do zad. Nejradši bych ten třetí trimestr prospala a probudila se až na porod. ![]()
Tak ja jsem sice teprve ve 27.tt, ale vetsinu z toho, co popisujes, znam moc dobre
Vecer se starsim odpadnu v 9, vzbudim se v noci na WC nebo jen tak, ze se malej roztahuje a pak treba nemuzu hodinu, nekdy i dyl zabrat, tak sjizdim emimino a stavalo se mi, ze jsem uz treba od 3 neusnula, jak jsem vedela, ze za 2h. vstavam do prace a koukala do mobilu a tim i na hodiny - takze to probihalo asi takhle: pul 4, zkousim usnout…4, porad nespim…v pul 5 to vzdavam a snazim se vypravit potichu abych nevzbudila zbytek rodiny, takze v pul 6 jsem uz v praci…a nejpozdeji po obede krize jak hrom:) Zaha me ted uz taky trochu zacina palit, to jsem mela i v 1.tehu, a to horko taky nic moc, mimi teda kope spis kdyz sedim, uz se vejdu jen do satu, sukni s pruznym pasem a asi 2 volnejsich kalhot…ale jinak to docela jde, asi i diky te praci (pohoda v kanclu), ze prijdu na jine myslenky a maly uz chodi do skolky, takze za nim cely den nelitam a babicky hlidaji radi, tak si o vikendech odpocinu:-) Spatne mi bylo jen ty prvni 3-4 mesice, ale nezvracela jsem… tak preju co nejklidnejsi zbytek tehu a hezky, pohodovy rychly porod - cekas 2., nebo…?
U me taky nic moc, teplo je mi uplne vsude, ven se mi nechce vylizat vubec, pripadam si jak nafouklej meloun, nejradsi bych se nalozila do mrazaku a tech zbyvajicich 7 tydnu prezila tam
. Taky porad jenom piju a pak musim snad kazdejch 10min na zachod. No uz bych to taky mela rada za sebou ![]()
Jee mluvis mi z duse. Ve ctvrtek zacinam 30.tyden a jako uz ted se nemuzu dockat porodu. Strasne tezce se mi vstava, v noci taky nemuzu spat, protoze chodim curat kazdou hodinu (pritom skoro nic nevycuram), malej me kope do mocaku.. Rano se budim strasne brzo, coz mi vadi zvlast o vikendu, pak uz neusnu, nevim cim to je, pritom driv jsem spala jak zabita. Taky me k ranu chytaj krece do nohou a pres den mi strasne otykaj, takze se uz skoro nevejdu do boty. Ja navic taky jsem ode dneska nejaka nachcipla, boli me svaly a nejradsi bych si sla lehnout, ale jsem v praci tak to nejde. Nalady mam strasne kolisavy, jsem protivna sama sobe, mam depky.. Mno uz se fakt tesim az to bude za mnou.
@Jahudka82 mam dvouletyho divocha, kterej se nezastavi,
a ja za nim jak koule se sunu":( hruza…ted cekam jedno, opet kluka
holky asi neumime
No takze, na druhou stranu jsem zvedava, jak za nim budu behat s malym capartem
mozna jeste hur
no ale tohle tehu mi dava zabrat mnohem vic…nejen fyzicky, ale i psychicky
do tretoho bych uz nesla
@zudina ty blaho baleriny neobliknu
a dneska jsem pritele servala kvuli blbosti? Ani nevim ale dnes mam vubec pocit ze kam sahnu sto let trava neroste a hroznee to stve (slusne receno) ![]()
@PetraMerry píše:
@zudina ty blaho baleriny neobliknua dneska jsem pritele servala kvuli blbosti? Ani nevim ale dnes mam vubec pocit ze kam sahnu sto let trava neroste a hroznee to stve (slusne receno)
No ja na pritele rvu porad kvuli kravinam, se divim ze se mnou jeste je
takze chapu. Snad jsou to fakt hormony a nestala se ze me nejaka strasna osoba ![]()
Tak já začínám zítra 34tt a teda zatím fajn
oproti prvnímu těhotenství je to náročnější co se týče odpočinku (s dvouletou toho moc přes den nepoležím žejo), ale jinak ok, krom večerní únavy a otravného častého chození na wc
a když jsou velká horka, tak už teda otékají nohy a prsty na rukou, ale na to bohužel trpím i netěhotná..
Tak ja jsem 35tt a pohoda…turistika, prochazky…nozky trochu natekaji a curani - to beham snad kazdou chvili…ale jinak se citim dobre…
Hodne mi pomahaji prochazky a ze neustale neco delam… seno, bazen, vareni, uklizeni, 8-10km prochazky… proste stale dobra nalada (i pres vsechny pocatecni komplikace - potrat jednoho z dvojcat, v prubehu krvaceni)…ale tak je to moje prvni a nemusim se zatim starat o dalsi…to bych tu tak pozitivne nepsala…
@ZuzaMi @Jironymou JE holky, tak to Vám moc přeju A docela závidím
![]()
Mně zabíjí to počasí. Ve vedru prostě nefunguju, mám nízký tlak, ani normálně mi to nedělá dobře, natož teď. Po pár krocích venku na sluníčku mám pocit na omdlení. Sotva se šinu, když něco dělám doma, musím si po půlhodině sednout a odpočinout. A doma dvě starší děti, které ven chodit potřebují a moc ohledů neberou…
První těhotenství jsem končila v zimě a bylo to něco úplně jiného, měla jsem energie na rozdávání, zařizovala jsem „hnízdo“ o sto šest, měsíc před termínem jsem šla noční šifrovačku… Teď jsem ráda, že žiju. Je to nějaké náročnější.
@PetraMerry No tak to nezavidim
Nas 4letak uz je precejen trochu samostatnej a momentalne ho tata uci jezdit na kole- behat treba za odrazedlem, to bych nedala, to mi to bricho dava dost sezrat. Muz me i hlida, abych nic netahala a tak, hlavne uz nemusim nosit a zvedat malyho:-) Pote, co jsem loni potratila v 7.tydnu (mela jsem se setrit kvuli krvaceni, ale malemu jeste nebyly 3 a mic to neslo, znas to) ma asi trochu bobky, aby se zas neco nestalo, tak me setri jak to jde, a hlavne ma peci abych to moc neprehanela v praci
Tam jsem obcas mela sklony vysedavat dele nez bylo zdravo, ale ty kopance, kdyz sedim, ty stoji za to -asi ma mimino vic rozumu nez mama:-) V 1. tehu jsem chodila i na tehotenske cviceni, ted jsem nebyla ani jednou, tak aspon nejake prochazky a vylety obcas dame, plus samozrejme litam na trase prace-skolka a jezdim posledni dva mesice MHD, protoze se nam podelalo auto a cekame, az bude pripravene nove. Ale to uz se pak nejspis stejne za volant s tim mym, uz ted slusnym pupkem nevejdu:) Se nechci videt za 2 mesice, a to jeste chceme stihnout svatbu:-)
@Jahudka82 tak me nezbyva nic jineho nez to dite obcas zvednout (ucime se teprve na nocnik) zrovna dnes jsem potrebovala uklidit a nejak jsem to prehnala… he mi ted dost soufl
no kdyz si nedam rict
chjo… to te teda obdivuju s tou svatbou
a s tim rizenim- ted mi kamaradka pujcila tehu pas ( ja bych si ho nekoupila
) ptz ted mam pocit, ze oproti prvnimu tehu mam mamaly bricho a to jsem jezdila az do porodu normalne
ale zase mi bylo krasne cele tehu ![]()