Jak se donutit? Špatné stravovací a pitné návyky

smurfka
8.4.16 21:28

jak se donutit?

Ahoj. Prosim o radu, treba na tom byl nekdo podobne..
Mam spatne stravovaci a pitne navyky..mam to od svych rodicu, vim to a nechci to dal predat svym detem. O co jde: nedokazu jist petkrat denne, nevim jak se donutit, nemam hlad a kdyz nemam hlad, nemam ani chut a premyslim proc bych mela neco jist kdyz nechci. Skoro me navaluje, ze bych mela neco snist jen proto ze " musim ". Vim ze to je spatne pro telo, jist az kdyz ma telo hlad, ale presto se neumim donutit. Stejne tak s pitim. Nevypiju ani polovinu toho co bych mela, proste nemam pocit zizne, tak se nenapiju. Byla jsem nedavno u nutricni poradkyne, teprv prvni sezeni a v podstate prvni ukol je jist petkrat denne a postupne pit vic a vic..a ja jsem z toho nestastna, protoze vim, ze to je zaklad, myslim na to ze mam zrovna ted neco snist, ale nemam slinu, nemam hlad, nemam chut..nevim jak se premoct..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
8.4.16 21:31

Máš nadváhu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
8.4.16 21:32

@smurfka
Pokud ti to nedělá dobře a jsi z toho nešťastná, nechala bych toho. Není nic horšího, než když si z jídla a pití ve stresu-něco musím a jsem zpocená strachem, jak to dodržet, když se mi to příčí… Nebo bych začala pomalu, třeba si přidávat půl skleničky pití denně, jídlo taky-jen si třeba zobnout…A má problémy s váhou, nebo to děláš jen proto, že se to má?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
8.4.16 21:34

@smurfka A opravdu je potreba jist 5× denne? Cetla jsem radu nazoru, ze 3× denne staci. S tim pitim take malo piji, ale spis kvuli tomu, ze na to nemyslim. Pomaha mne si udelat piti do termosky nebo nejake lahve s definovanym objemem a vedet, ze dopoledne musim tekutinu vypit, to same odpoledne a vecer. V praci je to v pohode, to piji prubezne, spatny je vikend, kdy nepiji temer vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
8.4.16 21:36

@smurfka Ahoj, a současné návyky Ti nevyhovují? Máš nějaký problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
8.4.16 21:36

Tak ono každému tělu vyhovuje něco jiného, já jím často malé porce a piju hodně (je to o zvyku, taky jsem tolik nepila kdysi, postupně navyšovat) a kamarádka jí jen 2× denně a pije cca půlku toho co já. Obě vážíme stejně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
8.4.16 21:37

Pokud máš váhu v normě, nedělala bych si hlavu.. Jez, jak potřebuješ, nemá smysl se nutit když se ti navaluje. 5× denně je sice doporučováno, aby se tělo nezatěžovalo přejídáním a mělo dostatek času na zpracování stravy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
8.4.16 21:40

No problemy s vahou..podle jejich tabulek mam lehkou nadvahu, par kil se zbavit chci a kazdy rika jak 70 procent hubnuti dela jidelnicek a 30 procent teprv cviceni…takze je pro me zbytecne cvicit, kdyz mi to nez upravy stravy nepomuze…v podstate ano, chci trochu shodit ale take chci predat detem neco lepsiho nez mi rodice..jakoze jim delam jidlo petkrat denne, ale bojim se doby, kdy treba reknou proc maji jist oni, kdyz ja nejim ( takovy ten vzdor, ja nechci- ty to taky nedelas ) :think:

• Citovat
  • Upravit
9450
8.4.16 21:41

Já tohle mám ráno. Vím, že snídaně je základ, že snídat se „musí“

Nejsem schopná do sebe vpravit cokoliv, nejdřív oběd. Jen si představím jídlo a už se mi navaluje. A když jsem se snažila snídat, žvýkala jsem sousto i deset minut, abych ho vůbec polkla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
8.4.16 21:42

@smurfka Tak pokud máš nadváhu a s tím spojené zdravotní obtíže, tak ti stejně nezbude nic jiného, než to nějak řešit. Pokud jsi v pohodě, tak proč se do toho nutit? Dítěti nastav to, co víš, že je pro ně dobré. Doma se snažíme, aby naše dítě jedlo lépe, než já a manžel a jde to. Také nemáme z mládí kdoví jaké super návyky, ale je fakt, že nemáme nadváhu a jsme v pohodě, poněvadž oba sportujeme, k pohybu vedeme i naši malou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
8.4.16 21:46
@smurfka píše:
No problemy s vahou..podle jejich tabulek mam lehkou nadvahu, par kil se zbavit chci a kazdy rika jak 70 procent hubnuti dela jidelnicek a 30 procent teprv cviceni…takze je pro me zbytecne cvicit, kdyz mi to nez upravy stravy nepomuze…v podstate ano, chci trochu shodit ale take chci predat detem neco lepsiho nez mi rodice..jakoze jim delam jidlo petkrat denne, ale bojim se doby, kdy treba reknou proc maji jist oni, kdyz ja nejim ( takovy ten vzdor, ja nechci- ty to taky nedelas ) :think:

Tady může být zakopaný pes, pokud nejsi zvyklá na pohyb, tak tělo správně nepracuje. Začni se hýbat a dostaneš i hlad. Špatně nastartovaný metabolismus. Jako ráno taky nejím velké porce, jen něco sníst je dobré. Třeba jen kolečka salátové okurky. Taky jsem se učila snídat alespoň něco, zpočátku to moc nešlo, zvykala jsem si dobré dva roky a teď nechápu jak jsem mohla nesnídat… Jo když se rozjedou špatné stravovací návyky, tak se to skutečně těžko napravuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
8.4.16 21:46

@carambol jj snidane je pro me boj, taky nesnidam, a to mi ta poradkyne " malem " vynadala..jj snidane nastartuje telo, metabolismus, cely den..ale jak ji do sebe dostst uz nikdo neporadi :)

• Citovat
  • Upravit
15575
8.4.16 21:47

Nemám tenhle problém, ale napadlo mě…Když máš vypsané kdy jíst, aby ti to vyšlo na těch pět jídel denně, tak chvíli před tím, než budeš muset jíst si představ, že tvé děti mají špatné návyky, špatně a nezdravě se stravují, málo pijí…no v podstatě si představ, že tvé děti na tom jsou jako ty a chtějí to změnit, nejde jim to jako tobě…chceš, aby se s tím děti potýkali?? Ne, tak se najez a vypij další 0,5 litrů vody :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
8.4.16 21:48

@smurfka Doporučuji přečíst si deníčky o hubnutí, teď nevím od koho to bylo, nevybavím si nick, ale měla malého syna a taky nemohla snídat, třeba tě to nakopne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
8.4.16 21:49

Je to o zvyku. Já jsem to měla taky se snídaní. Začala jsem si dělat instatní kaši a nechápala, proč dělají tak velkké balení :lol: Tak jsem si dělala půlku a nemohla to do sebe dostat, bylo mi z toho zle. Teď si dělám celou a ještě si k tomu něco přidávám, protože už mám hned po ránu hlad.
Co jsem začala víc a pravidelně jíst, tak jsem s váhou i postavou spokojená :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí