Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@smurfka píše:
@carambol jj snidane je pro me boj, taky nesnidam, a to mi ta poradkyne " malem " vynadala..jj snidane nastartuje telo, metabolismus, cely den..ale jak ji do sebe dostst uz nikdo neporadi
Ono to není jen o jídle, celkově jídlo hodně souvisí s životním stylem a pokud v životním stylu chybí pohyb, tak je to jako by na kalhotách chyběl knoflík, nějak je zapneš, ale nebude to ono…
Já mám celkově problém s jídlem…kvůli práci.
Ráno vstávám kolem půl 4 a i kdybych do sebe to jídlo vpravila, stejně mám problém s tím jíst 5× denně. Kvůli práci.
Jdu na pět a na úseku kvuli hygieně nesmíme mít jídlo ani pití. Dojdu na pět, na pauzu jdu kolem 9-10 a už mi od toho vstávání chybí 2 jídla, se sdnídaní tři. Domů dorazím kolem půl třetí a zase už chybí pomalu dvě jídla…a doma už jsem tak otrávená a znechucená, jen otevřu lednici a je mi na zvracení.
Pak se divím, že mám při výšce 165 cm 70 kilo
K tomu pití: taky jsem dřív (docela nedávno) pila málo, možná ani 1,5 l, ve vedrech moožná ty dva
ale protože chci trochu zhubnout, tak pít musím, takže si ráno k snídani dám 0,5 l vody s céčkem (sypané), přes dopoledne piji 1 litr, odpoledne další litr, někdy vypiju míň, ale minimálně ty dva litry musím, přes to nejede vlak…teď jak začíná být teplo už naštěstí mívám žízeň ![]()
Je dobré mít pití v lahvi natočené, klidně jen 0,5 l a počítat si kolik máš vypito, aby sis mohla odškrtnout, že si vypila dostatek tekutin…Jo a počítá se jen čaj (ne černý), voda…ostatní úplně nevím, ale třeba na 250 ml kávy si musíš dát 250 ml vody, káva odvodňuje…
@smurfka Ono dost lidí nemusí řešit nějaký vážnější zdravotní problém, ale při pohledu kolem sebe zjistíš, že dost lidí vypadá nezdravě. Stačí jen lehká nadváha, nepevné tělo, špatná pleť, vlasy nehty… i to jsou vodítka, ne jen srdce a tak. A vězí to právě v tom stravování.
@carambol co třeba si dělat různá smoothie? To by si mohla popíjet ne?
Nemám tedy zkušenost, naštěstí nemám problémy s pauzami…
@kaja00 píše:
@carambol co třeba si dělat různá smoothie? To by si mohla popíjet ne?
Nemám tedy zkušenost, naštěstí nemám problémy s pauzami…
na úsek ani to pití. A na denní místnost se dostaneme fakt jen v tu pauzu
@carambol jj prave ![]()
Ja jsem teda ted doma, ale litam kolem decek, kdyz si chci neco udelat tak " otravuji " a nakonec zebraji, takze mi stejne pulku sni i kdyz jim dam do misty treba nakrajene ovoce, tak je to nezajima, lepsi je co ma mamka. Tak uz me pak ani nebavi co neco delat, kdyz vim ze se ani v klidu nenajim..a ano, asi je to i o lenosti.. ![]()
Doma s dětma mi to docela šlo, když jedly děti, jedla jsem i já
@Trojlístek vim ze to vezi ve stravovani, jen nevim jak se pres to fyzicky i psychicky prenest, asi bych potrebovala nad sebou aspon mesic nekoho s bicem, aby me hlidal, nutit, protoze toho sama nejsem schopna ( doufam ze zatim ) ![]()
@smurfka píše:
@carambol jj prave
Ja jsem teda ted doma, ale litam kolem decek, kdyz si chci neco udelat tak " otravuji " a nakonec zebraji, takze mi stejne pulku sni i kdyz jim dam do misty treba nakrajene ovoce, tak je to nezajima, lepsi je co ma mamka. Tak uz me pak ani nebavi co neco delat, kdyz vim ze se ani v klidu nenajim..a ano, asi je to i o lenosti..
No tak vidíš, když je lepší co mám mamka, tak i změna skladby jídelníčku by měla hladce projít a děti budou mít lepší stravovací návyky. Ty budeš jíst lépe a když tvé děti to špatné nepoznají, tak jim špatný vzor předat nemůžeš. Pokus se přemoci lenost, vyber si jaké jídlo je pro tebe nejlépe stravitelné a snesitelné a do toho. Tím, že budeš stejně blbě uvažovat, tak tím si nepomůžeš. Je třeba něco změnit a to začíná v hlavě.
@carambol píše:
Doma s dětma mi to docela šlo, když jedly děti, jedla jsem i já
Taky když jsem byla s dítětem doma mi šlo stravování lépe, jak teď v práci. Když jsem nastoupila do práce a začala se stravovat meníčky, tak mi váha stoupla asi o 3 kg. Jsem schopná to korigovat pohybem, takže nikdo velice nic nepoznal. Tělo v pohybu jde rozeznat od těla, které nedělá nic.
@Trojlístek píše:
Taky když jsem byla s dítětem doma mi šlo stravování lépe, jak teď v práci. Když jsem nastoupila do práce a začala se stravovat meníčky, tak mi váha stoupla asi o 3 kg. Jsem schopná to korigovat pohybem, takže nikdo velice nic nepoznal. Tělo v pohybu jde rozeznat od těla, které nedělá nic.
Já od lonského května, co jsem nastoupila 10 kilo. |Fuj
Známá, která má 70 kg, nic nedělá a vypadá nic moc. Mám kolegyni, která má cca 72 kg a vypadá normálně a velice zdravě a vitálně, poněvadž chodí na tůry, má přirozený pohyb kolem domu, chodí se psem, dětmi a manželem na vycházky.
Nemam zdravotni potize, pred takovou navstevou nutrika musis projit zdr. testy..podle vseho mam jen lehce zvyseny cholesterol a malo telesne vody v tele a o sedm procent vice telesneho tuku nez bych mela mit..ale potize jako takove nemam, treba se srdcem nebo tak. Necitim se ani jako nejaky tluston, ale ty jejich tabulky uz me proste zaradili do nadvahy a sama vim ze mi po porodu neco navic zustalo