Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
je to normální…jsme mámy…
když jsem byla v 15tt a měla jsem ještě 3 týdny do další kontroly tak jsem si říkala, že bych je zas potřebovala na UTZ vidět, že tam jsou a jsou v pořádku a vymejšlela, jak to udělat a bohužel jsem se rouhala a říkala si, že kdyby mi něco bylo a já musela do nemocnice…no druhý den jsem skončila v nemocnici se žaludečním záchvatem
samozřejmě jsem prcky díky tomu na UTZ viděla…ale ten týden bolestí a ležení v hnusný nemocnici…ufff
takže neboj…všechny, které si něčím špatným před těhotenstvím prošly se takhle bojíme
jo a taky jsem si třeba koupila fonendoskop a poslouchala si břicho…dobrej cvok, ne? ![]()
dvojmatka píše:
je to normální…jsme mámy…když jsem byla v 15tt a měla jsem ještě 3 týdny do další kontroly tak jsem si říkala, že bych je zas potřebovala na UTZ vidět, že tam jsou a jsou v pořádku a vymejšlela, jak to udělat a bohužel jsem se rouhala a říkala si, že kdyby mi něco bylo a já musela do nemocnice…no druhý den jsem skončila v nemocnici se žaludečním záchvatem
![]()
samozřejmě jsem prcky díky tomu na UTZ viděla…ale ten týden bolestí a ležení v hnusný nemocnici…ufff
takže neboj…všechny, které si něčím špatným před těhotenstvím prošly se takhle bojíme
jo a taky jsem si třeba koupila fonendoskop a poslouchala si břicho…dobrej cvok, ne?
Ty jo a tos je dokazala najit?? ja doma fonendak mam:-) - prace , ale bojim se, ze kdybych je nenasla tak bych se asi blaznila… ja uz sem si v nemocnici polezela a bojim se tam skoncit znova, protoze se mnou stejne nic nedelali a jen mi tam bylo desne smutno, protoze mi na pokoj davali zensky co sli samy na UPT.
ja bych si ty UTZ klido i platila, kdybych mohla videt prcky casteji… sem divna, ale 3 tydny do dalsi kontroly… mi asi hrabne:-))))
těžko říct, jestli jsem je slyšela nebo to byly jen střeva
ale byla jsem klidnější…a když už pak byly pohyby, tak tím, jak jsem zuřivě přikládala fonenďák, tak mi do něj kopaly a to mi stačilo
jo a když jsem necítila na můj vkus pohyby moc často, tak jsem se cpala čokoládou a kafem, abych je probrala a šťouchala si do břicha…dneska do mě šťouchaj ony ![]()
chápu…to čekání na UTZ…3 týdny je sakra dlouhá doba…halvně nic nečti, žádný deníčky tady, žádný články…ať nejsi zbytečně vystrašená! uvař si meduňku a snaž se ten čas zaspat!! musím říst, že mě těhotenství děsně táhlo tak do 14tt a pak to najednou strašně letělo ![]()
dvojmatka píše:
těžko říct, jestli jsem je slyšela nebo to byly jen střevaale byla jsem klidnější…a když už pak byly pohyby, tak tím, jak jsem zuřivě přikládala fonenďák, tak mi do něj kopaly a to mi stačilo
jo a když jsem necítila na můj vkus pohyby moc často, tak jsem se cpala čokoládou a kafem, abych je probrala a šťouchala si do břicha…dneska do mě šťouchaj ony
chápu…to čekání na UTZ…3 týdny je sakra dlouhá doba…halvně nic nečti, žádný deníčky tady, žádný články…ať nejsi zbytečně vystrašená! uvař si meduňku a snaž se ten čas zaspat!! musím říst, že mě těhotenství děsně táhlo tak do 14tt a pak to najednou strašně letělo
děkuji za veškerý rady, budu se jima ridit.sem za ne moc vdecna…medunku muzu??? tak to je super hned si ji zitra koupim. snad to potom uz taky zacne utikat a ude vse ok:)))) verim taky, ze az budou pohyby tak bude lip…
meduňku můžeš…zrovna jí tu taky popíjím a jsem taky těhotná…já jí popíjím protože nemůžu spát
![]()
držím palce, ať vše dobře dopadne ![]()
dvojmatka píše:
meduňku můžeš…zrovna jí tu taky popíjím a jsem taky těhotná…já jí popíjím protože nemůžu spát![]()
držím palce, ať vše dobře dopadne
taky nemuzes spat?? ja vubec taky ne, navic se budim v 6 s manzelem… tak toho moc nenaspim…
dekuji ti a taky preju at mas klidny tehotenstvi…
nespim už víc jak měsíc a je to na palici…k tomu se starat o ty malý divochy ![]()
no hlavně Tobě klidný těhotenství…já už tak trochu vím, do čeho jdu a musím říct, že podruhý se to prožívá trochu líp ![]()
Těhotenství je samo o sobě ,,psycho,, a těhotenství s dvojčaty dvojnásobné. Já jsem si je snad přivolala. Když jsem zjistila, že jsem těhotná tak mi bylo děsně špatně, většinu dne jsem koukala v televizi na Zone reality na pořad o nedonošených dětech a komplikacích. Většinou se tam rodily samá dvojčata. Jenom jsem si v duchu říkala co bych dělala, kdybych čekala dvojčata, že to musí být hrozný je mít takhle nemocný…No a týden na to jsem šla na UTZ a byly tam dvě…
![]()
neskutečně jsem nervila, co budeme dělat a co by kdyby. Říkala jsem si, že tudy cesta nevede.
Potom jsem si koupila knihu Tajemství štěstí a začala jsem se podle ní řídit. Každý den jsem si před spaním říkala, že se mi mimina narodí 30. července a budou mít tři kila a že všechno dobře dopadne.
Sekla jsem se o den…Holky se narodily 29.7. a jedna měla 3090g a druhá 2960g. Takže na té knize něco bylo…
![]()
Přeji ti stejně pohodové těhu a zdravé dětičky…
![]()
jsem poprve tehotna a taky z toho celkem silim, takze anonymni, nejsi v tom sama
![]()
kdyz jsem byla u gyn. v 6tt na potvrzeni tehotenstvi, tak jsem se mu tam slozila
…vyrukoval na me s rizikovou poradnou ohledne mutaci a srazlivosti krve, heparinovy injekce do bricha atd…
kdyz jsem sla na screening, malem jsem tam nedosla, jak se mi cestou sviralo srdce…
kdyz chvilku necitim kopance, cervicek v hlave zacne vrtat
![]()
radu asi zadnou pro tebe nemam, jen te chci podporit, nejsi v tom sama, ja jsem se tedy o pozitivni mysleni od zacatku tehu snazila a rikala jsem si, ze musim svemu telu a hlavne miminku duverovat
drz se a preju tvym drobeckum pohodicku v brisku
![]()
ahojky holky děkuji za příspěvky a za uklidnění. včera sem usínala konečně pokojná… zato dnes ráno se vzbudím, klepu se jako ratlík a ani nevim proč…
já vážně nejsem normální…
peggy.sl: děkuji za tip na knížku podívám se po ní…
jinak sem ráda že v tom nejsem sama… děkuji vám moc… ![]()
holky, dekuji Vám za odpovědi. Porad si rikam, ze jak to ma byt, tak to bude, ale ja uz proste bez nich byt nechci… sem v zivote sem zvykla mit veci pod kontrolou a tohle proste nejde…
snazim se bobky hladit, povidat si s nima, ale nervy pracuji… treba to po tom screeningu bude lepsi:-)