Jak se nezbláznit?

1984
6.2.09 11:34

Jak se nezblaznit.

Jsem teď v 7tt a v červnu jsme prodělali zamlklé těhotenství,na které se přišlo brzo kvůli rizikovýmu těhotenství.Teď jsem těhotná znovu,jsem v 7tt a v 6tt bilo srdičko a vše o.k.Zapoměla jsem kouknout na papiry z minulyho těhu a teď jsem zjistila,že zamlklo v 7tt.Na kontrolu mam jit až za měsíc a nervy jako hrom.Taky mi pořád není špatně,teda bolí mě žaludek a při pohledu na nějaky jidlo je mi špatně atd.,ale nezvracim.Před tim jsem začala zvracet a potom se to uklidnilo a bylo zle.Vim,že mám myslet pozitivně atd.jenže ono se to řekne,když má člověk už špatnou zkušenost.Marně hledám na co se vlastně ptám,zamlký těhotenství nejde jinak poznat než na utz nebo začnu krvácet.Tak se moc omlouvam,snad že si člověk napsáním ulevi.
 Not

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
421
6.2.09 11:57

Ahoj, každá maminka si o své děťátko dělá starosti, ať už je v bříšku, nebo na světě. Celé těhotenství jsem měla rizikové, takže strachu jsem si užila dost. Ale člověk to musí držet v mezích, nesmíš se tomu strachu moc poddávat, to pak člověk začne pěkně panikařit. Co pomáhalo mně:
1. Vědomí, že strach mi v ničem nepomůže. Pokud se má děťátko udržet udrží se, pokud ne, tak tomu stejně svým strachem nezabráním.
2. Nečti příběhy se špatným koncem a pokud máš problém, konzultuj s doktorem, nehledej nic na netu, nepátrej po dalších informacích. Co mě nejvíc dokázalo vystresovat byly informace, které jsem při hledání příčiny nějakého problému, našla na netu.
3. Obklopit se pozitivními lidmi, číst pozitivní knihy. Jsem věřící, takže jsem se za svého kloučka i hodně modlila.

Sílu překonat, nebo spíš udržet v rozumných mezích strach, musíš najít v sobě. Přeju Ti ať se Ti to podaří co nejlépe a ať těhotenství proběhne bez větších potíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
6.2.09 13:43

Not - ale přelezeš 7 týden a určitě to bude s nervy lepší. Ale klidně si pro klid duše zavolej svému gyndaři, ať ti udělá UTZ. A budeš vědět, že fazolka je v pořádku a ty budeš taky v klidu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
7.2.09 15:21

Not - zdravímj zářící maminku… Hele mi už to s holkama na září řešili a myslím že v tomto případě, kdy se můžeš zbláznit starostí jestli je všechno v pořádku nebo ne, je prostě nejlepší naklusat k doktorovi na akutku a buď:
1. v tvém případě mu to vysvětlit tak jak to je, že si prostě přišla o mimi v 7tt a jestli by ti pro klid duše neudělal kontrolní UTZ (ale to záleží na mudr a já si tím svým teda v tomto moc jistá nejsem spíš by neudělal…) a nebo…
2. Vymyslet si malou neškodnou lež, která nikomu neublíží ale tobě pomůže typu: Včera večer jsem malinko zašpinila..... A nebo: tak strašně moooc mě bolí břicho že se to vážně nedá vydržet… A nebo: Už v sobě vážně neudržím žádné jídlo pořád zvracím…

ADD2. Myslím že žádný doktor ti nemůže neposkytnout akutní pomoc a udělat ti kontrolní UTZ na pojišťovnu
ADD1. je možné, že si UTZ zaplatíš

A kdyby si ještě něco potřebovala vědět, tak se určitě ptej a zástup teď už tak 18-19 „zářících“ maminek se tě rád ujme
 https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
7.2.09 16:30

jsem v podobné situaci

Ahoj,

já jsem v podobné situaci. Před 14ti dny jsem byla na 1. utz, ale doktorka tam ještě vůbec nic neviděla, ani černou fazolku, prostě vůbec nic, tak mi řekla, že je to možná mimoděložní těhotenství. Také mi mohla říct, že jsem teprve na úplném počátku těhotenství, tak možná proto tam není nic vidět, ale to jsem se musela pak dočíst až na netu. Naštěstí nemám vůbec žádné bolesti ani špinění a už v pondělí jdu na utz, kde se dovím pravdu. Bylo to krušných 14 dní, ale daly se zvládnout, jestliže člověk myslí pozitivně a nemyslí na to celé dny. Takže hlavu vzhůru a uvidíš, že vše dopadne dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
7.2.09 19:31

Ahoj holky,

já přišla o 3 miminka, jendo v 8.tt a dvojčátka v 16.tt. Úplně chápu vaše strachy při dalším těhotenství (nebo riziku mimoděložního). Kdo o mimi nepřišel, těžko se vcítí …
Nothning - ten strach budeš mít docela dlouho, do toho 12.tt nejvíc. Já jsem v 29.tt a už je to lepší, ale když dýl necítím pohyby, taky plaším. Být tebou, udělám to, co říkaly už jiné mamky: zajdi k doktorovi. Pokud je jen trochu fajn, pochopí tvůj strach. V nejhorším si ten UTZ zaplať (u nás za to chce doktor asi 100,– - ale nikdy to nechtěl). Řekni mu o svých obavách a třeba tě i na příště vezme po 2 týdnech. Netrap se ale tím, že zvracíš/nezvracíš, toto je při každém těhu jiné.
Každopádně držím palečky, aby teď vše bylo v pořádku a miminko se mohlo narodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.2.09 06:49

Ahoj not. Myslim, ze muzu rict, jak se citis. Ja jsem 4 mesice po zamlklem tehotenstvi, prislo se na to po 13tt, ale mimi v te dobe uz bylo asi dva tydny mrtve. Planujeme dalsi pokusy, ale mam porad veliky strach, ze by se to mohlo opakovat. Nejspis se budu bat kazde navstevy WC, ze zase zaspinim. Pokusy mame naplanovane na leto, nechala jsem se ockovat proti zloutence, tak pak chci jeste par mesicu pockat. Drzim moc palce, at svuj strach zvladnes a hlavne at je mimi v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
8.2.09 15:11

ahoj nothi:
Hlavně se nestresuj a věř! Věř,že to miminečko zvládne.Že je to velký bojovník! A ono dokáže to.
Já to měla podobné.Poprvé jsem nejdřív špinila,pak krvácela,pak ze mě několikrát i vypadl hematom-vždy jsem hned běžela na gyndu,měla jsem hrozný strach,že to bylo mimi.Pak nás po krevních testech na vývojové vady strašili,že na 90% bude mít rozštěp páteře a že jistěji budou něco vědět až po amniocentéze.Když jsem tam došla,pan doktor mi jen soustrastně řekl,že mimi je asi 2týdny mrtvé.Bylo to moc těžké.Však víš…
Pak přišlo druhé těhotenství.Zakázala jsem si jakékoli „špatné“ myšlenky,prostě jsem si ani nepřipustila,že by to nevyšlo. A…
Za pár dní naše Magdalénka oslaví 8 měsíců! Každý den za ni děkuji…
Věř,mysli pozitivně a šetři se.Já prakticky proležela celé těhotenství a teď už jen smutně vzpomínám,jak bych si lehla a ani nehla.
Držte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
8.2.09 16:35

Ahojky, mam take panickou hruzu, abych o mimi neprisla, zacinam 6 tyden a kvuli sluzebni ceste se dostanu k doktorce az v utery. Testik si delam temer kazdy den, abych se presvedcila, ze tam svistik porad je. Krome stale pozitivniho testiku me take uklidni, kdyz neklesa bazalni teplota. Tak to zkus taky. A uvidis, ze ti ten mesic utece jako voda. Drzim palecky!!! :lol:

""http://newtickers.bump-and-beyond.com/27/2715/271527.png:http://newtickers.bump-and-beyond.com/…5/271527.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.2.09 23:27

Ahoj Nothingn,viem pochopiť,čo prežívaš.Ja mám 3 deti,potom som jedno potratila v 7tt a teraz čakáme ďalšie-som v 13tt. :D Prvé 3 tehu som bola úplne v pohode,lebo som ani netušila,čo sa všeličo v tehu môže stať..No teraz som od začiatku mala veľký strach-každú chvíľu som pozerala na nohavičky,len aby tam nebola ani kvapka krvi,keď ma bolelo trochu brucho /a neskôr som prišla na to,že to rastie maternica/chytila som skoro až paniku,pár krát som sa v noci zobudila a triasla od strachu..A vždy,keď idem na sono alebo do poradne som poriadne nervózna.Asi po tom 10tt som bola už pokojnešia,ale stále sa neviem nejako úplne uvoľniť.No musím sa snažiť byť v pohode,lebo mi v poradni namerali dosť vysoký tlak.Nothi,nemysli na to najhoršie,ja viem,dobre sa to píše,ale musíš veriť,že bábatko je v poriadku a dobre sa vyvíja a stále veriť,že všetko dobre dopadne,a tak deň za dňom ti prejde,a zachvíľu zistíš,že to najrizikovejšie obdobie máš za sebou.A ako tu už bolo spomínané,mysli pozitívne a určite nečítaj smutné príbehy.Drž sa.

• Citovat
  • Upravit
1984
22.2.09 17:08

Ahojky.
Vsem Vám moc děkuji za podporu.Tak uz jsem v 9tt a zatim dobry.Jeste vydrzet tyden a uvidime,jak jsme na tom.
 Not

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
23.2.09 08:41

Hanka B
ma pravdu…Ja jsem tento strach na zacatku a ni behem tehu nezazila a je to tim,ze sem nic podobneho nezazila!Diky bohu!
Kdo nezazil,nepochopi…
Ale chapu,ze mas strach a obavy,ale musis verit a vubec si nepripoustet,ze by mohlo byt neco spatne!
Ja jsem za cele tehu nezapochybovala,ze by jsem nemela miminko donosit a to jsem na rizikovem tehu,mam malo plod.vody atd atd…
Proste si nepripoustim nic spatneho!A myslim jen a jen pozitivne!
Uvidis,vse bude dobre a v poradku!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.8.11 19:52

Holčiny, obracím se pro radu… ano jak se nnezbláznit:-)) po nedopadnutem tehotenstvi se nam konecne po IVF zadarilo a cekame dvojcatka. jsem ted ve 12. tydnu… dobu do 8 do zacatku 11 jsem stravila v nemocnici. Nemam skoro zadne priznaky tehotenstvi, krom vylezajiciho briska ( nezvracim, jim normalne atd.)
Jenze mam o bobky porad strach.. porad se bojim, ze se jim neco stane a to jsem doma, protoze mam narizeny klid na luzku.
Sem desny straspytel a pozitivni mysleni neni moje silna stranky…
poradte prosim, jak se z toho nezblaznit((
za kazdou radu diky…

• Citovat
  • Upravit
1219
21.8.11 20:00
Anonymní píše:
Holčiny, obracím se pro radu… ano jak se nnezbláznit:-)) po nedopadnutem tehotenstvi se nam konecne po IVF zadarilo a cekame dvojcatka. jsem ted ve 12. tydnu… dobu do 8 do zacatku 11 jsem stravila v nemocnici. Nemam skoro zadne priznaky tehotenstvi, krom vylezajiciho briska ( nezvracim, jim normalne atd.)
Jenze mam o bobky porad strach.. porad se bojim, ze se jim neco stane a to jsem doma, protoze mam narizeny klid na luzku.
Sem desny straspytel a pozitivni mysleni neni moje silna stranky…
poradte prosim, jak se z toho nezblaznit((
za kazdou radu diky…

Nařízený klid máš určitě kvůli předchozímu těhotenství. Neboj, všechno bude v pořádku. Já jsemv těhotenství nezvraela ani jednou, nebylo mi vůbec zle, právě naopak. Cítila jsem se líp, než normálně. Chápu, že máš obavy, ale zkus na to nemyslet a těš se na miminka. Za chvíli si budeš užívat mateřství, neboj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
21.8.11 20:05

ahoj,

po pětiletým snažení a 4IUI a 2IVF se nám zadařilo a já čekala jednovaječný dvojčata…když jsem si přečetla, co všechno se může stát v těhotenství, co vše v těhotenství u dvojčat a co vše v těhotenství u jednovaječných dvojčat…byla jsem vystrašená až na půdu a volala sestřičce od mého doktora s každým píchnutím a když jsem tam šla na kontrolu, tak jsem měla seznam otázek a ona mi vždy trpělivě odpovíídala a chápavě říkala, že i kdyby sebevíc chtěla…nepřesvědčí mě, abych se nebála…že od doby, co se spojí vajíčko se spermií je to jeden velkej adrenalin…už nikdy v životě se o svý děti nepřestanu bát. a pak mi taky řekla takovou památnou větu…když jsem se zas ptala, jak se pozná infarkt placenty a podobný lahůdky…říkala :„neřešte nikdy problém dopředu, dokud není!!! radujte se z toho, že jste těhotná a problém řešte, až nastane!!“ a i přesto, že jsem prcek (154cm a47kg) donosila jsem holky v pořádku až do konce a dneska mi tu lítaj 10ti měsíční raubířky a já mám o ně pořád strach…ale pořád mám v hlavě tu větu o tom…kdy řešit problém!! :andel: tak se drž, pohlaď ty dva bojovníky u sebe v bříšku a představuj si, jaký budou mít oči, po kom zdědí barvu vlasů a těš se na další UTZ, až je tam uvidíš …a za chvíli už je budeš svírat v náručí a budeš nervní z toho, že je bolí bříško a že mají ucpanej nos a teplotu po očkování.....a tak :kytka:

držím palce :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky