Ultrazvuk ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
40
6.2.09 10:22

Ultrazvuk ne?

Ahoj holky,sice jsem tady už něco psala,ale zas mě napadla jedna věc.Na ultrazvuku jsem byla před více než 14dny,tam mi doktor sdělil,že jsem v 5tt.V 7tt jsem si byla pouze pro průkazku,a na odběr.Teď za 14dnů jdu poprvé do poradny to už budu mít za sebou zhruba 9,5tt,a pak se chodí asi na vyšetření k dr,tak jsem to pochopila od sestřičky.Ale jak se dozví ten doktor bez UTZ že je vše v pořádku?Podle vyšetření se to dá poznat?Ale to,že třeba bije popř.nebije(v tom horším případě)srdíčko to přeci nepozná.Můj Dr má totiž UTZ v jiné místnosti přes chodbu,takže ho nedělá hned při vyšetření.Jsem poprvé těhotná a napadají mě možná samé blbosti…ale pro klid duše…napište.Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5021
6.2.09 10:38

Počet UTZ v těhotenství je hodně individuální, podle toho, jestli jsou potíže, a taky dost záleží na doktorovi.Obecně se dělá UTZ poprvé, aby bylo jisté, že se nejedná o mimodělžní těhotenství, pak kvůli srdíčku a pak okolo 12tt.Takže já bych si tipla, že možná UTz nebude, ale zkus se doktora zeptat, já se tam takhle vnutila v 8tt, abych viděla srdíčko. :wink: A neboj se ničeho, čti jenom příběhy se šťastným koncem a užívej si těhotenství, strašně rychle to uteče. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
6.2.09 11:13

Ahoj, standartně se dělají jen UTZ na začátku jak psala Judycum, pak v 20tt a 30tt. Tyto UTZ jsou hrazené pojišťovnou… .Ale záleží na Dr., někdo dělá UTZ pokaždé, někdo jen tady tyto, např. u mojí Dr. se za UTZ na vlastní žádost platí 300Kč.
Neboj, pokud jsi zdravá a cítíš se dobře, opravdu není potřeba dělat UTZ pokaždé :wink: Kdyby bylo něco v nepořádku, tak to Dr. pozná, srdíčko se dá poslouchat i bez UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
6.2.09 11:32

Ahoj,

spousta doktorů dělá utz při každé poradně a nevybírají za to peníze navíc. V dnešní době si člověk může doktora vybrat. Někomu tři utz v těhu stačí mi rozhodně ne. Takže jsem viděla svoje děti na každé poradně a bylo to super :) Pokaždé jsem se na utz těšila. Záleží na tobě jak ti to vyhovuje a stačí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21526
6.2.09 12:33

tak já v těhu měla první UTZ až ve 12tt. předtím Dr. poslouchala srdíčko takovou sondou, kterou přiložila k břichu. pak jsem už teda měla UTZ každý měsíc. ale bylo to kvůli těhu cukrovce. mě to teda nevadilo, ale Klárku občas UTZ štval a kopala do něj :-) jo a taky narazíž na názory, že je to pro dítě škodlivé ;-) takže uvidíš, spíš se domluv s doktorem. v každé ordinaci je jiný přístup. přeju pohodové těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
6.2.09 13:06

ahoj standard je prý 12,20 a 30 tt

ale upřímně řečeno si to nedokážu představit - náš dr. měl utz v ordinaci a dělal ho

v 4až 5 tt - potvrzení těhu
7 tt - potvrzení srdeční akce ( u druhého mimi nebylo strašně dlouoho vidět - skoro až do 8tt - takže jsem byla na UTZ 3× ob den:o)
12 tt - nejlíp se zjištuje velikost, TP , Já si ještě zašla na biochem. screening - nejdřívější možnost odhalit případný vývojové vady - dělá se UTZ a krevní testy - je to placené ne standard vyšetření - stálo mě to 1200,–-
20 tt - tzv „velký UTZ“ zjištují se vyvinuté orgány atd
25tt - jen tak
no a pak v 30 tt no a dál jich bylo ještě docela dost páč jsem začínala mít nějaké problémy

Dr. byl vstřícný a kyž jsem ho o utz požádala nikdy neodmít a nic jsem neplatila:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
6.2.09 14:00

Ahoj já jsem byla v prvním těhotenství na UTZ ve 12tt, 20tt a pak v tom 30tt, poslední UTZ mě dělali až v porodnici, Mudr. v ordinaci utz neměla, takže jsem chodila jen na ty hrazený. Srdíčko poslouchala každou poradnu tou sondou přes břicho.
Mě to stačilo, neměla jsem důvod měnit Mudr.
Teď už UTZ má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
6.2.09 14:21

Zatím máme za sebou jeden (9tt) na zjištění srdíčka a příští týden nás čeká další (17tt) zároveň s genetikou. Tak nevím - asi jsem zase nějak mimo… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí