37týden - mimi přestává růst... :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8647
5.2.09 09:48

37týden - mimi přestává růst... :-(

Chtěla bych se zeptat na váhové přírůstky na konci těho. Já měla vždy na ultrazvuku ukázkovou váhu,termínově odpovídalo,ale od zruba 30týdne se to začalo utlumovat.
Z termínu 4.3. se mi v 30týdnu posunul na 9.3., v 35týdnu na 11.3. a dnes na začátku 37týdne na 20.3. Váhy mám uvedené v metříku. To nepřibírání mě začíná děsit,ale pupečníkové průtoky mám v pořádku a o hypotrofii ještě nechtěla doktorka mluvit,že to je spíš dáno geneticky a tím,že holčičky jsou drobnější…
Ke všemu mi hrozí předčasný porod,včera mi naměřili kontrakce po 3-5minutách a mimi mám polohou KP…
No,prostě samá jobovka :roll:

Měl jste někdo podobné problémy??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Nikynka86
5.2.09 09:57

Ahojky Befi :-)
No,uplne chapu Tve obavy a vim jake to je…Mame neco podobneho,akorat ze u nas se to pricita tomu,ze mimi ma malo plodove vody…
TP jsem meli na 29.3. potom kolem 20tt na 4.4. kolem 25tt na 6.4. a ve 30tt na 8.4. takze se hrozim pristi navstevy u DR. jestli budeme zase pozadu :oops:
Ty jsi uz ve 36tt tak byt Tebou nedelam si obavy,mala uz je dost vyvinuta a vsechno bude dobre,kdyby se narodila!
My jsme ve 32tt tak mam strach vetsi,predcasny porod nam hrozi taky,teda spis vyvolany predcasne,kdyz bude maly zase min rust :(hlavicku mame dole uz od 20tt
Jinak prutoky pupecnikem,atd mame ukazkove,tkaze tezko rict,kde je chyba! :(
Tak pevne nervy!A at je vsechno Ok

• Citovat
  • Upravit
1837
5.2.09 10:11

Ahoj Befano,
já jsem měla první holčičku taky KP a její váhový odhad byl o 600g jiný než realita. Pak jsem se na to ptala svého gyndr. a říkal, že u KP se miminka špatně měří a často jsou odhady úplně mimo - hlavně ke konci, kdy už je tam mimčo natěsno.
Pokud jsou průtoky OK, tak se ničeho neboj! Možná bude holčička jen menší, ale to přece nevadí.
Držím palce, R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
5.2.09 10:14

Holky já si myslím, že posuny o dny vůbec nic neznamenají a ani utz není přesný, mně tvrdili těsně před porodem, že dítě bude vážit cca 3,5kg a mělo 4 kila. Měření a hlavně vážení přes utz je hrubý propočet. Pokud se dr. zdá vše v pořádku, tak bych věřila. Třeba bude mít kratší tělo, ale dlouhé nohy! :lol:
Kamarádka měla holčičku narozenou v termínu a vážila 2,40, zřejmě placenta nedovyživovala naprosto dokonale a přitom vše před porodem vypadalo v pohodě. Prošla všemi různými testy a byla v pořádku, teď jsou jí 3 roky a je to zdravá a živá holčička.
Nemyslím si, že porod v 36tt je průšvih, když by to přišlo, tak si řekni, že máš aspoň takhle možnost si jí vykrmit in-natura :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
5.2.09 10:30

HOlky, termíny se určují hlavně v tom 12tt na UTZ, pak už se velikosti miminek hodně liší a zkreslují to.

Mě 2 dny před porodem honili po celé porodnici, protože se jim malá zdála malá - 2,7 kg, za dva dny se narodila s váhou 3500g, takže celkem velkej rozdíl. A podle UTZ mě termíny posouvali pořád dál - Nikis se jim na UTZ jevila malá, první termín jsem měla 17. října, poslední 25. a malá se narodila 13.

Befano, a navíc ty když vydržíš ještě týden, tak se malá narodí v 38tt a to už je podle doktorů v termínu :wink: Tak držím pěsti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
5.2.09 11:36

ahoj

přesně jak bylo psáno - termín porodu se určuje podle UTZ ve 12 tt - plus možné poupravení dle utz ve 20 tt - pak už jsou váhové a velkostní přírůstky tak rozdílné že se TP upravovat nemá - prostě se začínají projevovat genetické vlastnosti - nikdo nemůže očekávat že dítě drobných rodičů bude stejně velké jak dítě rodičů blížících se ke dvěma metrům.

Pokud ti dělali průtoky - a jsou vpořádku a nenašli problém ani na placentě, tak bude asi vše v naprostém pořádku - ale pokud máš obavy objednej se na vyšetření k jinému dr - nebo se třeba přihlas už do porodnice a choď na kontroly tam .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
5.2.09 12:37

Holky,děkuju za podporu.já vím,že ty měření nejsou už moc přesný a nějaký posunutý TP taky neřeším. ale když mi udělají měření po 10 dnech a váha je v podstatě stejná,tak mě to prostě vylekalo :roll: Ale konzultovali to můj doktor a ultrazvukařka a řekli mi,že to bude ok,jen prostě bude droboučká…tak jim teda budu věřit :)
jinak já i partner jsme celkem vysocí a nikdo v rodině žádnej prcek není..tak nevím,po kom ta holka je :)

Jo,a dle ultrazvuku v 12týdnu bych měla termín už 27.2.,takže fakt celkem posuny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.2.09 12:50

Befano, moje první dcerka se narodila v 37.tt, porodní váha 2,025kg, 46 cm. U mě ale diagnostikovali špatné průtoky pupečníkem, šla jsem na indukci před termínem… 36.-37.tt je na porod v pohodě, nedělej si starosti (já si je tehdy ale taky dělala :wink: ). Dcerka byla malá, ale naprosto v pořádku. Chápu, že tě to straší, ale jestli je jinak všechno v pohodě, průtoky v pořádku atp., bude vážně jen menší. To přece ničemu nevadí…
Ad: odhad váhy na UTZ - při obou dětech se mi doktoři trefili + - 150 g
 Hanka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.2.09 12:55

Malej byl taky konec pánevnía v den porodu ho měřili dva různí doktoři na dvou UTZ a sekli se o 500 - 700g, tvrdili, že můžu rodit klasicky, protože nebude mít víc než 2,8 kg. Nakonec měl nejvíc „rozumu“ malý, který se pro nepostupující porod nakonec narodil císařem a já jsem tomu moc ráda, protože kdoví jak by se přidusil, či něco podobného, protože já jsem drobná, on byl konec pánevní a měl 3,5 kg. A celý poslední trimestr se také řešilo, že málo přibývá, měřily se průtoky, měla jsem jíst hroznový cukr atd. Martina

• Citovat
  • Upravit
2073
5.2.09 13:25

Befano,
moc dobre ti rozumim. Me zacali kontrakce uz 32tt a tak jsem musela lezet v nemocnici ap orad me strasili predcasnym porodem. Tomik byl take KP ja sice porad verila, ze se otoci, ale neotocil. No a UTZ jsme mela to same - me se dokonce stalo, ze na UTZ delanem asi po 10ti dnech mel dokonce mensi vahu tkaze me take vystrasili. No ale pritoky byli v pohode.
Nakonec jsme rodila 10 dni pred terninem (tedy vlastne v terminu) Tomik mel 3,25 (coz neni tak spatne :-) Rodila jsme sice KP, ale byla to rychlovka v 7.00 mi praskla plodova voda a v 9.40 se narodil :-)

Takze drzim palce a verim, ze vse bude v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1999
5.2.09 13:48

Take me strasili, ze je mimi hodne maly, prutok pupecnikem ok, pak mi vyvolavali porod kvuli prenaseni a maly mel 3,5 kg. Tenkrat mi rekli nelehat na levy bok a dali mangesium plus B6, myslim, ze to na to nemelo zadny vliv. Snaz se byt co nejvic v klidu, v tomhle je ultrazvuk spis na skodu (zbytecny stres).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.2.09 14:02

Nepročetla jsem celé a nevím, jak názory ostatních, ale…

Moje gynekoložka mě předala do rizikové poradny cca ve 37. týdnu z důvodu, že plod nepřibírá a chtěla mít „sichr“, že budu pod odborným dozorem. Hrozilo, že dítě nebude mít ani 3 kg. Porodní váha byla skoro 3,70! , shodou okolností byla u porodu dr., která mě převzala v rizikovce a pravila: To se nám paní doktorka trochu sekla, co? :)

• Citovat
  • Upravit
8647
5.2.09 14:56

Mě dělala ultrazvuk paní doktorka Nouzová ( http://www.porodnice.cz/prehled-poraden )
musím říct,hrozně příjemná ženská,snažila se mě uklidnit,že to není nijak špatný a že ty přístroje už v tomhle stadiu těhotenství fakt nejsou přesný.
Tak jsem teda zvědavá… už jsem si i prospala z dopolední depky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5601
5.2.09 18:18

Tak já tě asi uklidním - malá měla při narození 2,76kg a 47 cm - narodila se asi týden před termínem. Celou dobu vycházelo, že bude drobná, ale nikdo to neřešil :D Takže neboj, bude to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
5.2.09 18:26

Taky bych si nedelala hlavu,tyhle pristroje fakt nejsou az tak presny.Me v 37 na UTZ vykladali jak je to dost velky mimco(ale ja vedela svoje a nakoupila oblecky pro nedonosenatka :D ) a mala byla o tyden-14dnu driv a mela 2650g a 48cm.Proste drobinek,ale dohnala to hrozne rychle,az nam DR chtela zase ubirat kojeni :roll: ..A dneska je burtik a nic ji nechybi.(male mimco se rodi lepe :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí