Jak se prodává auto do autobazaru?

3040
14.4.11 11:10

Jak se prodává auto do autobazaru?

Ahoj holky, rozhodla jsem se, že své auto prodám. Jenomže absolutně nevím, jak to probíhá. Chtěla bych ho prodat do autobazaru, protože s tím nechci mít moc běhání a tam prý zařídí všechno oni.
Jak teda na to? To tam mám přijet s veškerýma papírama? A domů už půjdu po svých nebo to nějakou dobu trvá?
Mám chevrolet spark, 2 roky starý, najeto cca 5tis km. Jsem první majitel.

Dík za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1249
14.4.11 11:22

nebude lepší ho prodat přez net?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
14.4.11 11:22

tady máš pár tipů :palec:

http://www.ct24.cz/…i-dat-pozor/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
14.4.11 11:27
terdule píše:

Já setoho bojím. Abych nakonec neskončila bez auta a i bez peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
14.4.11 11:30
lemaz píše:
terdule píše:
Já setoho bojím. Abych nakonec neskončila bez auta a i bez peněz.

já bych se asi víc bála bazaru,je to asi pěkný auto a v bazarech si frajeři,co tam makají,půjčují auta bez optání.přez net?auto máš doma,garážovaný,může se na něj přiject podívat a jak nebudeš mít peníze na účtu..já bych ho do bazaru určitě nedala,pekáč jo,ale to tvoje asi ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
14.4.11 11:31

ahoj, my sme toto riesili minuly tyzden :-D dali sme inzeraty aj na net a aby nam auto nezavadzalo vo dvore (nove uz je doma), tak sme ho dali do autobazaru. povedali sme si cenu, kolko zan chceme, odovzdali sme vsetky doklady, dostali potvrdenie a to je vsetko. domov siel muz uz peso. a teraz vlastne len cakame, ci sa preda. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
14.4.11 11:33

lemaz, můj muž pracuje v autobazaru…

Vyber si bazar, kam chceš auto dát…nejdřív si tam zavolej, řekni prodejci, jaké auto máš, kolik si za něj představuješ peněz atd.
On Ti rovnou řekne zda je tvoje představa reálná či nikoliv.
Když se domluvíte, tak tam s autem přijedeš, vezmeš veškeré papíry a jsou dvě možnosti. Buď to zkusíte prodat komisně, tzn. auto tam necháš, nasadíte cenu a počkáte až si ho někdo koupí. Z bazaru ti pak zavolají a vyrovnáte se finančně.
Druhá možnost je, že auto od tebe bazar rovnou odkoupí, ale to moc často nedělají, třeba jen když dáš to své staré jakože do protiúčtu a vybereš si tam u nich nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
14.4.11 11:34

Já jsem si myslela, že to chodí tak, že auto prodáte bazaru a ať už on se pak stará. Takže asi nee.
U AAA jsem četla, že to vykoupí na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
14.4.11 11:35

Lemaz u takhle nového auta je lepší ho prodat normálně ne přes bazar.
Já když jsem prodávala auto, tak si pro něj přijeli. Dali mi peníze na ruku, podepsali jsme smlouvy a bylo. Ještě jsem jim dávala plnou moc na to, aby ho mohli odhlásit. Měl bych mít ještě někde kupní smlouvu, tak bych ti ji mohla poslat.
Dej inzerát třeba na avizo. Já jsem teda prodávala hrozný střep auto, ale do týdne se prodalo a když jsem prodávala bourané, tak to samé :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
14.4.11 11:35
lemaz píše:
Já jsem si myslela, že to chodí tak, že auto prodáte bazaru a ať už on se pak stará. Takže asi nee.
U AAA jsem četla, že to vykoupí na místě.

to je protiúčtem ne? Nikde ho od tebe nevykoupí, většinou práve ten protiúčet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
14.4.11 11:36
LUCI píše:
lemaz, můj muž pracuje v autobazaru…Vyber si bazar, kam chceš auto dát…nejdřív si tam zavolej, řekni prodejci, jaké auto máš, kolik si za něj představuješ peněz atd.
On Ti rovnou řekne zda je tvoje představa reálná či nikoliv.
Když se domluvíte, tak tam s autem přijedeš, vezmeš veškeré papíry a jsou dvě možnosti. Buď to zkusíte prodat komisně, tzn. auto tam necháš, nasadíte cenu a počkáte až si ho někdo koupí. Z bazaru ti pak zavolají a vyrovnáte se finančně.
Druhá možnost je, že auto od tebe bazar rovnou odkoupí, ale to moc často nedělají, třeba jen když dáš to své staré jakože do protiúčtu a vybereš si tam u nich nové.

Dík za odpověď. No, mě jde právě o to, že když bude auto stát v bazaru a čakat na zájemce, tak já stejně musím zaplatit pojištění a v červenci garančku (což je u tohohle malého hajzlíka šílená částka - je to jeden z důvodů, proč se ho chci zbavit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
14.4.11 11:36
lemaz píše:

AAA-lichváří!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
14.4.11 11:37
lemaz píše:

Ono záleží na podmínkách bazaru.
Někde přijedeš, odvezou ti auto, zkontrolují ho, nabídnou ti směšnou částku, dají ti ji na ruku a jedeš. Někde to můžou dělat tak, že ti peníze dají až ho prodají a nebo se teď hodně dává na protiúčet, ale ty asi nové auto nechceš, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
14.4.11 11:38
M-a-j-a píše:
Lemaz u takhle nového auta je lepší ho prodat normálně ne přes bazar.
Já když jsem prodávala auto, tak si pro něj přijeli. Dali mi peníze na ruku, podepsali jsme smlouvy a bylo. Ještě jsem jim dávala plnou moc na to, aby ho mohli odhlásit. Měl bych mít ještě někde kupní smlouvu, tak bych ti ji mohla poslat.
Dej inzerát třeba na avizo. Já jsem teda prodávala hrozný střep auto, ale do týdne se prodalo a když jsem prodávala bourané, tak to samé :-)

Zkusím ho nafotit a dát ho tam. Mohla bys mi prosím poslat na kouknutí tu smlouvu? ať vím, na co si dát pozor. Napíšu ti do sz email.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
14.4.11 11:39
M-a-j-a píše:
lemaz píše:
Ono záleží na podmínkách bazaru.
Někde přijedeš, odvezou ti auto, zkontrolují ho, nabídnou ti směšnou částku, dají ti ji na ruku a jedeš. Někde to můžou dělat tak, že ti peníze dají až ho prodají a nebo se teď hodně dává na protiúčet, ale ty asi nové auto nechceš, že?

Momentálně nee. Máme políčeno na Kiu, ale to až Mirkova fabie doslouží, což ještě bude za dlouho - má 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová