Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
S přítelem a jeho přáteli mám jet v dubnu do Val Ski Resort v Coloradu. Prý je to jedno z nejlepších lyžařských středisek.
Jenomže problém je v tom, že jsem za celý život lyžovala jedině někde na základní škole v týdenním lyžařském kurzu - zkrátka neumím lyžovat.
Přítel mi navrhuje, že se mám na týden zapsat do nějaké lyžařské školy ve Špindlerově Mlýně, prý je tam i lyžařská škola.
Myslíte, že je reálné se naučit za týden nějak lyžovat?
Zalezi predevsim na tvem talentu a pohybovych zdatnostech. Bruslit umis? Bruslarum jde obvykle zacatek lyzovani snaz. Po týdenním intenzivnim kurzu nejpis jednodušší sjezdovku sjedes, ale necekala bych zazraky..
No, možná sjedes po týdnu nějak kopec, ale žádný zázraky bych necekala.
Ano..pokud si lyžovala na základce a šlo ti to..tak to je jak jízda na kole..to si osvěžíš a za týden budeš jezdit dobře..Já se taky naučila lyžovat až na lyžáku a ten trval týden, a poslední den už jsem jezdila jak Viki Cabadaj:-))) takže určitě týden stačí, ještě když ti to budou předvádět a vysvětlovat profíci..
A já si zas nemyslím, že by při intenzivní týdenní výuce lyžovaní nebylo možné se naučit rozumně lyžovat. Profík z tebe nebude, ale jestli umíš aspoň bruslit, mohlo by to jít. I tak ale budeš muset vybírat mírné sjezdovky.
@JancaS84 píše:
No, možná sjedes po týdnu nějak kopec, ale žádný zázraky bych necekala.
Proc by mela po tydnu sjet kopec?
za dva dny neni co resit
Tak jasné..bude to tak max na modrou…
jestli je přítel dobrý lyžař, tak tě asi nechá stejně samotnou a bude jezdit po červené a černé
![]()
Lyžování není nic těžkého..to se naučíš do týdne s přehledem.
@Sasanka83 a to jedes s tim svym sedmdesatnikem? To je docela frajer ![]()
Naucis se to. Moje 5leta dcera se v Yellow Pointu ve Spindlu naucila za 2hodiny pluzit i zatacet, treti den sjizdela Svatak. Pokud chces tomu venovat tyden, tak to zmaknes.
Dodávám, že já jsem se pořádně naučila jezdit až při výuce svých dětí, kdy jsem sjela videa o výuce dětí. A pak jsem „ukazovala“ dceři, jak na to
. Můj bratr, který viděl mé začátky na zš, prohlásil, že takové poleno se lyžovat nikdy nenaučí. A když se pak přijel po čase podívat na moji dcerku, hádal se pod svahem s mým mužem, že tamty dva lyžaři fakt nemůžeme být my. Protože to není možný, prej takhle normálně se já rozhodně jezdit nikdy nenaučím
.
Průměrné dítě kolem 6 let zvládne po půl dni intenzivní výuky sjet jednoduchou sjezdovku.
Takže po týdnu výuky bych byla v klidu. Profík z tebe nebude, ale nějakou jistotu bys v sobě mít měla.
Teď byl s námi v Alpách klučina (plus mínus 30let). Stál na lyžích naposledy na lyžáku. Dolů jel 2km sjezdovku /červenou/ asi 3h. Druhý den lyžovat nešel a ten poslední den něco pojezdil, ale žádný zázrak. A to myslím, že vůle byla a ve škole mu to na kopečku šlo. Takže doporučuji nějaké větší středisko, kde nebudeš jezdit jen po modré sjezdovce. Vzít si první den určitě dvouhodinovku s instruktorem a potom jezdit sama. Uvidíš, jak ti to půjde.
@Sasanka83 místo školy by to chtělo soukromého trenéra, Špindl je otřesně předražený, ale na učení v pohodě, spíš ve všední den, o víkendu nacpáno. Za týden můžeš udělat slušný pokrok, vyježděnost ti bude samozřejmě chybět, ale někdy se začít musí, když do toho máš chuť… směle do toho ![]()