Jak se rychle naučit lyžovat?

105
11.2.20 09:13

Jak se rychle naučit lyžovat

S přítelem a jeho přáteli mám jet v dubnu do Val Ski Resort v Coloradu. Prý je to jedno z nejlepších lyžařských středisek.
Jenomže problém je v tom, že jsem za celý život lyžovala jedině někde na základní škole v týdenním lyžařském kurzu - zkrátka neumím lyžovat.
Přítel mi navrhuje, že se mám na týden zapsat do nějaké lyžařské školy ve Špindlerově Mlýně, prý je tam i lyžařská škola.
Myslíte, že je reálné se naučit za týden nějak lyžovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4140
11.2.20 09:17

Zalezi predevsim na tvem talentu a pohybovych zdatnostech. Bruslit umis? Bruslarum jde obvykle zacatek lyzovani snaz. Po týdenním intenzivnim kurzu nejpis jednodušší sjezdovku sjedes, ale necekala bych zazraky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35798
11.2.20 09:17

Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35908
11.2.20 09:19

No, možná sjedes po týdnu nějak kopec, ale žádný zázraky bych necekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.2.20 09:20

Ano..pokud si lyžovala na základce a šlo ti to..tak to je jak jízda na kole..to si osvěžíš a za týden budeš jezdit dobře..Já se taky naučila lyžovat až na lyžáku a ten trval týden, a poslední den už jsem jezdila jak Viki Cabadaj:-))) takže určitě týden stačí, ještě když ti to budou předvádět a vysvětlovat profíci..

• Citovat
  • Upravit
11620
11.2.20 09:21

A já si zas nemyslím, že by při intenzivní týdenní výuce lyžovaní nebylo možné se naučit rozumně lyžovat. Profík z tebe nebude, ale jestli umíš aspoň bruslit, mohlo by to jít. I tak ale budeš muset vybírat mírné sjezdovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
11.2.20 09:23
@JancaS84 píše:
No, možná sjedes po týdnu nějak kopec, ale žádný zázraky bych necekala.

Proc by mela po tydnu sjet kopec? 8o za dva dny neni co resit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.2.20 09:23

Tak jasné..bude to tak max na modrou…
jestli je přítel dobrý lyžař, tak tě asi nechá stejně samotnou a bude jezdit po červené a černé :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
11.2.20 09:24

Lyžování není nic těžkého..to se naučíš do týdne s přehledem.

• Citovat
  • Upravit
6654
11.2.20 09:25

@Sasanka83 a to jedes s tim svym sedmdesatnikem? To je docela frajer 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4153
11.2.20 09:25

Naucis se to. Moje 5leta dcera se v Yellow Pointu ve Spindlu naucila za 2hodiny pluzit i zatacet, treti den sjizdela Svatak. Pokud chces tomu venovat tyden, tak to zmaknes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
11.2.20 09:26

Dodávám, že já jsem se pořádně naučila jezdit až při výuce svých dětí, kdy jsem sjela videa o výuce dětí. A pak jsem „ukazovala“ dceři, jak na to :mrgreen:. Můj bratr, který viděl mé začátky na zš, prohlásil, že takové poleno se lyžovat nikdy nenaučí. A když se pak přijel po čase podívat na moji dcerku, hádal se pod svahem s mým mužem, že tamty dva lyžaři fakt nemůžeme být my. Protože to není možný, prej takhle normálně se já rozhodně jezdit nikdy nenaučím :lol: :lol: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
11.2.20 09:29

Průměrné dítě kolem 6 let zvládne po půl dni intenzivní výuky sjet jednoduchou sjezdovku. ;) Takže po týdnu výuky bych byla v klidu. Profík z tebe nebude, ale nějakou jistotu bys v sobě mít měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
11.2.20 09:30

Teď byl s námi v Alpách klučina (plus mínus 30let). Stál na lyžích naposledy na lyžáku. Dolů jel 2km sjezdovku /červenou/ asi 3h. Druhý den lyžovat nešel a ten poslední den něco pojezdil, ale žádný zázrak. A to myslím, že vůle byla a ve škole mu to na kopečku šlo. Takže doporučuji nějaké větší středisko, kde nebudeš jezdit jen po modré sjezdovce. Vzít si první den určitě dvouhodinovku s instruktorem a potom jezdit sama. Uvidíš, jak ti to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
11.2.20 09:30

@Sasanka83 místo školy by to chtělo soukromého trenéra, Špindl je otřesně předražený, ale na učení v pohodě, spíš ve všední den, o víkendu nacpáno. Za týden můžeš udělat slušný pokrok, vyježděnost ti bude samozřejmě chybět, ale někdy se začít musí, když do toho máš chuť… směle do toho :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová