Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, jsem na střední, ale už od základky mám stále stejný problém. Neumím se nějak rychle a efektivně naučit. Když třeba píšeme z dejaku, trvá mi třeba 4 hodiny než se naučím 15 stránek velikosti a5 a kamarádky to mají naučené třeba za 2 hodiny… Je fakt že se to asi i učím hodně dopodrobna a tak, ale chtěla bych to učeni nějak zrychlit. ![]()
Předem děkuji za odpovědi ![]()
@Angreštýnka Zkus se podivat, jestli se v okoli neporadaji kurzy trenovani pameti. Neco takoveho http://www.knihkrnov.cz/…ameti-xguwyh
Kdyby byl univerzální recept, tak by všichni měli vyznamenání a vysokou školu!-) kdyždý si musí najít svůj styl co mu vyhovuje a tak se učit.
Žádná univerzální rada bohužel není, taky by se mi hodila
. Když se učím sama, tak mi pomáhá jednou si to přečíst pořádně a pak si vždy přečíst jednu kapitolu a pro sebe si to nějak shrnout, zopakovat. Když jsem se na střední občas učila s kamarádkou, tak jsme si to vždy jednou přečetly a pak se jedna dívala do poznámek a ptala se druhé a doplňovala její odpovědi, pak jsme se prohodily.
@Angreštýnka Jestli to nebude i tím, že kamarádky se učí průběžně, ne až „když píšeme“, a dávají pozor při hodině. Mně se nejlépe učilo ve dvojici. Jednak se tím zabrání prokrastinaci (klasika - člověk si chce najít nějaké datum na internetu a jen tak mimochodem jde zkontrolovat maily, facebook…), druhak se mozek musí soustředit jiným způsobem než při pouhém čtení informací. Nech se třeba po každé půl hodině učení přezkoušet od někoho z rodiny. ![]()
Kolegyne ze skoly mi poradila a vic jixh tam je takovych, ze si udělá zkratky svoje slov a tak se uci.
Na me to bohuzel neplati, ja jak de.bil dokola prepisuji ty materialy at uz na pc nebo ručně. Snazim se jak mi poradila si ty vety, fraze co nejvic zjednodusit.
A hlavne ty zasadni veci musim mit barevne, takze moje materialy na uceni jsou barevne jak v cirkuse.
Kazdy proste musi najit svuj zpusob.
@Angreštýnka Dojdi za svý obvoďákem a ten ti poradí… Krátkodobě lze užívat přípravky na povzbuzení mozkové činnosti.