Jak se snažíte zabezpečit do budoucna?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.5.21 11:03

Jak se snažíte zabezpečit do budoucna?

Ahoj všem. Jak se snažíte zabezpečit sebe a děti do budoucna? My zatím koupili dvě pole na investici, že by z nich časem mohly být stavební parcely. Teď kupujeme stavební parcelu (tedy spíš parcelku). Ceny nemovitostí rostou raketově, tak věříme, že se naše investice zúročí. Ale je to asi sázka do loterie. Myslíte, že ceny nespadnou? Nebo je to jen bublina? Je tu někdo, kdo nemovitostem rozumí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8657
25.5.21 11:10

My opravujeme dům a původní byt si necháme na pronájem, do budoucna třeba pro jedno z dětí, kdo ví.. tchyně zdědila dávno pole, nechává si ho, že z něj bude stavebni pozemek. No prd, je to pořád pole, už strašnou spoustu let… A vzhledem k lokalitě to tak asi i zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
25.5.21 11:20
@Anonymní píše:
Ahoj všem. Jak se snažíte zabezpečit sebe a děti do budoucna? My zatím koupili dvě pole na investici, že by z nich časem mohly být stavební parcely. Teď kupujeme stavební parcelu (tedy spíš parcelku). Ceny nemovitostí rostou raketově, tak věříme, že se naše investice zúročí. Ale je to asi sázka do loterie. Myslíte, že ceny nespadnou? Nebo je to jen bublina? Je tu někdo, kdo nemovitostem rozumí?

Já myslím že plno lidí je rádo že je rádo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
25.5.21 11:33

Uvažuji o koupi nějakého investičního zlata.. 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1116
25.5.21 11:42

V současné době (je mi 28) se zabezpečuju tak, že makám na tom, abych měla co nejdříve splacenou hypotéku a měla na staří zabezpečené vlastní bydlení a nemusela řešit nájem. Až bude tohle zamnou, budu řešit jak dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
25.5.21 11:52

Nijak. Na investice ve stylu nakupování pozemků a jiných nemovitostí nejsou peníze. :nevim: Kdyby byly koupila bych asi nějaký byt, klidně víc. :palec: Ale nešla bych do bytů přes milion, tady u nás se zatím dají sehnat i pod. (Koukala jsem, jak ty ceny letí nahoru a popravdě se biju do hlavy, ze jsem dříve takhle nepřemýšlela a do koupě dalšího bytu nešla. :? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.21 12:00
@Hotaru píše:
Nijak. Na investice ve stylu nakupování pozemků a jiných nemovitostí nejsou peníze. :nevim: Kdyby byly koupila bych asi nějaký byt, klidně víc. :palec: Ale nešla bych do bytů přes milion, tady u nás se zatím dají sehnat i pod. (Koukala jsem, jak ty ceny letí nahoru a popravdě se biju do hlavy, ze jsem dříve takhle nepřemýšlela a do koupě dalšího bytu nešla. :? )

Kde se dají sehnat byty pod milión?

• Citovat
  • Upravit
72725
25.5.21 12:01

Teď úplně asi nemá smysl kupovat nemovitost.. Ceny jspu nesmyslně vysponovane.. Já koupila nemovitost kdysi, teď jsme prodávali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.21 12:04
@Hotaru píše:
Nijak. Na investice ve stylu nakupování pozemků a jiných nemovitostí nejsou peníze. :nevim: Kdyby byly koupila bych asi nějaký byt, klidně víc. :palec: Ale nešla bych do bytů přes milion, tady u nás se zatím dají sehnat i pod. (Koukala jsem, jak ty ceny letí nahoru a popravdě se biju do hlavy, ze jsem dříve takhle nepřemýšlela a do koupě dalšího bytu nešla. :? )

Jo, tomu rozumím. Také si za to nadávám. Náš byt se za 15 let vyšplhal na něco málo víc než 300% původní ceny. Kdybychom tehdy něco koupily, zhodnotili bychom to o dalších 200%.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.21 12:07

Chtěla bych investovat do akcií a podílových fondů. Jsem ve fázi sběru informací. Začnu ale pomalu s menší částkou. Nemovitost se chystám pořídit až po tomto šílenství, ono něco přijde dříve nebo později.

• Citovat
  • Upravit
36556
25.5.21 12:16
@Anonymní píše:

Taky nemovitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.5.21 12:18
@Midaku píše:
My opravujeme dům a původní byt si necháme na pronájem, do budoucna třeba pro jedno z dětí, kdo ví.. tchyně zdědila dávno pole, nechává si ho, že z něj bude stavebni pozemek. No prd, je to pořád pole, už strašnou spoustu let… A vzhledem k lokalitě to tak asi i zůstane.

I polím roste cena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.5.21 12:19
@martina.se píše:
Teď úplně asi nemá smysl kupovat nemovitost.. Ceny jspu nesmyslně vysponovane.. Já koupila nemovitost kdysi, teď jsme prodávali..

To se říká už roky a roky a roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
25.5.21 12:32
@Anonymní píše:
Kde se dají sehnat byty pod milión?

Most?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15777
25.5.21 12:32
@Anonymní píše:

Ani po volbách se politika státu a ČNB nezmění, takže k nějakému poklesu cen nemovitostí není důvod. Spíše naopak, dobře vydělávajícím lidem zbývá více peněz, úrokové sazby jsou nesmyslně nízké a na hypotékách není žádná regulace, takže drtivá většina těchto lidí řeší, co s penězi - a logicky jdou po nemovitostech.
Tohle může v blízké době ohrozit jen nějaká anomálie, např. Rusové se vyloženě účelově připravují na konflikt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat