Jak se snažíte zabezpečit do budoucna?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Kde se dají sehnat byty pod milión?
V Ústeckém kraji určitě.
Člověk ale musí hledat, nejen na realitkách a hlavně vědět kde jsou vyloučené lokality. Když teď koukám na net, vidím i pod. Akorát jsou před rekonstrukcí no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zaludova píše:
V současné době (je mi 28) se zabezpečuju tak, že makám na tom, abych měla co nejdříve splacenou hypotéku a měla na staří zabezpečené vlastní bydlení a nemusela řešit nájem. Až bude tohle zamnou, budu řešit jak dál…
To je dobrý postup. Vlastní bydlení na stáří je naprostý základ. Vidím to i ve vesnici, kde máme rodinnou chalupu, nebo tam, co máme chatu. Lidi, kteří celý život žili v Praze nebo jiném městě v nájmu, jsou nakonec v důchodu rádi za vlastní střechu nad hlavou a bědují, že si byt ve městě nepořídili…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl ano, z 10 tis na asi 35 tis… jako jo, i to je super, ale když to člověk má s vidinou toho, ze to prodá třeba za milion, tak je to lehce k vzteku. Ale třeba se to ještě nějak pohne, nikdo neví, jestli to město někdy neuvolni pro stavbu. Ale zatím to prost evypada, ze takový plán ještě hodně dlouho mebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hotaru i některá místa na severu Moravy, Slezska mají takové ceny. Mám tam příbuzné a přemýšlím, že až půjdu po RD do práce a bude trochu víc financí, tak si tam koupím byt, opravím ho a budu pronajímat. Teď je tam třeba 2+1 za půl milionu a ani nevypadá, že by potřeboval nějakou zásadní rekonstrukci. Ale zatím je to hudba budoucnosti, jen taková vize.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
investice
Až přijde proklamovaná doba, kdy zásadně klesne počet obyvatel ČR, tak velká část investic do nemovitostí klesne blízko k nule, podívejte se do částí Itálie a Španělska, nabízejí se zde nemovitosti za 1 euro a to i v přímořských lokalitách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ebroker777 píše:
Až přijde proklamovaná doba, kdy zásadně klesne počet obyvatel ČR, tak velká část investic do nemovitostí klesne blízko k nule, podívejte se do částí Itálie a Španělska, nabízejí se zde nemovitosti za 1 euro a to i v přímořských lokalitách.
Jenže kdy to bude, zatím, i díky migraci, nám nijak zásadně počet obyvatel neklesá. A případy, které uvádis z Itálie se týkají pouze některých lokalit. Pochybuji, že by v dohledné době nabízeli nemovitosti například v Miláně za 1e.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ebroker777 píše:
A to bude tak asi kdy? ![]()
Lidé táhnou do měst, to je přirozený proces. A v tak velkých zemích jako je Španělsko a Itálie, kde je tak velký rozdíl mezi životní úrovní v městech a na venkově, se logicky některá místa vylidní. Ale zkus si za euro koupit dům v Barceloně, Madridu, Římě nebo Milánu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cena nemovitostí se IMO bude řídit inflací. Čím větší inflace bude (a teda I víc natisknutých peněz v oběhu a držení lidí), tak lidi budou hledat způsob, jak se jich zbavit a vyměnit je za něco trvalejšího. A tady je to téměř každý příspěvek - nemovitosti, půda. Tím se zase o něco zvýší jejich cena… Docela by mě zajímalo, kam až to půjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Modesta píše:
Cena nemovitostí se IMO bude řídit inflací. Čím větší inflace bude (a teda I víc natisknutých peněz v oběhu a držení lidí), tak lidi budou hledat způsob, jak se jich zbavit a vyměnit je za něco trvalejšího. A tady je to téměř každý příspěvek - nemovitosti, půda. Tím se zase o něco zvýší jejich cena… Docela by mě zajímalo, kam až to půjde.
Pokud se nám ekonomiky přestane dařit, můžou jít nemovitosti i dolů. Ale o to by asi nikdo nestál…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono to asi hodně bude záležet na tom, jak příští vláda bude chtít z lidí vysosat prachy, které zoufale chybí. Jde to buď přes tisknutí peněz a zvýšení inflace a nebo zvýšení daní.
Zatím co jsem se dívala, strany většinou chtějí jít druhou cestou. Ale asi to bude kombinace obojího. Natisknou se prachy a zvýší se daně. Piráti se dušují, že daň z nemovitosti pro běžné lidi nezvýší, ale podle mě to půjde salamovou metodou - nejdříve jenom korporace a pak se řekne, že máme jednu z nejnižších daní z nemovitostí v Evropě a bude to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Modesta píše:
@BábrdlOno to asi hodně bude záležet na tom, jak příští vláda bude chtít z lidí vysosat prachy, které zoufale chybí. Jde to buď přes tisknutí peněz a zvýšení inflace a nebo zvýšení daní.
Zatím co jsem se dívala, strany většinou chtějí jít druhou cestou. Ale asi to bude kombinace obojího. Natisknou se prachy a zvýší se daně. Piráti se dušují, že daň z nemovitosti pro běžné lidi nezvýší, ale podle mě to půjde salamovou metodou - nejdříve jenom korporace a pak se řekne, že máme jednu z nejnižších daní z nemovitostí v Evropě a bude to.
I když zvýší daň z nemovitosti, tak přepokládám, že ne tak, aby to bylo likvidační. Zkrátka bude jen nižší výnos z té nemovitosti. V zemi chatařů a chlupářů si nikdo nelajsne připravit lidi o jejich opečovávany „druhý domov“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Modesta píše:
@BábrdlOno to asi hodně bude záležet na tom, jak příští vláda bude chtít z lidí vysosat prachy, které zoufale chybí. Jde to buď přes tisknutí peněz a zvýšení inflace a nebo zvýšení daní.
To souhlasím, ale docela se obávám sektorové daně. Nebo toho nápadu, nevím od koho, zdanit sklady… Nejdříve jim udělají investiční pobídky a pak je zdaní, aby odešli jinam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Kde se dají sehnat byty pod milión?
Zrovna mě napadlo to samé
To snad leda sklepní garsonka v blízkosti chomutovskeho ghetta ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
I když zvýší daň z nemovitosti, tak přepokládám, že ne tak, aby to bylo likvidační. Zkrátka bude jen nižší výnos z té nemovitosti. V zemi chatařů a chlupářů si nikdo nelajsne připravit lidi o jejich opečovávany „druhý domov“.
Ono otázka je, pro koho to bude likvidační. Jestli se k tomu zruší daňové výjimky, tak spousta lidí bude mít problém, protože už jenom úroky z hypotéky dělají pár desítek tisíc. A navíc se zvedne daň z nemovitosti? A klidně budeme ročně na 50 tisících, o které rodina přijde. A to už je celkem dost.
A pokud to bude jen pro byty/domy investiční, tak o to pronajímatel zvedne nájem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
To souhlasím, ale docela se obávám sektorové daně. Nebo toho nápadu, nevím od koho, zdanit sklady… Nejdříve jim udělají investiční pobídky a pak je zdaní, aby odešli jinam
Jo sektorová daň je jiná lahůdka. Úplně jsem nepochopila, proč se to chystá. To aby banky matkám posílaly méně procent že zisku? To je fakt utopie
Nevím, jestli by zdanění skladů prošlo. Třeba teď jsem četla, že Škoda nemá čipy do aut (jako téměř všichni) a sklady plné, takže auta čekající na očipování parkují na letišti v Hradci Králové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit