Jak se uklidnit u meditace?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.3.19 21:45

Jak se uklidnit u meditace?

Ahojky, chtěla bych se zeptat, jak jste se naučily uklidnit u meditace, poslední dobou se snažím meditovat, hlavu bez myšlenek mám 2-3 minuty maximálně, pak se mi automaticky myšlenky zase vrátí. Děkuju za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33319
25.3.19 22:06

S pomocí meditacni hudby. Rovnou do uší, do sluchátek. A úplně nejlepší pro mne jsou vedené meditace, taky do sluchátek. Bohužel nic z toho nemůžu praktikovat v posteli před spaním, jak jsem chtěla, protože ihned usínám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
25.3.19 22:08

Nevím, jestli je to meditace, ale když jsem byla malá a nemohla jsem večer usnout, tak jsem používala na zbavení se myšlenek takovou metodu, že jsem se soustředila na tempo svého dechu a současně na tempo srdečního tepu (nahmatala jsem si ho na zápěstí). A tyhle dvě věci najednou už stačily na to, abych na nic dalšího neměla kapacitu myslet a pomáhalo mi to rychle usnout.

Ale nevím, jestli to souvisí s tvým dotazem, o meditaci jsem se nikdy nezajímala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
25.3.19 22:14

Co vím, tak by to mělo fungovat tak, že pokud se ti vyrojí v mysli myšlenky, tak je máš nechat prostě projít hlavou, nevěnovat jim pozornost a ony zase odejdou. Boj proti myšlenkám spíš vede k opačnému efektu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5227
25.3.19 22:19

Docela hezky je ta meditace popsala v knizce Jist, meditovat, milovat. Jako pomucka se ke zklidneni a soustredeni pouzivaji koralky mala a mantry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
25.3.19 22:33

@adresa S tím usínáním to mám stejně.. :) takže meditovat určitě ne v posteli,na gauči…vedené meditace mám také radeji a pro zakladatelku: je to dle mého o tréninku,čím častěji budete meditovat,tím lépe zvládnete odehnat myšlenky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
25.3.19 22:46

Dvě minuty pro začátek jsou dobré. To co potřebuješ je především trpělivost a pravidelnost a nepožadovat od sebe výkon.

Pomáhá třeba klasické soustředění se na dech https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
25.3.19 23:05
@Anonymní píše:
Ahojky, chtěla bych se zeptat, jak jste se naučily uklidnit u meditace, poslední dobou se snažím meditovat, hlavu bez myšlenek mám 2-3 minuty maximálně, pak se mi automaticky myšlenky zase vrátí. Děkuju za odpovědi.

Jaký je cíl Tvého snažení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
31.3.25 21:37

Řízená meditace

Mě hrozně moc pomohla na začátku řízená meditace :hug:, díky ní už dokážu meditovat sama a zklidnit své myšlenky. Zabírá mi hodně se soustředit na dech nebo na své tělo. Doporučuji zkusit například tuto meditaci : https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová