Jak se úplně nezbláznit

Anonymní
7.7.16 15:25

jak se uplně nezbláznit

Ahoj,

prosím o anonym, je to pro mne hodně osobní vyznání.

Jsem hrozně vyčerpaná, ale hrozně, v životě jsme se necítila hůř..a důvod, mateřství, což je hrozné, protože jsme se na malé tak moooc těšila a ted mám stavy, kdy si říkám, že jsme malou snad ani mít neměla, jak to nezvládám!

nechápejte mě zle, svoji holčičku miluji, ale jsou chvíle a je hrozné si to přunat, ji skoro nesnáším! Vím, že dlvod je mé vyčerpání, ale nevím co s tím.

předně, nespí, budí se co hodku, přitom od 4. měsíce to už bylo dobré, vzbudila se třeba 3×, usla kolem půl 9 a vstala v 7 )do té doby to co ted), ted poslední 3 týdny, před jejím půl rokem, zas spánek hrůza, usíná kolem 10 - předchází tomu hrozná hysteri, budí se co hodku, k ráni i co půl hodku, zabere jen když ji dám prso, cucne si a zas usne, když to prošvihnu a probere se víc, řev a zabere jen nosit, jinak řev, zkoušela jsme to i nedělat a je to horší. čili žádný spánek, přes den spí tak 4 x za den po 20 minutách, čili pro mne, žádný spánek..

nevim co to je, zoubky má už dva venku a bylo to v klidu, trošku přes den nevrlá, poplakala, jinak ok..ted přes den, protivná, knourá, nic ji nezabaví na dlouho..

To je asi i tím a to je problém číslo 2. Odmítá kočárek, do hlubokýho už vůbec a sporták taky sabotuje, to jsou hysteráky, nejdýl jsme to vydržela hodinu a to byl očistec, byla tak rozeřvaná, že ani doma nebyl k utišení, čili procházky, nepřichází v úvahu..no a v nosítku být chce, jenže, já ted měla problémy se zády a měla bych chodit na rehabka a to nejde, nemám hlídání a manžel furt v práci, má sezonu. občas ji vezmu, když někam musím a trpím, ale dýl jak hodku to nedávám.

čili jsme dost často doma a nevim jak ji zabavit, točím se v kruhu. doma jen knourá a vyžaduje pozornost, já jsme tak grogy, nemám než pár minut přes den, sotva se najim, hodim rychlou sprchu..jako občas e zabaví i na dýl, ale ted jak se učí lézt a nejde ji to, ji jakoby nic jiného nezajímá, hračky ji nebaví, když chce lézt a nemůže, jen se rozčiluje, snažím se s ní hrát, ale u všeho ta pozoprnost vydrží chvíli a já jak jsme ko, už nevím co vymýšlet a ani na to nemám energii..

už nemůžu, mám pocit, že se sesypu vyčerpáním, jak psychickým, tak fyzickým. kamarádk ted nemají čas (nemají děti), manžel pryč, je ted na sluřebce do konce týdne a já už nevím co, občas se mi už vše motá, jak jsme unavená a není nikdo. navíc není peněz nazbyt, čili ani placené hlídání nelze..

s manželem se dost hádáme, vím, že jsme hrozně protivná a někdy i zlá, chovám se nesnesitelně, hystericky, ale vše je dané tím jak jsme unavená, fakt jsme tenhle pocit nikdy nezažila..připadám si jak v mučírně, kdykoliv usínám večer, už se budí, nenechá mě než několik minut spát..

když už přijede tchýně, 1× 14 dní, tak vesmes mi pomůže že se snaží malou zabavit, ale jak říká, v nosítku mi ji tahat nebude a když nechce být v kočárku ven s ní nepůjde..čili to si taky neodpočinu..navíc, ona vždy přinese nějaké hadříky a chce dělat div ne modní přehlídku. no a malá nesnáší oblékání, to je horor! řev a kroucení, kopání, točí se na bříško a řve a škube se..takže pak posloucám výtky, že si ji ani neobleče apod..jenže mě to nestojí za to, že mi ji tak rozohní, že tu bdu celou návštěvu řvát..protože ona mi ji pak vrazí do ruky, na radši si ji vem..

taky jsme si to představovala jinak, jak si ji oblíknu, jak půjdu ven na procházku a ted, kolikrát, když natahuje už si říkám, jen neřvi, mlč, já už nemůžu, jednou jsme už i na ni zvýšila hlas, stydím se, jenže já už mam averzi na ten její ječák..pak ji nosim, ty záda to je děs, jen si je zhiršuji a ona kolikrát řve i u nošení, dle doktroky je zdravá, tak nevím co ji zase je..4 - 5 měsíc to bylo zlatý dítě, hrála si, spala, bavily jsme se, ted je to zas horor jak na začátku, a to jsme si myslela, že když bude mobilnější )plazí se) e si bude hrát a nic..možná na sebe máme ponorku? jenže co s tím..nikho nemám, kdo by mi s ní pomohl a já už nemůžu..každý ráno si říkám, už aby byl večer, jneže pak je večer a já i říkám, to zas bude noc a je a furt dokola..někdy mám pocit, že se zblázním..ted mi tu řve a já tu apatycky píšu, už nemám moc ani sílu reagovat na ten pláč, nejradeji bych se zvedla a odešla..takhle jsme si mateřství nepředstavovala, vím, že se to musí přečkat a jednou bude líp, ale kdy? a jak do té doby přežít?

připadám si neschopná, tloustnu, jim samé blafy, nespím a kiola jdou nahoru, nemám čas se o sebe ani starat, připadám si hnusná, s manželem nespíme, jsme oba grogy, celkově mám pocit, že ji mám za trest, což je hrozný, prtože je to moje zlatíčko a vadí mi ty pocity co ted mám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
917
7.7.16 15:37

Psycholog, musíš na sobě začít pracovat, ať se to nehorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
7.7.16 15:42
@KiwiT píše:

Prd psycholog, odpočinek by potřebovala jako sůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
7.7.16 15:42
@KiwiT píše:

proč psycholog? co s ní jako udělá, zhypnotizuke ji, aby s eprospala? ona potřebuje spánek, víš co je to nespat, budit se po takhle krátkých intervalech? já to zažila v šestinedělí a hrůza, do toho přes den koliky a pláč a nošení, nebýt rodiny, sesypala bych se, jestliže je na to sama, tak se nedivím, že je tak podrážděná..

zakl. potřebuješ pomoc s děckem, co tchýne, nepřijela by aspon na den, že by ses vyspala přes den, to zvládne den se starat, ne? nebo manžel až bude mít volno, nejsi robot, nelze nespat x dní..

jinak mám taky půlroční a taky je víc uknouraná ted, u nás i zoubky a plus jak píšeš, taky u ničeho ted nevydrží, je vidět, že objevila svět a hlava chce věci, co tělo nemůže a pořád se rozčiluje, nám naštstí aspon trochu spí a můžu s ní ven, podle mne máte obě i ponorku, vbýt s půlroční skoro furt doma, to je na hlavu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
7.7.16 15:44

Zkus si jí dát do postele k prsu a spi. Mně to pomohlo a žádné z mých 4 dětí nemá problémy se samostatným spánkem, jako že by se naučilo být se mnou s posteli. Překleneš krizové období a bude lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
7.7.16 15:50

Tak predne - plne te chapu. a kdo nemal takove dite doma, tak nepochopi. muj maly nastesti aspon spal a i tak to bylo na palici, natoz kdyz ti mala jeste ani nespi.

za dalsi - jestli jsem to neprehlidla, tak nevidim, kolik ji presne je. nektere faze jsou obzvlast na strelu a nepomuze nic, jen se nejak dozit toho, kdy to prejde. pises, ze uz byla lepsi, takze to zas lepsi bude, neboj.
kdyz prijede tchyne, tak kasli na socialni konvence, rekni, ze si hrozne nutne musis skocit neco zaridit a nech ji malou na hodinu doma a jdi ven. to same jakmile je doma manzel - vypadni z domu kdykoliv mas sebemensi prilezitost.
s kocarkem - pises, ze sportak nechce taky - zkousela jsi ji dat do polosedu, aby videla? co auto? nebavi ji to v aute?
spani - vzhledem k tomu, ze to mate katastroficke, tak bych se nebala jit do dramatickych zmen - co nejdyl ji natahnout vzhuru - utahat. pres den zatemnit mistnost, izolovat - nepomaha? na noc ji dobre? nemuze se budit hlady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.16 15:50
@Zabatko píše:
Zkus si jí dát do postele k prsu a spi. Mně to pomohlo a žádné z mých 4 dětí nemá problémy se samostatným spánkem, jako že by se naučilo být se mnou s posteli. Překleneš krizové období a bude lépe.

mám ji, na samostatné spaní jsme rezignovala, právě to nás zachránilo dřív a bylo to v poho, jenže ted ani to už nezabírá, většinou třeba zabere hned, ale co hodinu ji dávat prso je děs, pořád mě to budí, čili nespím vkuse aj k jsme psala, když to prošvihnu a už je víc probralá, tak to nezabere a knourá, je videt že by spala a nejde jí to, pak pláč a púomůže vstát a ponosit ji třeba jen 10 - 15 min a usne, tak lehnu a zab hodku znova poknourává, ptala jsme se doktorky, zda je to normáln ía prý někteří deti jsou nespavci..jenže mě ten její spánek normální nepřijde..

• Citovat
  • Upravit
4398
7.7.16 15:51

Ja mela drazdive dite (ani nechci vzpominat), po 3. mesici se to zlepsilo a v patym zase horor. Ustalo to, jakmile se posadil v 8. mesici. V kocarku jsme mohli jezdit jen na konicky. Soucitim s tebou, sezen poradne hlidani a vyspi se, jina rada neni. MUSI ti pomoct manzel, rekni si o ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
7.7.16 15:51

To ja bych ji naopak odstavila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.16 15:53
@Ali-Ali píše:
Tak predne - plne te chapu. a kdo nemal takove dite doma, tak nepochopi. muj maly nastesti aspon spal a i tak to bylo na palici, natoz kdyz ti mala jeste ani nespi.za dalsi - jestli jsem to neprehlidla, tak nevidim, kolik ji presne je. nektere faze jsou obzvlast na strelu a nepomuze nic, jen se nejak dozit toho, kdy to prejde. pises, ze uz byla lepsi, takze to zas lepsi bude, neboj.
kdyz prijede tchyne, tak kasli na socialni konvence, rekni, ze si hrozne nutne musis skocit neco zaridit a nech ji malou na hodinu doma a jdi ven. to same jakmile je doma manzel - vypadni z domu kdykoliv mas sebemensi prilezitost.
s kocarkem - pises, ze sportak nechce taky - zkousela jsi ji dat do polosedu, aby videla? co auto? nebavi ji to v aute?
spani - vzhledem k tomu, ze to mate katastroficke, tak bych se nebala jit do dramatickych zmen - co nejdyl ji natahnout vzhuru - utahat. pres den zatemnit mistnost, izolovat - nepomaha? na noc ji dobre? nemuze se budit hlady?

jí, zkusila jsme kaši, jestli by ji víc nenasytila, jinak kojim, nic..zkusila jsme bez kaše, zda na ni není těžká - nic, zatemnuji, utahávám - ale nesmím přetáhnout, to pak nezabere vůbec..

je jí půl roku a od narození se spánkem katastrofa, jeden čas to bylo lepší..

nesedí ještě, ale i tak jsme zkusila dát ji do sedu a nic, já už zkusila kde co..

vlastně ani nevím co čekám za radu, možná, zda to měl někdo stejně a přežil? :)

• Citovat
  • Upravit
11117
7.7.16 15:53
@Tarinka píše:

no, napadlo me to same… par noci prorve jeste vic, ale co uz, moc horsi to byt nemuze. vrazit v 10 flasku UM (kldine pridat trochu kase) a treba bude spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
7.7.16 15:55
@Anonymní píše:
mám ji, na samostatné spaní jsme rezignovala, právě to nás zachránilo dřív a bylo to v poho, jenže ted ani to už nezabírá, většinou třeba zabere hned, ale co hodinu ji dávat prso je děs, pořád mě to budí, čili nespím vkuse aj k jsme psala, když to prošvihnu a už je víc probralá, tak to nezabere a knourá, je videt že by spala a nejde jí to, pak pláč a púomůže vstát a ponosit ji třeba jen 10 - 15 min a usne, tak lehnu a zab hodku znova poknourává, ptala jsme se doktorky, zda je to normáln ía prý někteří deti jsou nespavci..jenže mě ten její spánek normální nepřijde..

Ty neumíš kojit a zároveň u toho spát? :lol: Jako kojit v leže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
7.7.16 15:56
@Tarinka píše:

a to zabírá, jo?

myslim, když dítě nespí, že se zlepší spaní odstavením

Příspěvek upraven 07.07.16 v 15:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.16 15:57

Mně pomohlo přestat kojit. Cítila jsem se podobně, mléko asi stálo za starou bačkoru. Navíc co dělaly ty hormony se mnou…Katastrofa. Byla jsem zralá na psychiatra… V 6-ti měsících dostal láhev. Moje psychika se spravila. Dítě bylo i nadále živější ale už se tolik nebudilo, nebrečelo a vše se pomalu začalo spravovat!!!
Problém jsou i ty tvé záda. Mi řval taky v kočárku a jakýkoliv výjezd ven byl trestem pro mě. Nošení mne zachránilo!
Na okolí kašli, tchýne a další matky kojičky mě za to kojení odsoudili, ale já už jsem nemohla!!! Poradil mi to gynekolog, ať přestanu kojit. A měl pravdu. ( první dítě jsem přitom kojila normálně roj a půl) Prosim o anonym Dvě

• Citovat
  • Upravit
5696
7.7.16 15:58
@Anonymní píše:
Mně pomohlo přestat kojit. Cítila jsem se podobně, mléko asi stálo za starou bačkoru. Navíc co dělaly ty hormony se mnou…Katastrofa. Byla jsem zralá na psychiatra… V 6-ti měsících dostal láhev. Moje psychika se spravila. Dítě bylo i nadále živější ale už se tolik nebudilo, nebrečelo a vše se pomalu začalo spravovat!!!
Problém jsou i ty tvé záda. Mi řval taky v kočárku a jakýkoliv výjezd ven byl trestem pro mě. Nošení mne zachránilo!
Na okolí kašli, tchýne a další matky kojičky mě za to kojení odsoudili, ale já už jsem nemohla!!! Poradil mi to gynekolog, ať přestanu kojit. A měl pravdu. ( první dítě jsem přitom kojila normálně roj a půl) Prosim o anonym Dvě

A co třeba kojit dál, akorát na noc dát něco hutnějšího, klidně i tu kaši…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí