Jak se vaří pro 40 lidí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2724
3.3.14 11:00
@Tanule23 píše:
Já si neumím představit, jak budu zahušťovat omáčku pro tolik strávníků :mrgreen: I pro těch 20 to stálo za to :)

Jíškou. Do kastrolu nebo na pánev si dáš kostku másla nebo 2-3 dl oleje, přidáš 20 lžic hladké mouky, zasmažíš, necháš trochu vychladnout, zaliješ 2 litry studené vody nebo vývaru, rozmícháš (pokud jsou hrudky tak rozmixuješ ponorným mixerem), povaříš do zhoustnutí, naliješ do základu a provaříš. Kdyby to bylo málo tak doladíš záklechtkou(voda+mouka). Hlavně alespoň 10 min provářet. To jsou poměry na smetanové omáčky (nebo na rajskou), na UHO použiješ tak 1/3 ingrediencí.
Na dětských táborech jsou vděčné různé buchty - bublaniny s ovocem, perník a další lité záležitosti na plech.
K pečení, 40 porcí masa se do normální trouby vejde v pohodě, stačí mít dost roštů resp. plechů.

Příspěvek upraven 03.03.14 v 11:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.3.14 11:01

Uho :poblion: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1910
3.3.14 11:03

UHO neumím, doma ji nevařím :mrgreen: Budu vařit jen to, co vařím doma, nerada bych pohořela.

@BaraF Děkuji za ten poměr, to si zapíšu! :) Plechů je dost a říkali mi, že není problém něco dokoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
3.3.14 11:28
@Tanule23 píše:
UHO neumím, doma ji nevařím :mrgreen: Budu vařit jen to, co vařím doma, nerada bych pohořela.

Taky nevařím UHO, ale když něco peču (třeba kachnu, vepřovou pečeni, kuřata) nebo dusím (hovězí, zvěřinu) ve velkém tak maso po upečení dám zvlášť a ten výpek odvařím, zahustím a ochutím jako šťávu k podávání.
V malém obvykle na talíři polévám přímo výpekem.
Vař prověřené, ale aby děcka nebyly 14 dní na francouzských bramborách a krupicové kaši. Omáčky jsou docela základní kuchařská dovednost, nic na tom není, jen si to zkusit.

Příspěvek upraven 03.03.14 v 11:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.3.14 11:29

Zadnou stavu nezahustuji a myslim si ze to neni ani zdrave a ani nutne,,,vypek samotny s masla stavy z toho masa a vody a pripadne zeleniny je mnam i tak

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
3.3.14 11:30

Leda ze platky masla obalím trosku v mouce :mrgreen: ale tyto stavy jsem ani na taborech nezahustovala… ;)

• Citovat
  • Upravit
1910
3.3.14 11:36

@BaraF Tak doufám, že mé kuchařské schopnosti sahají dále než k fr. braborám a krupici :mrgreen: Doma vařím klasicky rajskou, koprovou, svíčkovou, „zeleninovou“-upeču zeleninu s masem, pak rozmixuji, nemusím ani zahušťovat :)

Pak je dobrý nápad ta sekaná, to se peče „samo“. Pak třeba uzené se zelím a bramborem.

Jinak k té krupici, když vařila na táboře naposledy, zrovna krupice dopadla nejhůře :mrgreen: Spěchali jsme a tak jsem se snažila rychle a z krupice byl beton :oops: :lol: Děcka to snědly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
3.3.14 11:37

Doma šťávu z masa nezahušťuji vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
3.3.14 11:40
@KackaDoup píše:
Leda ze platky masla obalím trosku v mouce :mrgreen: ale tyto stavy jsem ani na taborech nezahustovala… ;)

Jó, takhle se dělají jednotlivé porce v restauracích, je to dobré a tučné a dost nákladné. Myslím, že pro „plynulost provozu“ a dodržení rozpočtu (pochybuju, že by na jídlo na táboře nebyl) je to málo praktické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.3.14 11:40

@Tanule23 rizoto,zapecene brambory, to radeji poradnou polevku a ktomu nejakou buchtu kolac, krupici neeeeeee :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
3.3.14 11:41

@BaraF ne na porce do pekace, jak rikam staci ta stava co pusti to masu trocha masla a voda, nevidim v tom problem, nikdo nemel nic sucheho nikdy ;)

• Citovat
  • Upravit
1910
3.3.14 11:42

@KackaDoup Dodneška mi děcka tu krupici připomínají :lol: Ale člověk se alespoň zasměje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.3.14 11:43

@Tanule23 :mrgreen: to je jasne, me se tak nezadarila v kotli ryze kdysi… :zed: to nebyla prdel…tak uz jsem to pak nikdy v polni nedelala ale radeji jsme nechala privezt dva papinaky na dvoukolak a pak cekala v perinach :mrgreen:

Příspěvek upraven 03.03.14 v 11:43

• Citovat
  • Upravit
1910
3.3.14 11:43

Nejhorší je, že se vaří i teplé večeře. Takže např. fr. brambory, nudle s mákem, to je spíš na večeři. Přemýšlela jsem i o palačinkách k večeři. Ty nemusí být nutně teplé ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.3.14 11:45

@Tanule23 nemusi,muzes je udelat s tvarohem dopredu a pak se daji dat trochu zapect do trouby ;) na veceri bych ti poradila treba i testovinovy salat pokud by nevadilo ze to neni teple..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii