Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@KackaDoup
Věřím, že to není pr.del. Já když viděla že v té krupici stojí vařečka, chtělo se mi brečet. V té chvíli jsem nevěděla, jestli to děckám můžu dát. ![]()
Já si udělám svůj jídelníček, dám jim ho ke schválení a dopředu si každé to jídlo uvařím zkušebně doma pro celou rodinku ![]()
@KackaDoup Tak mě dneska napadlo, neměla by jsi nějaké tipy na pomazánky k snídani?
Já jich znám jen pár, u nás moc nejedou.
Pomazánky - naše děti je také zrovna nemilují (přes snahu školky i nás rodičů, zeleninové, luštěninové a tvarohové bez dostatku másla prostě nerady), starší si dá rybičkovou, lososovou (z opravdového uzeného lososa, másla, tvarohu a citronové šťávy) a rozhudu (tvaroh, máslo-ne margarín, pažitka, šalotka nebo jarní cibulka a sůl), mladší ani to (ta si ráda maže rohlík taveňákem, obkládá delikates šunkou nebo zakusuje vaíčkem na tvrdo a mrkví, kdybych z toho udělala pomazánku tak se toho netkne).
Já mám ráda ještě budapešťskou (tvarohová s máslem, cibulkou a paprikou), humus (rozmixovaná cizrna se sezamovou tahini a olivovým olejem) nebo guacaomole na toasty, to ale na dětský tábor není moc vhodné.
Snídani pro děti jistí čerstvé pečivo nebo chleba, na to třeba jen medové máslo nebo dobrá marmeláda nebo vánočka s kakaem (nebo perník s čokoládovou polevou a čaj). Jo a pomazánky nemažte na chleba předem, dejte je děckám v hlubokých talířích a nože k tomu, každý má rád jiné množství, někdo potřebuje jen ochutnat…
Jen vajickovou a syrovou maximalne rybí jeste, spis meli rady rohliky s maslem a marmeladou nebo kakaove maslo…buchty, jogurt, vanocku…pomazanky jen tyto