Jak se zařídit?

Anonymní
21.12.21 09:39

Jak se zaridit?

Prosim anonym, nebo prispevek smazat. Dekuji.

Mam 3leteho syna.Za 2mesice mu budou 4roky.
Ma nemocne srdce a hypotonii.3× denne po 6hodinach.
Nemuzu si najit praci. V puvodni jsem dala vypoved, protoze syn ve 3letech jeste nechodil do skolky(neprijali ho).
A ted tapu.Co delat?
Musim ho vyzvedavat ze skolky po obede-p. ucitelky mu leky davat nechteji(nemuzou-nevim, to je jedno).
Je slaby, unaveny, ale kontakt s detmi potrebuje.Do skolky chodi rad, ale treba delsi prochazka ho unavi.Kdyz jde s nami tak ho obcas poneseme, aby si odpocal.

Mam se hlasit na urad prace? Nebo aspon to lze nejak udelat, abych neplatila zdravotni pojisteni? Ted mam jeste RP, ktery mi za 2 mesice konci.
Mam na neco narok?
Syn neni mentalne postizeny, jenom je trosku pomalejsi, slaby, a bere teda leky na srdce. Nemluvim o tom, ze ma porad infekty HDC, takze je spis doma, nez ve skolce.
Dekuji. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
21.12.21 09:40

Pokud nepotřebuješ nic jiného, tak se nahlásis jako osoba pečující, lze až do 7 ELT věku dítěte. Odvody za Tebe hradí stát. Jinak zkusit příspěvek na péči, obrať se na Dr kvůli posudku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
21.12.21 10:21

Já bych se přihlásila na ÚP, třeba ti pomůžou najít nějakou práci na zkrácený úvazek, ikdyž chápu že to není jednoduchý… Jinak do 7 let můžeš být pečující osoba o dítě. Tam nevím jestli je nějaké omezení výdělku, ale myslím že dítě může být ve školce max ty 4hod. (kdyby pak mohl zůstávat dýl). Můžeš zkusit požádat o příspěvek na péči jak se píše výše, ale jestli má syn „jen“ ty problémy co píšeš, tak myslím že ho nedostaneš. A napadlo mě, co třeba asistentka, to by nešlo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.21 10:34

@Jaaanča diky.jako ze by mu asistentka davala leky? oni potrebuji zvlastni uchovavani, lednicku atd…ale mozna by to slo

• Citovat
  • Upravit
1105
21.12.21 10:55
@Anonymní píše:
@Jaaanča diky.jako ze by mu asistentka davala leky? oni potrebuji zvlastni uchovavani, lednicku atd…ale mozna by to slo

Jo, myslela jsem že by mu asistentka dávala léky, případně ho třeba i poponesla na tý procházce :D nevím na co všechno by šlo asistentku využít… Ledničku ve školce určitě budou mít, myslím že to bude o domluvě. Ikdyž mě teda překvapuje i to že mu ty léky nemůžou dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27662
21.12.21 11:09
@Jaaanča píše:
Jo, myslela jsem že by mu asistentka dávala léky, případně ho třeba i poponesla na tý procházce :D nevím na co všechno by šlo asistentku využít… Ledničku ve školce určitě budou mít, myslím že to bude o domluvě. Ikdyž mě teda překvapuje i to že mu ty léky nemůžou dát.

otázka je jestli se léky ale nemusí skladovat jinde než v ledničce než je jídlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
21.12.21 11:11

Google na mě vyhodil toto:
Nebo se můžete rovnou nahlásit u své zdravotní pojišťovny, jako osoba pečující o dítě do 7 roků. Pak za vás stát také platí zdravotní pojištění.

Jako osoba pečující o dítě do 7 roků, ale nesmíte mít příjmy, na jejichž základě by vám vznikla účast na zdravotním pojištění. To znamená, že sice můžete mít i nějaký přivýdělek, ale jen do určité výše příjmu:

V případě práce na dohodu o provedení práce (DPP), to může být maximálně do 10 000 Kč měsíčně.
V případě práce na dohodu o pracovní činnosti (DPČ), to může být do 3500 Kč měsíčně (resp. max. 3499 Kč).