Kamarád v nouzi

Anonymní
21.12.21 00:22

Kamarád v nouzi

Čau, potřebuju pomoct.
Na začátek chytrý komentáře typu zaslouží si to apod. Si dejte víte kam.
Můj známý se dostal do problémů.
Minulý měsíc dostal pokutu 6000 kvůli blbosti. jenže mu to nabouralo velmi rozpočet. Žádná banka mu nechce půjčit. rodinu bohužel už nemá a přátelé ti mu nepůjči (bohužel nemohu ani já mám rodinu a víte jaké to bývá o vánocích).
Nevím jak mu pomoci když nezaplatí nějaké tisíce přijde o vše, byt, auto atd.
Budu rád za každou radu. Nechci aby se mu cokoliv stalo skoro nikoho nemá a pokud nezíská co nejrychleji peníze nebude mít vůbec nic v takové situaci člověka napadají různé myšlenky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Alriga
21.12.21 04:04

A proč mu žádná banka nechce půjčit?

• Citovat
  • Upravit
wo2
2126
21.12.21 04:24

Ty víš jak hospodaří? S jakým rozpočtem? Pracuje/nepracuje? Je zdravý/nemocný?

Poradit se dá:
1. Abych nepřišel o byt a auto, půjdu brigádničit - teď před vánocema je práce dost… míň používat auto = peníze na dluh.

2. Abych nepřišel o byt, prodám auto…

3. Blbosti typu - nepůjdu 3× týdně do hodpody na guláš, ale udělám si jídlo doma, prodám kolo jestli sportuju, přestanu kupovat cigarety jestli kouřím,… a můžeš mu radit dál a dál…

To je vše. Víc informací o něm nemáme, tak to je pak každá rada drahá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20896
21.12.21 04:42

Kvůli pár tisícovkam přijde o všechno? Banka mu takový směšný obnos nepůjči? Tak to je asi zadluzenej tak, že už neví jak z toho ven. A ta cesta je insolvence. Tu mu porad.

A pokuta za 6000? By mě zajímalo, co to bylo.

A jinak jeho bídné hospodaření je jeho problém. Můžeš nosit Modré z nebe a bude v pruseru a krok od ulice pořád. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42086
21.12.21 05:40

Minulý měsíc dostal pokutu 6000 a když tenhle nezaplatí, přijde o všechno? To asi úplně ne. Může se zkusit dohodnout na splátkách. Může něco prodat. Může zkusit brigádu. Ale ono to asi nebude úplně tak, jak jsi psal/a.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16993
21.12.21 05:59

Půjč mu ty.. Nebo si ty půjč od banky pro něj.. Pokud ti na něm tak záleží a jde takto do tuhého, tvůj manžel to určitě pochopí.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
21.12.21 06:09

Chápu to dobře, že pokutu zaplacenou má, ale teď nemá na jiné výdaje typu hypotéka, energie…

Ještě nikdy se mi nestalo, že by mi hrozilo to, co píšeš, když se opozdím s platbou. Pokud jednou nezaplatí, tak mu určitě nevezmou auto nebo dům. Nejprve chodí upomínky atd.

Podle mého, to není tak, jak píšeš. Zřejmě už tak byl zadlužený a měl problémy s placením.

Pokud pokutu zaplacenou nemá, měl hned na začátku říct o splátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3925
21.12.21 06:15

Pokuta před měsícem je už nyní po splatnosti. Máme se složit a vybranou částku poslat?
Rada je jednoduchá, začít pracovat, jedině tak si vydělá 6 tis které už mohl davno vydělat a dluh splatit, není to zatím žádná vysoká částka.

Příspěvek upraven 21.12.21 v 06:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65188
21.12.21 06:21
@Divná Bára píše:
Pokuta před měsícem je už nyní po splatnosti. Máme se složit a vybranou částku poslat?

Samozřejmě, konečně jsi to pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
21.12.21 06:25

Tak ať si holt k práci přibere ještě brigádu, když mu nikdo nechce půjčit. Popřípadě prodá něco ze svého majetku. Třeba něco po rodičích, když už je nemá. Nebo nepracuje? Nic nevlastní? Tak to potom sorry jako :pankac: ve středověku by měl už minimálně useknutou pazouru, tam se žilo jinak bez sociálních dávek. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11202
21.12.21 06:56

Buď je kamarád v exekuci, nebo je to zase předvánoční hra na city…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20896
21.12.21 07:03

A nebo hraje na city zakladatelovi tématu. Prostě na tom není tak špatně, jen to ostatním tak podává, aby byl středem pozornosti a byl zajímavý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
21.12.21 07:07
@Anonymní píše: Čau, potřebuju pomoct.
Minulý měsíc dostal pokutu 6000 kvůli blbosti. jenže mu to nabouralo velmi rozpočet. Žádná banka mu nechce půjčit. rodinu bohužel už nemá a přátelé ti mu nepůjči (bohužel nemohu ani já mám rodinu a víte jaké to bývá o vánocích).
Budu rád za každou radu. Nechci aby se mu cokoliv stalo skoro nikoho nemá a pokud nezíská co nejrychleji peníze nebude mít vůbec nic v takové situaci člověka napadají různé myšlenky.

A ty si tamtéž vlož tento tvůj spisek. Pokud po lidech něco chceš, nesmíš se sám chovat jako namyšlený blb. Za pomoc kamarádovi bys pár rýpanců snad snesl - koneckonců, že kamarád si tu situaci zaslouží a zčista jasna z nebe nespadla je pravda. No tak nic, napiš si Ježíškovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40414
21.12.21 07:19
@Anonymní píše: Čau, potřebuju pomoct.

Pro začátek bych si našla brigádu.

Omezila bych nepotřebné výdaje, jako je chlast, cigára, drogy, hazard a internéty. 8)

Pokuta 6000 byla za co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
21.12.21 07:34

To bude peknej darecek. Pokuta neni fakt za nejakou blbost. Navic kdyz mu nikdo nechce pujcit, tak uz urcite nejake dluhy nebo ecxekuce ma. Takze mu hlavne nepujcuj ty. Protoze ti keca a uz ti to nevrati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová