Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky píšu s holkou moje vysněný dům a nevím,jak bychom se mohli zbavit toho by,to asi nelze,že aby to byly slovesa v budoucím čase(píšeme to v budoucím čase)
Pište v přítomném. ![]()
Můj vysněný dům stojí uprostřed velké zahrady…
Nevím, jestli chápu dobře, ale co takhle napsat místo „měl by stát u silnice…“ např. „bude stát u silnice…“. Všude se toho asi zbavit nepůjde, zvlášť, když je téma vysněný dům a to se asi oznamovacím způsobem psát nedá, co? ![]()
A jaký je to slohový útvar ? Je přímo dáno, že musíš psát v budoucím čase? Úvod bych napsala v budoucím a přešla do času přítomného
. Jinak místo „měl by mít“ -bude mít.. Spíš kdyžtak napiš konkrétní větu, zkusíme nahradit
.
Bersaba píše:
Pište v přítomném.
Můj vysněný dům stojí uprostřed velké zahrady…
můj taky
![]()
Klidně byste mohly psát i v minulém - „Zdál se mi sen, že jsem bydlela v úžasném domě. Byl takový a makový…“ a končit probuzením a návratem do drsné reality. ![]()
Etcetera78 píše:Bersaba píše:
Pište v přítomném.
Můj vysněný dům stojí uprostřed velké zahrady…můj taky
Klidně byste mohly psát i v minulém - „Zdál se mi sen, že jsem bydlela v úžasném domě. Byl takový a makový…“ a končit probuzením a návratem do drsné reality.![]()
Tak nějak jsem to myslela s přítomným časem
„Můj vysněný dům si často představuji. V mým představách leží na samotě u lesa. Kolem domku není plot, jak je to obvyklé, obklopuje jej louka na níž se pasou srnky..“
Kallkapa píše:
obklopuje jej louka na níž se pasou srnky.."
…ktere mi, potvory jedny, oziraji skalku…
![]()
omlouvam se za OT, tohle mi nedalo, mamky bracha ma takovyhle svuj vysneny dum, rozplyval se nad srnkama na zahrade a takhle to dopadlo ![]()
jinak bych se zamyslela nad slohovym utvarem a podle toho volila slovesny cas…
Zuziky píše:Kallkapa píše:
obklopuje jej louka na níž se pasou srnky.."…ktere mi, potvory jedny, oziraji skalku…
![]()
![]()
omlouvam se za OT, tohle mi nedalo, mamky bracha ma takovyhle svuj vysneny dum, rozplyval se nad srnkama na zahrade a takhle to dopadlo
jinak bych se zamyslela nad slohovym utvarem a podle toho volila slovesny cas…
(Ano, právě proto jsem se ptala na slohový útvar.. taky dost záleží v jaké je dcerka třídě, jestli ve 4-té tak asi nebudou vymýšlet složitosti a psát jednoduché holé věty, že
)