Jak se zbavit by - budoucí čas

6945
11.1.12 15:32

Jak se zbavit by(budoucí čas

Ahojky píšu s holkou moje vysněný dům a nevím,jak bychom se mohli zbavit toho by,to asi nelze,že aby to byly slovesa v budoucím čase(píšeme to v budoucím čase)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7661
11.1.12 15:34

Pište v přítomném. :mrgreen:
Můj vysněný dům stojí uprostřed velké zahrady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
11.1.12 15:35

Nevím, jestli chápu dobře, ale co takhle napsat místo „měl by stát u silnice…“ např. „bude stát u silnice…“. Všude se toho asi zbavit nepůjde, zvlášť, když je téma vysněný dům a to se asi oznamovacím způsobem psát nedá, co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
11.1.12 15:36

taky nás to napadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
11.1.12 15:39

A jaký je to slohový útvar ? Je přímo dáno, že musíš psát v budoucím čase? Úvod bych napsala v budoucím a přešla do času přítomného :) . Jinak místo „měl by mít“ -bude mít.. Spíš kdyžtak napiš konkrétní větu, zkusíme nahradit :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
11.1.12 15:47
Bersaba píše:

můj taky :dance: :D

Klidně byste mohly psát i v minulém - „Zdál se mi sen, že jsem bydlela v úžasném domě. Byl takový a makový…“ a končit probuzením a návratem do drsné reality. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
11.1.12 15:53
Etcetera78 píše:
Bersaba píše:

můj taky :dance: :D

Klidně byste mohly psát i v minulém - „Zdál se mi sen, že jsem bydlela v úžasném domě. Byl takový a makový…“ a končit probuzením a návratem do drsné reality. :-)

Tak nějak jsem to myslela s přítomným časem :palec: „Můj vysněný dům si často představuji. V mým představách leží na samotě u lesa. Kolem domku není plot, jak je to obvyklé, obklopuje jej louka na níž se pasou srnky..“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
11.1.12 16:09
Kallkapa píše:
obklopuje jej louka na níž se pasou srnky.."

…ktere mi, potvory jedny, oziraji skalku… :lol: :mrgreen: :lol:

omlouvam se za OT, tohle mi nedalo, mamky bracha ma takovyhle svuj vysneny dum, rozplyval se nad srnkama na zahrade a takhle to dopadlo :lol:

jinak bych se zamyslela nad slohovym utvarem a podle toho volila slovesny cas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
11.1.12 16:26
Zuziky píše:
Kallkapa píše:
obklopuje jej louka na níž se pasou srnky.."

…ktere mi, potvory jedny, oziraji skalku… :lol: :mrgreen: :lol:

omlouvam se za OT, tohle mi nedalo, mamky bracha ma takovyhle svuj vysneny dum, rozplyval se nad srnkama na zahrade a takhle to dopadlo :lol:

jinak bych se zamyslela nad slohovym utvarem a podle toho volila slovesny cas…
:mrgreen:

(Ano, právě proto jsem se ptala na slohový útvar.. taky dost záleží v jaké je dcerka třídě, jestli ve 4-té tak asi nebudou vymýšlet složitosti a psát jednoduché holé věty, že :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová