Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo, věřím, že tě to hřeje, žes udělala někomu radost…
Když třeba vidím, kolik toho i moje děti mají, tak si říkám, jestli je to dobře. No to je jedno.
Já, když vyřazju oblečení po dětech, po sobě, tak to odnesu k popelnicím, hezky vypraný a vyžehlený, aby si to mohl ještě někdo vzít…
Nějak nevím co napsat-ale přesně chápu tvoje pocity, jsem stejná…je i pro mě potěšující vědět, že existují lidi jako ty-citliví, hodní ![]()
Jé, takovýhle rozdávání mám taky ráda. já děsně nesnáším, když mám něco co mi doma překáží, už to nevyužiju, ale zároveň to má svoji cenu, tak vyhodit to je škoda.
tady u nás jsou kontejnery na oblečení, tak to tam cpu, ale takovéhle adresné darování je lepší.
jen ty kýčovité serepetičky vyhazuju rovnou.
byron píše:
Jo, věřím, že tě to hřeje, žes udělala někomu radost…Když třeba vidím, kolik toho i moje děti mají, tak si říkám, jestli je to dobře. No to je jedno.
Já, když vyřazju oblečení po dětech, po sobě, tak to odnesu k popelnicím, hezky vypraný a vyžehlený, aby si to mohl ještě někdo vzít…
taky davam veci k popelnici … zrovna v pondeli jsem vyklizela sklepy a syn tam mel kupu hracek na pisek tri igelitky tak jsem ze tri udelala jednu a zbytek polamanych a ponicenych hracek vyhodila , ale nasly se tam i neznicene auticka ,nakladacky traktor s vleckou ormicky atd atd to jsem rozestavela u popelnice na krabici , kdyz jsem nesla treti kybel polovina auticek byla pryc
priznam se i ja jednou vzala od popelnice krasny kozisek pro syna no spise takovou bundu
neponiceny a jeste novy s visackou a zabaleny v igelitovem pytli .. a jak v nem honil paradu ![]()
suik píše:
Jé, takovýhle rozdávání mám taky ráda. já děsně nesnáším, když mám něco co mi doma překáží, už to nevyužiju, ale zároveň to má svoji cenu, tak vyhodit to je škoda.tady u nás jsou kontejnery na oblečení, tak to tam cpu, ale takovéhle adresné darování je lepší.
jen ty kýčovité serepetičky vyhazuju rovnou.
Jo, hračky taky dávám do igelitky- ale zatím to bylo jen jednou. Hromada plyšáků. Je mi divný to prodávat… Někomu to radost udělá, dávám k rozebrání čistý a nezničený věci. Když vidím, kolik lidí vybírá popelnice…
Pamatuju si v Praze na Hlaváku bezdomovkyni, co vozila takovej ten starej sportovní kočárek ze 70.let…na něm balík starejch novin a vedle seděl způsobně plyšovej medvěd. Mě to hrozně dojímalo. Byla určitě postižená. Takový lidi se ocitnou na ulici, přitom by měli být v¨ÚSP, nebo v nějakým chráněným bydlení.......Anonymní píše:byron píše:taky davam veci k popelnici … zrovna v pondeli jsem vyklizela sklepy a syn tam mel kupu hracek na pisek tri igelitky tak jsem ze tri udelala jednu a zbytek polamanych a ponicenych hracek vyhodila , ale nasly se tam i neznicene auticka ,nakladacky traktor s vleckou ormicky atd atd to jsem rozestavela u popelnice na krabici , kdyz jsem nesla treti kybel polovina auticek byla pryc
Jo, věřím, že tě to hřeje, žes udělala někomu radost…Když třeba vidím, kolik toho i moje děti mají, tak si říkám, jestli je to dobře. No to je jedno.
Já, když vyřazju oblečení po dětech, po sobě, tak to odnesu k popelnicím, hezky vypraný a vyžehlený, aby si to mohl ještě někdo vzít…priznam se i ja jednou vzala od popelnice krasny kozisek pro syna no spise takovou bundu
neponiceny a jeste novy s visackou a zabaleny v igelitovem pytli .. a jak v nem honil paradu
Jsi moc hodna
ja hodne daruju na mmb,nechci ani postovne,zrovna ted jsme posilala mamince,velkou krabici obleceni po adamkovi asi patery botky a par hracek,byla tak stastna,ze mi obratem poslala velkou cokoladu
me uz taky hodne lidi pomohlo,tak rada pomuzu dal,pokud je to v mejch silach
ted budu zase neco vyrazovat,tak kdyby mel nekdo zajem ![]()
marra ja vim , ze ty jsi hodna
jednou jsme si i psaly
omlouvam , se ze se schovavam za anonym momntalne ,ale je to tak lepsi si myslim na tuto diskuzi ![]()
To je pěkné
. Z těma uzmutýma králíčkama mi skoro vyhrkla slza
.( Jsem nějaká přecitlivělá
). Taky velmi ráda rozdávám věci, vždycky mě to strašně potěší, když to někomu udělá radost i když je to úplná blbost. Úplně chápu jak Tě to zahřálo u srdce ![]()
Kallkapa píše:
To je pěkné. Z těma uzmutýma králíčkama mi skoro vyhrkla slza
.( Jsem nějaká přecitlivělá
). Taky velmi ráda rozdávám věci, vždycky mě to strašně potěší, když to někomu udělá radost i když je to úplná blbost. Úplně chápu jak Tě to zahřálo u srdce
me to s tema kralickama prave zas rozesmalo
ale i jsem popofnukla .. vzpomela jsem si jak mi homala vytahla z tasky potahla ho za ucho a to ji zustalo v ruce zbytek kralicka v tasce tak jsem ho tam narychlo zastrkovala
byly to takove dekorace velikonocni ![]()
byron píše:Já, když vyřazju oblečení po dětech, po sobě, tak to odnesu k popelnicím, hezky vypraný a vyžehlený, aby si to mohl ještě někdo vzít…
Taky to tak dělám
Vyperu, vyžehlím, navoním, poskládám do komínků, uložím do tašky, postavím k popelnici a za pár minut je taška i s obsahem pryč.
Na posílání poštou jsem líná, stejně jako na odnášení na nějakou charitu apod. Prostor vedle popelnice to jistí ![]()
Já se zase chystám věci po holkách dovézt do kojeňáku.Jen jsem k tomu nějak kvůli nemocem ještě nedostala.Dávala jsem i do sbírky pro dětský domov.K popelnicím nechci dávat dětský věci, protože tu chodí samý bezdomovci, pochybuju, že by se to dostalo k tomu, kdo to potřebuje a ještě by s tím kšeftovali po senkáčích, což by mi vadilo. Já mám právě taky radši to adresnější darování. Taky nemám nejmenší chuť to někde prodávat, zase tak exkluzivní věci to nejsou, ale ještě udělají spoustu užitku.
ahoj holky… budu se stehovat a spoustu veci rusim a protoze to byly veci neponicene takjsem si rekla , ze je daruju .. pritel dela na Renarkonu maji tam centrum , kde je neco jako prechodna stanice pro klienty co byli drogove zavisli , ale dostali se z toho svou vlastni pevnou vuli a pomoci tech , kteri meli s nema trplivost a venovali se jim a pomahali a pomahaji stale
serepeticky , ktere mi zavazely a presto jsem si rikala , ze by asi udelaly radost jeste nekomu nenarocnemu …
kralicky pry uzmula holcina , ktera je ani ukazat nikomu nechtela 

proste me to potesilo , ze i veci , ktere bych treba vyhodila udelaly nekomu radost 

Neco malo jsem jim venovala stare periny a polstare , hrnicky misky talirky .. ubrusy rucniky a povleceni … proste to co jsem se rozhodla vyradit … i dva velikonocni kralicky
dnes mi kamaradka a pritelova kolegyne psala , ze klienti moc dekuji
pobavilo me to a ja si uvedomila jak strasne malo staci nekterym ke stesti
ja vim , dostali se tam kde jsou svou vinou , ale malokteri si chybu pripustili a malokteri s tim zacli neco delat …
ja jen tak
dlouho jsem byla s anickou sama tak vim jake to je , kdyz clovek nema ci si nemuze spoustu veci dovolit a i ja jsem rada a vdecna za jakoukoliv pomoc druhych