Jak se zbavit šmejdek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.7.10 00:26

Jak se zbavit šmejdek?

Ahoj.
Mám dotaz. Koupila jsem si golfky (infinity) a musím říct, že si jejich nákup vyčítám..
Při zablokování se sice zablokovaly, ale když jsem chtěla odblokovat, tak jsem musela div né rozšlápnout celou konstrukci, aby se mi to povedlo..A to mi pak ješte při jízdě cvakaly..
Dala jsem je na reklamaci a doufala, že mi vrátí peníze.. Teď ale přišla sms z obchodu, že si máme vyzvednout kočárek :cry:
Ale vím, že to bude pár jízd fungovat a pak to bude na novo.. Já ale nemůžu pořád reklamovat kočárek a čekat až mi po 3o dnech dají vyjádření..k čemu by mi byl? :-(
Jak se ho zbavit??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18.7.10 00:33

ahoj, tak buď asi prodat, nebo počkat a po 3. reklamaci ti musí vrátit peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
18.7.10 00:53

No měla jsi hned přijít a odstoupit od smlouvy a ne reklamovat- teď už musíš čekat na 3 STEJNOU závadu!!!!Bohužel Neznalost zákona neomlouvá,jen je neetické,že tě na to v obchodě neupozornili,ale to asi moc obchodů nedělá,stejně tak mám pocit,že by bylo neetické je prodat někomu,kdo nebude tušit,co s nimi je, ikdyž je pravda,že se po opravě závada už nemusí projevit.Pro příště a pro všechny ostatní když se závada projeví do šesti měsíců od zakoupení nového výrobku,pak neraklamovat,ale jít rovnou odstoupit od smlouvy-má setotiž za to,že se jedná o výrodní závadu!!!Odstoupení je nejlépe provést v písemné podobě,s datem a podpisem a nechat si ho podepsat na prodejně!Přeju hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.7.10 09:59
enny3 píše:
No měla jsi hned přijít a odstoupit od smlouvy a ne reklamovat- teď už musíš čekat na 3 STEJNOU závadu!!!!Bohužel Neznalost zákona neomlouvá,jen je neetické,že tě na to v obchodě neupozornili,ale to asi moc obchodů nedělá,stejně tak mám pocit,že by bylo neetické je prodat někomu,kdo nebude tušit,co s nimi je, ikdyž je pravda,že se po opravě závada už nemusí projevit.Pro příště a pro všechny ostatní když se závada projeví do šesti měsíců od zakoupení nového výrobku,pak neraklamovat,ale jít rovnou odstoupit od smlouvy-má setotiž za to,že se jedná o výrodní závadu!!!Odstoupení je nejlépe provést v písemné podobě,s datem a podpisem a nechat si ho podepsat na prodejně!Přeju hodně štěstí!

Tak to je dobrý :palec: , to jsem taky netušila, že to takhle jde, ještě že tě tu máme :hug:
Mohla bys sem ještě prosím hodit paragrafy, které to upravují? Je to podle Občanského zákoníku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
18.7.10 13:21

Jistě- nešlo mi emimi :-? § 597
(1) Jestliže dodatečně vyjde najevo vada, na kterou prodávající kupujícího neupozornil, má kupující právo na přiměřenou slevu ze sjednané ceny odpovídající povaze a rozsahu vady; jde-li o vadu, která činí věc neupotřebitelnou, má též právo od smlouvy odstoupit.
(2) Právo odstoupit od smlouvy má kupující i tehdy, jestliže jej prodávající ujistil, že věc má určité vlastnosti, zejména vlastnosti kupujícím vymíněné, anebo že nemá žádné vady, a toto ujištění se ukáže nepravdivým. § 598
Kupující má právo na úhradu nutných nákladů, které mu vznikly v souvislosti s uplatněním práv z odpovědnosti za vady. § 599
Jakost a množství § 616 Shoda s kupní smlouvou
(1) Prodávající odpovídá kupujícímu za to, že prodávaná věc je při převzetí kupujícím ve shodě s kupní smlouvou, zejména, že je bez vad.4)
(2) Nestanoví-li tento zákon jinak, shodou s kupní smlouvou podle odstavce 1 se dále rozumí, že prodávaná věc má jakost a užitné vlastnosti smlouvou požadované, prodávajícím, výrobcem nebo jeho zástupcem popisované, nebo na základě jimi prováděné reklamy očekávané, popřípadě jakost a užitné vlastnosti pro věc takového druhu obvyklé, že odpovídá požadavkům právních předpisů, je v tomu odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti a odpovídá účelu, který prodávající pro použití věci uvádí nebo pro který se věc obvykle používá. U potravin musí být vyznačeno datum minimální trvanlivosti, a jde-li o potraviny podléhající rychlé zkáze, datum použitelnosti. Připouští-li to povaha věci, má kupující právo, aby byla věc před ním překontrolována nebo aby její činnost mu byla předvedena.
(3) V případě, že věc při převzetí kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou (dále jen „rozpor s kupní smlouvou“), má kupující právo na to, aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího buď výměnou věci, nebo její opravou; není- -li takový postup možný, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit. To neplatí, pokud kupující před převzetím věci o rozporu s kupní smlouvou věděl nebo rozpor s kupní smlouvou sám způsobil.
(4) Rozpor s kupní smlouvou, který se projeví během šesti měsíců ode dne převzetí věci, se považuje za rozpor existující již při jejím převzetí, pokud to neodporuje povaze věci nebo pokud se neprokáže opak.

§ 618
Věci, které mají vady, jež nebrání, aby mohlo být věci užíváno k určenému účelu, musí být prodávány jen za nižší ceny, než je obvyklá cena bezvadné věci; kupujícího je třeba upozornit, že věc má vadu a o jakou vadu jde, není-li to zřejmé již z povahy prodeje.
Odpovědnost za vady prodané věci

§ 622
(1) Jde-li o vadu, kterou lze odstranit, má kupující právo, aby byla bezplatně, včas a řádně odstraněna, a prodávající je povinen vadu bez zbytečného odkladu odstranit. Není-li to vzhledem k povaze vady neúměrné, může kupující požadovat výměnu věci, nebo týká-li se vada jen součásti věci, výměnu součásti. Není-li takový postup možný, může kupující žádat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit.
(2) Jde-li o vadu, kterou nelze odstranit a která brání tomu, aby věc mohla být řádně užívána jako věc bez vady, má kupující právo na výměnu věci nebo má právo od smlouvy odstoupit. Táž práva přísluší kupujícímu, jde-li sice o vady odstranitelné, jestliže však kupující nemůže pro opětovné vyskytnutí vady po opravě nebo pro větší počet vad věc řádně užívat.
(3) Jde-li o jiné vady neodstranitelné a nepožaduje-li výměnu věci, má kupující právo na přiměřenou slevu z ceny věci nebo může od smlouvy odstoupit.

§ 625
Práva z odpovědnosti za vady se uplatňují u prodávajícího, u kterého věc byla koupena. Je-li však v záručním listě uveden jiný podnikatel určený k opravě, který je v místě prodávajícího nebo v místě pro kupujícího bližším, uplatní kupující právo na opravu u podnikatele určeného k provedení záruční opravy. Podnikatel určený k opravě je povinen opravu provést ve lhůtě dohodnuté při prodeji věci mezi prodávajícím a kupujícím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí