Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anonymní píše:
Mám bohužel s tímto zkušenost. Přestěhovali jsme se do novostavby. Pořád poštípaní, bylo léto, nadávali jsme na komáry, pak už podzim, už se mi to nezdálo, že by to mohli být komáři a taky že ne. Postřik nepomohl, přilezlo to znova, akorát to stálo pěkný balík. Muselo to být v domě a vysvětlovalo by to, proč se tam tolikrát někdo stěhoval za tu krátkou dobu, co jsme tam byli. Za mě: nemá cenu to řešit samostatně, buď se dohodnout a doufat, nebo zdrhat. My jsme přemražovali věci, abychom si něco nepřestěhovali. Co šlo, šlo do velkého pultového mrazáku. Co nešlo, tak šlo na skládku. -17 stupňů po dobu aspoň 24, ale pro sichr víc ty malý svině zabije. Jinak jsou prakticky nezničitelný. Jo nebo vyprat na 60, ale já tomu dávala pro sichr 90. Většina věcí vyvářku snese (jednorázově), i když na nich píšou, že max 30, jediný, co to nepřežilo byly věci s plastovými zipy, ty se zkroutily.Anonym je snad pochopitelný - citlivé informace. Pokud by se někomu nezdál, tak prosím raději smazat!
no jo tady jde hlavně o to že to máme v té posteli, to se nám fakt nechce vyhazovat, třeba to už přelezlo do podlahy
se zblázním fakt ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, našli jsme doma štěnice. Máme novou postel a nevíme jestli jsme si je donesli v ní nebo to k nám odněkud přelezlo. Každopádně co máme momentálně dělat? Zavolat si na své náklady firmu nebo oslovit další nájemníky a řešit to pak přes majitele a fond oprav? Co když je to jen u nás a nikdo další se nepřizná? Zaplatila bych postřiky ze svého ale pak to od nás poleze k sousedům, ti si pak zaplatí taky postřik a přileze to zase zpět! Mám takovou zkušenost.
Zatím jsem vše postříkala Raidem na štěnice. Ale nevím jak dál postupovat. Našla jsem na netu že se může stát že nám majitel dá proplatit deratizaci v celém baráku pokud se zjistí že to je od nás. To by byly desítky tisíc
Díky za každou radu nebo zkušenost.
Pokud je mate z te postele, tak bych to zkusila řešit sama, pozvat si deratizera na vlastni naklady. My to tak udělali, zjistili jsme to nastesti dost brzo, hlavnu zdroj byl v polštáři, takže se vystrikal cely byt a naštěstí je klid. (Už to je dva roky. Ale i tak od te doby kamkoliv dojedu, tak vsechno kontroluju, jestli nekde nenajdu nejakou stopu po nich. Stala se mi z toho takova mala nocni mura. ![]()
@Anonymní píše:
Pokud je mate z te postele, tak bych to zkusila řešit sama, pozvat si deratizera na vlastni naklady. My to tak udělali, zjistili jsme to nastesti dost brzo, hlavnu zdroj byl v polštáři, takže se vystrikal cely byt a naštěstí je klid. (Už to je dva roky. Ale i tak od te doby kamkoliv dojedu, tak vsechno kontroluju, jestli nekde nenajdu nejakou stopu po nich. Stala se mi z toho takova mala nocni mura.
no viděla jsem je v posteli na roštu ale nevím jestli jsme si to dovezli nebo to k nám přešlo.. stačil vám jeden postřik? to je tak 1700 na byt 3+1 ![]()
Řešila bych rozhodně v celém domě - kamarádka to řešila jako předsedkyně SVJ - přišla firma, zjistila co a jak a rozhodla ve kterých bytech se budou dělat opatření - obvykle to prolézá stupačkama. Postel vím, že jedni museli vyhodit, protože byla tak složitě udělaná, že to nešlo dokonale ošetřit.
@Anonymní píše:
no viděla jsem je v posteli na roštu ale nevím jestli jsme si to dovezli nebo to k nám přešlo.. stačil vám jeden postřik? to je tak 1700 na byt 3+1
Platily sme 2000,–- za 2+kk (cca 50m2).
@Anonymní píše:
Platily sme 2000,–- za 2+kk (cca 50m2).
to bydlíš v Praze? u nás to tolik naštěstí nestojí, ale tak i tak je to hodně když se to má dělat třeba dvakrát že ![]()
@Anonymní píše:
Jasně, že jsou v posteli, drží se tam, kde spíš, ale může to lézt od sousedů, může to být pod podlahou, nikde nemáš jistotu, že se jich zbavíš. Po vystříkání se tam nějakou dobu nesmíš být, potom naopak musíš v té posteli spát, protože působíš jako návnada, tak aby ty štěnice prolezly přes tu hnusnou chemii, ve který ty spíš a která je zabije, což trvá ale několik týdnů a ty tam pořád spíš. Když tam spát nebudeš, nefunguje to. My měli tenkrát malý miminko, lituju obrovský finanční ztráty, co nám to přineslo - 10 tisíc dezinsekce toho bytu, další tisíce postele a skříně, co jsme vyhodili (z toho některý byly i nový, ale vím jistě, že z těch to teda původně nebylo, to lezlo od sousedů), toho benzínu na stěhování a těch peněz za antidepresiva. Ale nelituju ani na chvíli, že jsme to vzali takto z gruntu, spolehlivě jsme se jich zbavili, sice i po třech letech pravidelně prohlížím postele, to už mě asi nikdy nepřejde, ale jsem v klidu, protože vím, že bych je bezpečně poznala a že je nemáme. Litovat nový postele znamená v tomto případě jen vyhodit peníze za desinsekci, ty svině jsou prakticky nezničitelný.
my už jsme si tím jednou prošli v bývalém bydlišti, tam to vše šlo z fondu oprav, ale není možné vždy všechno vyházet a nakoupit nové, nejsme milionáři
nikdo mi nezaručí že to zmizne když si zaplatím sama tu firmu za x tisíc když to pak může zase přilézt z jiného bytu ![]()
@Hubení Štěnic Dobrý večer, děkuji za uklidnění, opravdu se bojíme toho, že bychom museli platit postřiky všem bytům. Bohužel jsem z úplně opačné strany republiky, proto vaše služby bohužel nevyužiju. Našla jsem si už profesionály kousek od nás a budeme si to muset hradit sami a budeme doufat že to zabere. Ještě nám nesdělili cenu tak snad se nevybulím!
Dobrý den, našli jsme doma štěnice. Máme novou postel a nevíme jestli jsme si je donesli v ní nebo to k nám odněkud přelezlo. Každopádně co máme momentálně dělat? Zavolat si na své náklady firmu nebo oslovit další nájemníky a řešit to pak přes majitele a fond oprav? Co když je to jen u nás a nikdo další se nepřizná? Zaplatila bych postřiky ze svého ale pak to od nás poleze k sousedům, ti si pak zaplatí taky postřik a přileze to zase zpět! Mám takovou zkušenost.
Zatím jsem vše postříkala Raidem na štěnice. Ale nevím jak dál postupovat. Našla jsem na netu že se může stát že nám majitel dá proplatit deratizaci v celém baráku pokud se zjistí že to je od nás. To by byly desítky tisíc
Díky za každou radu nebo zkušenost.