Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Máte náké rady tipy..jak se zbavit ucpaného nosu…napařuju..ale nepomáhá…Není to úplně ta zelená rýma…myslíte,že bych měla jít k dr.? Už mě to zlobí delší dobu..asi to alergie nebude..protože to mám to mám ucpaný jenom na jedné straně..a jde mi to až k uchu…Tak poradte..díky
my používáme mořskou vodu ve spreji, jmenuje se to stérimar, stojí to kolem 200 kč, a je to opravdu perfektní věc, malý to stříknu do nosu, trochu víc aby jí to jako šimralo, a ona si z toho pšíkne a všechny nudle jí vylítnou ven, a můžeme to používat několikrát denně, a když si nepšíkne tak to vysaju odsávačkou a má zase nosík čistej
Taky trpím pořád pocitem suchého a ucpaného nosu, používám sprej (vodu s mořskou solí) kupovanou v DM, stojí málo kolem 50 Kč.
Ahoj já se v lázních z klukama naučila nos proplachovat.Je nato v lékarně speciální konvička.Tato metoda je ale pro větší děti a dospělé.Ohledně těch spreju.Je to vyhazování peněz.Platíš hlavně značku.Nejlevnější je koupit si VINSENTKU v obchodě,tu si dát do rozprašovače od nosních kapek.Udělá to stejnou službu.Pomáhá to stejně.Poradil mně to obvodák.Ta vincentka se dá koupit i ve spreji v lékárně ale jako vše je to kolem 70,–kč.Je vtom ta samá jako ve flašce z obchodu ale ta stojí litr 30,–.Určitě to zkuste a napište.
A to má rýmu mrně nebo Ty?/snad neva že tykám/,já na rýmu trpím hodně,v těhotenství jsem ji měla 3 měs,a teď taky pořád,úplně zabetonovaný nos,nejvíc mi pomohl olynth,je to úplný zázrak,bez kapek do nosu to nejde,aby sis trochu oddychla,když je pořád plnej nos,je to o nervy,a jestli marodí mrně,tak pořád odsávat/osvědčil se nám ten balonek/,a existuje i olynth pro děti,ale je lepší v kapkách,ne rozprašovač,to nemaj rády,přeju pevné nervy,když mrňousci ještě neuměj smrkat,je rýma fakt hrůza a trvá dlouho,a nakonec to spadne na průdušky je to pak ještě horší,my už s tím válčíme od února ![]()
Taky nedám dopustit na Vincentku a mmch, lepší je zahřívat suchým teplem než napařovat.
Zkus reflexní koupele, ponořovat ruce po předloktí střídavě do studené a teplé (co sneseš) vody.
to mám já ne mrně…a já to mám ucpaný fakt hodně..vincentka mi nepomáhá ani napářky, takže fakt musím ten olympht..aspon 3× denně..jenže ten se nesmí dýl jak týden…ale to už jsem porušila..protože to bez toho nejde…
ve vaně taky zkouším ponořovat ty lokty…ale taky nic..ještě zkusím to suchý teplo.....to jsem ještě nezkoušela…
mně na ucpaný nos minulý týden zabral dětský otrivin - sprej nebo kapky. nic jiného doma nebylo
3× denně jsem si stříkla a nos se rychle uvolnil a i to vydrželo. určitě se dělá i pro dospělé
.
No pokud už ho používáš tak dlouho, tak můžeš mít nežádoucí reakci a asi ti napuchla sliznice
A jinak jsou taky výborné kapky nebo tabletky Sinupret - pomáhají při dlouhé rýmě, zánětu dutin …
ještě mě napadlo jestli nedělají náký mentol/eukalypt do nosu? Ne jako do napářky…
Alfi tak mě pomohli od ucpaného nosu až v nemocnici
Rengen-totálně zacpaná půlka hlavy,takže průplach,byl to mazec,ale výsledek stal za to ![]()
Katka86 píše:
Alfi tak mě pomohli od ucpaného nosu až v nemocniciRengen-totálně zacpaná půlka hlavy,takže průplach,byl to mazec,ale výsledek stal za to
No nestraš mě…to musí jít nák ven…a takže jsi s tím byla u dr..?Mě se tam fakt moc nechce…já ještě zkusím ten eukalypt..prej léčí rýmu…tak uvidím..ale fakt už mám i bolesti hlavy…a děsný tlaky…hrůza
Knoflice píše:
No pokud už ho používáš tak dlouho, tak můžeš mít nežádoucí reakci a asi ti napuchla slizniceA jinak jsou taky výborné kapky nebo tabletky Sinupret - pomáhají při dlouhé rýmě, zánětu dutin …
já se to snažím dost střídat..ty kapky..i tabletky už jsem si koupila…ale to byly náký jiný…
Ahoj mám zkušenost z pinosolem.
Název PINOSOL nosní kapky 10ml
Cena s DPH 54,00 Kč Účinná látka Pini etheroleum 0,3752 g, Menthae piperitae etheroleum 0,1000 g, Eucalypti etheroleum 0,0500 g, Thymolum 0,0032 g, Guaiazulenum 0,0020 g, Tocoferolum alfa acetas 0,1700 g v 10 g
Těhotenství a kojení Přípravek mohou bez rizika užívat těhotné a kojící ženy. Nevím jestlis myslela zrovna tohle.Ty nejsou špatné.