Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
21. měs. a od včerejška průjmuje…teplotu má tu srážíme čípkama a ibalginem..včéra jednou blinkala…a dneska už nezvrací..co na to dát a co má jíst?
V čem by nepoznala smectu?Do ní je těžký cokoliv dostat…akorát to pití dá..
jestli pije tak bych to nehrotila, taky akutálně řeším průjem, ale dcera je menší takže smectu zdlábne normálně v jídle.
JInak jí teď cpu banány, brambor s mrkví, večer rýžovou kaši s banánem (bez mlíka) prostě cokoliv co staví. Vyhýbat se mléčným výrobkům. A hlavně pít.
Ať je brzy lépe. Teď toho řádí spousta, malá to chytla ode mě
![]()
Mně třeba smectu dcera nepoznala v jahodové přesnídávce, jinak byl taky problém to do ní dostat.
Je super, že pije.
Panuška ti už vypsala, co jíst a nejíst, tak není co dodat
.
Ať to máte brzo za sebou.
no my měli něco podobného o víkendu. nejdřív starší, pak i mladší. my teda spíš blinkali, průjem trošku, teplota do 38, s tou jsem nedělala nic. starší jsem dala živočišné uhlí (kupodivu to rozkousala a zapila). pak jsem dávala hylak (nějaké ty potvory na úpravu střevní mikroflory), je to taková vodička, ale dost hnusná(slaná, kyselá, prostě bléé). takže to mi baštila taky jen starší, mladší to plivala. když to shrnu, tak mladší byla vlastně bez léčby, protože jsem do ní nic léčivého nedostala
. takže měla jen dietku - vysadila jsem mlíčko, měla jen polívky s mrkvičkou, kaši nemléčnou jen s vodou (kupodivu jí to nevadilo), pak banány,rohlíky a piškoty. mlíčko teď po 3 dnech postupně zavádím a včera jsem jí koupila nějaké lactobacily v prášku od tuším 4. měsíce(biopron junior), co se můžou sypat do jídla, tak to měla dneska ráno v mlíku. jinak starší mi asi dva dny taky jen pila a jídlo zcela odmítala. dokud pijou, tak je to OK. mladší ta jeden den nepila skoro vůbec, už jsem to viděla černě, naštěstí si odpoledne dala 2 misky polívky a to nás zachránilo
. držím palce, ať jste brzo fit!
Panuška píše:tak to já do ní dostanu tak akorát housku..ale ale co jí nechutná nesní…ale něco zkusím z toho..třeba něco sní…
jestli pije tak bych to nehrotila, taky akutálně řeším průjem, ale dcera je menší takže smectu zdlábne normálně v jídle.JInak jí teď cpu banány, brambor s mrkví, večer rýžovou kaši s banánem (bez mlíka) prostě cokoliv co staví. Vyhýbat se mléčným výrobkům. A hlavně pít.Ať je brzy lépe. Teď toho řádí spousta, malá to chytla ode mě
![]()
radúna píše:
Mně třeba smectu dcera nepoznala v jahodové přesnídávce, jinak byl taky problém to do ní dostat.
Je super, že pije.
Panuška ti už vypsala, co jíst a nejíst, tak není co dodat.
Ať to máte brzo za sebou.
zkusím uvidíme, jestli to zdábne..
Ahoj!
Jak vysokou teplotu má? Jiné příznaky k tomu nejsou? Jak často kaká?
Nejdůležitější teď je ta dieta, tzn. žádné mléčné výrobky, tučná jídla. Měla by více pít, ale prý jsou nevhodné ovocné šťávy.
Jíst ani moc nemusí, hlavně aby pila. Ono, když je teplota a ještě k tomu třeba bolení bříška, tak už na jídlo nemá sílu. Ale neboj, ona to potom dožene.
saja1 píše:
no my měli něco podobného o víkendu. nejdřív starší, pak i mladší. my teda spíš blinkali, průjem trošku, teplota do 38, s tou jsem nedělala nic. starší jsem dala živočišné uhlí (kupodivu to rozkousala a zapila). pak jsem dávala hylak (nějaké ty potvory na úpravu střevní mikroflory), je to taková vodička, ale dost hnusná(slaná, kyselá, prostě bléé). takže to mi baštila taky jen starší, mladší to plivala. když to shrnu, tak mladší byla vlastně bez léčby, protože jsem do ní nic léčivého nedostala. takže měla jen dietku - vysadila jsem mlíčko, měla jen polívky s mrkvičkou, kaši nemléčnou jen s vodou (kupodivu jí to nevadilo), pak banány,rohlíky a piškoty. mlíčko teď po 3 dnech postupně zavádím a včera jsem jí koupila nějaké lactobacily v prášku od tuším 4. měsíce(biopron junior), co se můžou sypat do jídla, tak to měla dneska ráno v mlíku. jinak starší mi asi dva dny taky jen pila a jídlo zcela odmítala. dokud pijou, tak je to OK. mladší ta jeden den nepila skoro vůbec, už jsem to viděla černě, naštěstí si odpoledne dala 2 misky polívky a to nás zachránilo
. držím palce, ať jste brzo fit!
Tu nemléčnou kaši taky zkusím..ale až za pár dní radši..to je dobrej nápad…polívku jsem zkoušela dneska a nechtěla..Biopron vím co myslíš..to už jsem jí jednou dávala a hylac je pro takhle malý děti?..Tak to bysme taky zkusily..
Zizalka píše:
Ahoj!Jak vysokou teplotu má? Jiné příznaky k tomu nejsou? Jak často kaká?
Nejdůležitější teď je ta dieta, tzn. žádné mléčné výrobky, tučná jídla. Měla by více pít, ale prý jsou nevhodné ovocné šťávy.
Jíst ani moc nemusí, hlavně aby pila. Ono, když je teplota a ještě k tomu třeba bolení bříška, tak už na jídlo nemá sílu. Ale neboj, ona to potom dožene.
tak zatím měla tak 4× za den průjem jako míchaná vajíčka…a teplota 38,5 C Dávám jí ted jenom čaj..ale dobře,že to vím,že ovocné štávy ne..protože jí jinak dávám štávy…díky
Teplotku 38,5 bych nechala, nesrážela, ať se to tělíčko snaží trochu samo bojovat.
Zizalka píše:
Teplotku 38,5 bych nechala, nesrážela, ať se to tělíčko snaží trochu samo bojovat.
ještě nesrážet teda..ok..si říkám aby se to pak nák nerozjelo..
alfa - no já na příbalovém letáku k hylaku žádné věkové omezení nenašla. např. na tom živočišném uhlí je od 3 let. tak jsem usoudila, že to přece jsou jen střevní bakterie, tak je i té mladší (12M) dát můžu. ale ona no to stejně plivala. kdyžtak ti poradí v lekárně…
ahoj, hylacu se neboj. Náš malý ho měl od 3.m od mudr. Jen by se měl brát ještě chvíli po odeznění problémů. Nesmí se míchat s mléčnými věci. Jen je hnusný a kyselý, takže je to boj. Jsou i jiná probiotika. Měla jsem z lékárny v prášku a sypala to do pití i jídla jak Maryša. Biopron se jmenovaly, ale Hylac je asi lepší. Jinak je ještě dobrá mrkvová šťáva. Od Hippu je přímo na průjem nápoj ORS - rýžovomrkvový. Malý to pil rád. Nebo Kulíšek.
Dobré je škrábané jablíčko nebo obyč.slané tyčky ( to nám poradila mudr).
Neboj, až jí bude líp, tak bude baštit za dva, aby to dohnala.
Ahoj holky, prosím Vás - můj malý (v pátek 16 týdnů) - má dneska průjem - opravdu vodovatý, kakaá v jednom kuse pořád. Nemá ale žádné doprovodné projevy jako teplotu, ani není plačtivější, možná omaličko ospalejší. Normálně už mi spí cca 3× 20min za den, ale dneska víceméně spinká pořád s malými přestávkami na jídlo, pak si pohraje a zase chrní. Ale to má cca jednou týdně takový den, jinak je přes den pořád čilý. Ale dneska má opravdu průjem - a fakt hodně tekuté, v podstatě obarvená voda. Je na to něco? Nebo mám volat doktorce? ![]()