Lotosový kořen na zahlenění

192
31.3.10 12:50

lotosový kořen

Dobrý den maminky.Nemáte některá zkušenost se sušeným lotosovým kořenem.Bylo mi řečeno a četla jsem to i na internetu,že je skvělý na zahleněnej krk a rýmu.Nikde jsem se ale nedočetla,jestli to můžu dát i dítěti kterému je rok.Ale bylo tam napsáno,že kojící matka to může,aby se to přes mléko dostalo k miminku tak usuzuji,že by to i roční dítko mohlo.Prosím poraďte.Můj malý synovec se rýmy a kašle nemůže už 3měsíce zbavit.Děkuji za rady. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1475
31.3.10 17:20

ahojda, můžu potvrdit, že lotusový kořen je opravdový zázrak, ale musí se používat opravdu podstivě a pravidelně. Taky jsem dlouhou dobu trpěla na kašel a tohle už byla poslední naděje a zabralo to, ale jestli to může roční prcek fakt nevím-asi bych se zeptala přímo v kráně. Sama si myslim, že jo akdyž to ke všemu můžou kojící… Známá to dávala asi 4letýmu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
2.2.11 11:39

čajík z lotosového kořene můžou i ty nejmenší děti,ale asi nemá smysl se tu rozepisovat,ptala ses už skoro před rokem a už určitě o tom víš vše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
2.2.11 17:08

Všechno nevím,budu ráda za každý nároz a radu i po roce :palec: :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
5.2.11 15:55

už si ten kořen někdy užívala? kde ho sháníš? kupuješ sušený,nebo prášek anebo čerstvý? já mám zatím vyzkoušený ten sušený a musím říct,že super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
5.2.11 18:09

Zatím jsem ho dávala jen dceři.Zatím jsme ho moc nepotřebovali,ale můj synovec má pořád problémy s rýmou a tomu to zabírá.Já ho mám čerstvej,přivezla mi ho sestra z Anglie.tam není takový problém ho sehnat jako tady A musím říct,že je úplně jinej chuťově než ten sušenej.Prý v Číně a ve Vietnamu ho dávají do jídla jako u nás běžnou zeleninu jako mrkev nebo petržel.Ale zatím jsem to do polévky nezačala dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
6.2.11 12:04
berca1 píše:
Zatím jsem ho dávala jen dceři.Zatím jsme ho moc nepotřebovali,ale můj synovec má pořád problémy s rýmou a tomu to zabírá.Já ho mám čerstvej,přivezla mi ho sestra z Anglie.tam není takový problém ho sehnat jako tady A musím říct,že je úplně jinej chuťově než ten sušenej.Prý v Číně a ve Vietnamu ho dávají do jídla jako u nás běžnou zeleninu jako mrkev nebo petržel.Ale zatím jsem to do polévky nezačala dávat.
jóóó o tom jsem slyšela i hodně četla,prý se to dost používá místo brambor – hlavně do zeleninových polévek a dokonce i ty použitý z těch léčivých nápojů se nevyhazují,ale nakrájí se do polívky :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AlčaR
1.3.11 21:35

alergie - pozor!

Ahoj, jen chci upozornit, že jsem minulý týden měla po vypití nápoje z lotosového kořene připraveného doma (lotosový kořen byl kvalitní) alergickou reakci srovnatelnou s astmatickým záchvatem! Přítel tomu nemohl uvěřit, ptže se všude píše, jak je skvělý a naopak astma pomáhá léčit a nikde jsme možné negativní působení na internetu nenašli. No tak jsem si ho dnes zkusila dát znovu a výsledek byl stejný! Opět jsem měla silnou negativní reakci! Nejprve mě začal svědit obličej a pomalu tuhnul společně s krkem. K tomu jsem pociťovala bolest žaludku a také menší bolest krku, čelisti a ucha. V tu chvíli jsem si foukla Symbicort (používám ho proti astmatu, kterým trpím), neb jsem věděla, co bude následovat. Stáhl se mi krk a začala jsem sípat. Trvalo to asi 15 minut, než vše polevilo.

Alča

• Citovat
  • Upravit
192
2.3.11 08:48

Je,tak to jsem ještě taky neslyšela.Myslela jsem,že jak píší,tak je to prevence proti astmatu a ne aby ho to povzbudilo.No,ale každý jsme prostě jiný.Manžel má astma a taky to pil a naštěstí se mu nic nestalo.Já to piji taky s malou a dobrý.My teda astma nemáme.Mě to právě teď začíná pomáhat.Mám už 3týdny suchej kašel,tak jsem si o víkendu nasadila lotos a už se to začíná zlepšovat.Už mi to nesedí na průduškách,ale začíná se spouštět odhleňováníTak uvidím,jak to bude zabírat dál.S tou reakcí mě to mrzí.Manželovi se to teď takhle stává po ovoci.Nemůže jablka,broskve..Prý ho taky začne pálit jazyk a v krku.Poprvé se prý tak lekl,že se snad udusí,když se mu začal svírat krk.Tak ty máš prostě stejnou reakci na tuto zeleninu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
3.3.11 17:28
AlčaR píše:
Ahoj, jen chci upozornit, že jsem minulý týden měla po vypití nápoje z lotosového kořene připraveného doma (lotosový kořen byl kvalitní) alergickou reakci srovnatelnou s astmatickým záchvatem! Přítel tomu nemohl uvěřit, ptže se všude píše, jak je skvělý a naopak astma pomáhá léčit a nikde jsme možné negativní působení na internetu nenašli. No tak jsem si ho dnes zkusila dát znovu a výsledek byl stejný! Opět jsem měla silnou negativní reakci! Nejprve mě začal svědit obličej a pomalu tuhnul společně s krkem. K tomu jsem pociťovala bolest žaludku a také menší bolest krku, čelisti a ucha. V tu chvíli jsem si foukla Symbicort (používám ho proti astmatu, kterým trpím), neb jsem věděla, co bude následovat. Stáhl se mi krk a začala jsem sípat. Trvalo to asi 15 minut, než vše polevilo.Alča

Alčo,zajímalo by mě o jaký kořen šlo a odkud jsi ho měla?Byl čerstvý,sušený?Nemohl být např.prošlý?Jestli máš ještě sáček,mrkni co je to za firmu,která to sem vozí a odkud… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
le.ra.le.ra
26.9.12 08:45

reakce

Ahoj, alergie se u jedince může objevit téměř na cokoliv a nesouvisí s kvalitou věcí. Já sama mívám silné alergie. Např. Makadamiový olej je také báječný na pleť ale bohužel strašně se osypu. Alergii na nějako věc může mít třeba jeden člověk na světě.

• Citovat
  • Upravit
1863
23.1.13 13:12

Zdravím, mohly byste mi prosím Vás poradit jak ten lotosový kořen upravit (louhovat nebo vařit???) k pití?
koupila jsem sušený, díky moc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
23.1.13 13:19

@michaela1808 ahojky, kde jsi ho koupila? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
23.1.13 13:25

Ahojky, v Biomarketu u zeleného stromu :mrgreen: ve Zlíně na Prioru. stál 59Kč a řekne mi kurňa tady někdo jak ho upravit?! paní, co mi ho prodala moc nevěděla a než propátrám net, chtěla jsem zkusit zde nějaký osvědčený zdroj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
23.1.13 13:30

Já bohužel nevím, čtu tu o tom poprvé… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie