Jak se žije v Egyptě...?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3287
20.8.10 12:13

Jak se žije v Egyptě...?

Ahojky,

hledam maminky, co ziji v Egypte, potrebovala bych par informaci…o anglickych skolkach tam, zdravotnictvi atd…
A vubec, jak se tam zije…

Díky M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9879
20.8.10 12:32

A ty už tam žiješ nebo teprve pojedeš ? A do jaké části Egypta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
20.8.10 12:32

Ahoj, nevím, jestli chcš slyše zrovna toto, ale odpovím na otázku. Tety známá tam byla tedy jen s manželem na dovolené. Musí tam večer chodit ven ve skupinkách, jinak prý je nebezpečí přepadení apod. Dohodli se se známýma z hotelu,že půjdou večer na pláž, ti ale nedorazili. Nevím proč. Tu kamarádku s manželem tam přepadli, manželku několikrát znásilnili před manželem a jeho strašně pobodali a pořezali, skoro to nepřežil. No, nenašli nikoho, kdo to udělal. Promn, jestli jsem nějak vyděsila, píšu jen co vím.

• Citovat
  • Upravit
Caty
20.8.10 12:33

Nevím v jaké části egypta byi teda.

• Citovat
  • Upravit
9879
20.8.10 12:37

Já znám v Hurghádě českou rodinu co tam žije již několik let. Měla jsem těžké problémy se žaludkem a omdlela jsem jim v hospodě . Paní mi zavolala jejich rodinného doktora. Opravdu mi pomohl ale ta domluva. A to mluvím výborně anglicky ale prostě když je člověku zle tak .....Asi mi zachránila život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
20.8.10 12:37

taky nevím jak se tam žije, ale podle mě to není země ve který by byl schopen evropan normálně žít, asi málo kdo je tak přizpůsobivej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
20.8.10 12:38

Ještě dodám že ona asi místní poměry zná výborně a určitě by poradila. Je moc milá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65286
20.8.10 12:50

Koukni na orbion egypt stránky a tam je spousta diskusí,tam ti spíš poradí :mrgreen:
Merssy.....a co ty v Egyptě smím li se ptát??????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
20.8.10 13:24

Moc dekuji za odpovedi :palec:

Pandora, jde o mesto Hurgháda, ty mas znamou primo tam? Zajima me hlavne zdravotnictvi a zda jsou tam anglicke skolky…zda to neni nebezpecna oblast atd…
Pritel dostal pracovni nabidku, jedna se o resort VERANDA…www.verandaegypt.com…

Resort maji rozsirovat…potrebuji stavby vedouciho, je to projekt na 3 roky…majitele zname z Londyna.

Caty, to je hrozne 8-o 8-o 8-o, uplne mi prebehl mraz po zadech… :-(

Snazim se pozjistit a najit nejake rodiny tam zijici, nez se definitivne rozhodneme.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
20.8.10 13:31

Moje sestra tam zije a je to udesne. Ale rozhodne se vas to netyka, protoze vy jedete na dobre placene misto a na trochu jine urovni ziti predpokladam. Ona tam ma egyptana, chudeho a jeste ke vsemu ortodoxniho …pokud bys tam jela s manzelem, ceskym manzelem, je to uplne neco jineho.
Bohuzel ohledne skolek a zdravotnictvi ti neporadim, protoze sestry deti jsou jeste male a co vim, obyc „luza“ do skolek nechodi a uz vubec ne anglickych. A zdravotnictvi (soukrome) je asi v pohode. Sestra tam rodila cisarem ve statni nemocnici a 12 hodin po zakroku ji propustili i s malym domu 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7841
20.8.10 13:34

Kamarád tam žije už několit let,v Dahabu, má tam potápěčskou základnu, doma na Slovensku je tak cca 3měsíce v roce. Manželka s dětma tam teda s ním není… :think: zůstává na Slovensku.
Jeden poznatek za všechny je teda ten, že je nezbytné se časem naučit arabsky-po jejich. Anglicky se sice domluvíš snad úplně všude, ale pokud tam chceš normálně fungovat, aby tě nebrali jako jelimána, kterého každý bere na hůl, tak to chce tu arabštinu. Pak se život hodně zjednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
20.8.10 13:36

MadGirlNancy, ano jedeme tam spolecne s mym ceskym pritelem, jako rodina…
Je hrozne, jak moc se to tam deli na chude a bohate :-?
Jezdis tam za sestrou?

Jeste neni vyresena otazka bydleni, zda v resortu, nebo mimo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
20.8.10 13:38
MadGirlNancy píše:
Moje sestra tam zije a je to udesne. Ale rozhodne se vas to netyka, protoze vy jedete na dobre placene misto a na trochu jine urovni ziti predpokladam. Ona tam ma egyptana, chudeho a jeste ke vsemu ortodoxniho …pokud bys tam jela s manzelem, ceskym manzelem, je to uplne neco jineho.
Bohuzel ohledne skolek a zdravotnictvi ti neporadim, protoze sestry deti jsou jeste male a co vim, obyc „luza“ do skolek nechodi a uz vubec ne anglickych. A zdravotnictvi (soukrome) je asi v pohode. Sestra tam rodila cisarem ve statni nemocnici a 12 hodin po zakroku ji propustili i s malym domu 8-o

A to tam sestra žije dobrovolně? Klobouk dolů!!! Kdysi jsem četla autobiografii jedný Angličanky, co tam žila s Egypťanem a 8-o
Egypt je má oblíbená destinace na dovču, ale žít tam ani za milion!!
Xmerssy - tvoje situace bude ale, jak psala MGN, úplně jiná. Já si pamatuju, že v Hurghadě je stará část tzv. Downtown a tam jsem se teda bála, nová část tzv. Sakala je O.K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
20.8.10 13:39

Vulpes, anglicky mluvime plynule oba dva…to je nutnost, arabsky tedy nevim, zda bych byla schopna se naucit…bylo by to na 3 roky…
Ale je mi jasne, ze s arabstinou by to bylo jednodussi, zaklady bych do odjezdu urcite zvladla…

Jsem moc rada, za reakce, hledam ruzne po netu…co nejvice informaci, aby jsme udelali dobre rozhoduti… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
20.8.10 13:44

Teda klobouk dolů, jestli tam půjdeš. Mě by do takové země na bydlení nedostali ani za sebe lepší prací.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová