Jak si doma říkáte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Lilišák
24.10.11 17:31

Jak si doma říkáte?

Ahoj,

tak me napada tema, jak si doma s drahou polovickou pred detmi rikate?

my si nerikame vubec jmenem a rikame si ,,prezdivkama,, celou dobu co jsme spolu takze nejake preucovani nehrozi :-D

tak jsme prave nedavno resili co pred prckem, ze i kdyz ho budeme ucit na ,,mama a tata,, tak je jasne ze ty nase prezdivky se casem nauci :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13503
24.10.11 17:33

asi pred tydnem tady byla podobna diskuze..
https://www.emimino.cz/…rtner-84456/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
24.10.11 17:36

Az bude starsi, tak pochopi, ze pro nej jste mama a tata a ne čumáček se broučkem. anebo jak si rikate :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
24.10.11 17:37

Ahoj :mavam:
No já říkám manželovi většinou broučku,jen někde na veřejnosti na něj zavolám jménem. A on mě zase lásko…to jak se budem oslovovat před malou jsme neřešili :nevim: :lol: Já naší malé říkám taky hodně přezdívkami :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
24.10.11 17:39

dítě pochopí že jste máma a táta i když si budete říkat jinak. naopak nechápu když si někdo říká mámo a táto kvůli dítěti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
24.10.11 18:06

My si říkáme jménama a dcerka ví, že jsme máma a táta, ale občas na nás křikne jménem. Je jí 2,5 roku, tak to necháváme být, přeci si nebudeme říkat mamko a taťko.

• Citovat
  • Upravit
Dorothea
24.10.11 18:27

U nás doma se oslovujeme normálně jménem, občas ve srandě právě to taťko-mamko, ale třeba já svého tatínka oslovuju jeho křestním jménem, což je pro hodně lidí zvláštní, ale mám to tak odjakživa.......

• Citovat
  • Upravit
5468
24.10.11 19:21

Oslovujeme se jménem, občas - vyloženě ve vztahu k dětem „maminko, tatínku“, příklad: „tatínku, miminko potřebuje čistou plínku“. Syn nám říká normálně mami a tati, občas mu to ujede a řekne nám jménem. Děti nejsou hloupém, prcek taky dpbře ví, že když říkám „prcku“, „prdelko“, „zlatíčko“, „lumpe“, … všechno je to on, i když mu neřeknu vyloženě „Ondro“. Takže tak jako on slyší na spoustu oslovení, chápe, že i pro nás jsou na světě oslovení různá…
Nevím, proč by se dítě vaše přezdívky nemělo naučit, pokud jsou veřejně publikovatelné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
24.10.11 19:29

Ty se ptáš, ale sama neřekneš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
24.10.11 19:30

U nás to bude dnes tak: ,,ty hajzlíku,zase jsi chlastal??'' a on řekne ,,ne miláčku,to se ti zdá'' :-D jinak se milujeme a říkáme si jméném :-) :-)

• Citovat
  • Upravit
1101
24.10.11 19:33

tak

vetsinou si jmenem nerikáme jen kdyz se dohadujeme:-) a u nás je to lásko:-)a myško atd a jinak nás Lexík 3.5 let riká tatínkovi a me taky hele láško?:o))))tak asi tak no ale vi moc dobre ze jsme tatinek a maminka:_) i nám tak riká:-) a já vlastne rikám tatko:o)ale jak kdy:-)a .....jinak kdyz me nastve tak je i neco jinačího, ale to samo pred detma nee:-)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
24.10.11 19:40

manžel mi říká jménem zdrobněle, nebo miláčku, já jemu buď jménem nebo taky miláčku :-)
když hrajem s dětma nějakou hru, tak říkáme třeba: teď musí taťka jet na červenou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
24.10.11 19:40
levmah28 píše:
U nás to bude dnes tak: ,,ty hajzlíku,zase jsi chlastal??'' a on řekne ,,ne miláčku,to se ti zdá'' :-D jinak se milujeme a říkáme si jméném :-) :-)

:lol: :lol: taky znám :mavam:

my se jménem skoro vůbec neoslovujeme, teď pomalu do toho ještě začínáme mamkovat a taťkovat. Když mě manžel tituluje na veřejnosti jménem, tak mě to zpravidla poněkud vykolejí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
24.10.11 20:33

Jojo, přezdívky, náš tříletej Robíno na mě občas volá „brouku“, nebo pochytil oslovení " hej papriko" (tak mluví manžel, když mu volají kamarádi). :lol: Jinak si říkáme většinou „brouku“, manžel mi často říká „mámo“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
24.10.11 23:29

Ahojte,my si s přítelem taky neříkáme jménem,nevím proč,ale je to tak od začátku,začali jsme zlato a lásko atd.a už nám to zůstalo:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí